Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak sygnalu GPS
Autor Wiadomość
fox30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-01-07, 16:17   Brak sygnalu GPS

WItam

Po dluzszej przerwie ( okolo 2 m-ce ) odpalilem Larka 35.4 wrzucilem nowe mapy (MapaMap i AM 6.7 i mam problem w obu programach.

w AM znajduje sygnal pokazuje bardzo niedokladna lokalizacje (pare km dalej ) i po paru sekundach znowu brak sygnalu i tak co chwile

w MapieMap w ogole nie znajduje sygnalu

W AM zawsze ustawienia mialem na COM2 automatycznie i predkosc 4800 i chodzilo teraz lipa

Prosze o pomoc , pomysly (LArk dziala normalnie )
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-07, 18:01   

fox30 napisał/a:
w AM znajduje sygnal pokazuje bardzo niedokladna lokalizacje (pare km dalej ) i po paru sekundach znowu brak sygnalu i tak co chwile

Według mnie to tylko kwestia konfiguracji AM.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19999
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18737

[ Dodano: 2011-01-07, 18:40 ]
fox30 napisał/a:
w MapieMap w ogole nie znajduje sygnalu

http://www.my-navia.pl/vi...k+sygna%B3u+gps
http://www.my-navia.pl/vi...k+sygna%B3u+gps
http://www.my-navia.pl/vi...k+sygna%B3u+gps
http://www.my-navia.pl/vi...k+sygna%B3u+gps
http://www.my-navia.pl/vi...k+sygna%B3u+gps
Sporo masz do przeczytania,ale myślę że jak się obrobisz to znajdziesz rozwiązanie swojego problemu :roll: Pozdrawiam :lol: :mrgreen:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2011-01-07, 20:18   

fox30 napisał/a:
LArk dziala normalnie
To znaczy w opcjach GPS widać poziom sygnału?
MM jaka wersja? Dedykowana do larka?
_________________

 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2011-05-13, 18:56   

Lark ma zazwyczaj wybrany port komunikacji GPS, com=1.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10