Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-24, 20:55
Lark FreeBird 35,6 i Automapa
Autor Wiadomość
ssonic 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 92
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-17, 11:10   

Mozesz sprobowac tez wylaczyc synchronizacje czasu z GPS

Choc generalnie przychylam sie do pomyslu zeby olac AM na rzecz iGO ;-)
_________________
Pomogłem Ci Gość? Kliknij proszę przycisk "pomógł "

 
 
piotrt5x
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-17, 12:02   

Wywaliłem wszystko co może obciążać pamięć i nic nie pomogło
Synchronizacja czasu też wyłączona i nic
jeszcze raz przypomnę że MM chodzi bezbłędnie tylko że tam nie mam obcji bez dróg płatnych :(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2009-08-17, 12:05   

Cytat:
jeszcze raz przypomnę że MM chodzi bezbłędnie
No właśnie, więc to nie sprawa sprzętu, a programu - nie ty jeden narzekasz na AM, pierwszy z brzegu przykład: http://www.my-navia.pl/vi...p=119126#119126
Dlatego proponowałem inne programy nawigacyjne.
_________________

 
 
piotrt5x
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-17, 23:33   

Przyczyną była włączona synchronizacje czasu z GPS.

Dziwi mnie to że już kilka razy wcześniej odhaczałem tą opcję, i nie poszło, ale po wgraniu wszystkiego od zera i odhaczeniu jest wszystko OK

podziękowania dla ssonic masz punkt
 
 
ssonic 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 92
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-18, 08:18   

Polecam sie na przyszlosc :)
_________________
Pomogłem Ci Gość? Kliknij proszę przycisk "pomógł "

 
 
gutek85
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-08-19, 21:17   Lark 35.6 dziwny problem :/

Witam

Mam taki problem bo dostała mi w łapki właśnie nawigacja Lark 35.6 i po wgraniu AutoMapy 5.3.0 wszystko ładnie pięknie działa ale po jakiejś minucie pokazuje się klepsydra AutoMapa przestaje na moment działać traci sygnał po czym znowu go łapie i trwa to moze jakieś 30 sekund lub krócej :/ i tak ciągle się dzieje nieważne czy jest odłączona czy podłączona do prądu :/ Nawet po ponownej instalacji AutoMapy dzieje się to samo :/ AutoMapa działa na innych nawigacjach typu Navia Manta.


Z Góry dzięki za pomoc bo zależy mi na rozwiązaniu tego problemu.
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-19, 22:53   

Wyłącz synchronizacje czasu z GPS i zobacz czy pomogło.
 
 
piotrt5x
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-19, 23:53   

Dokładnie ten sam problem miałem i wyłączenie synchronizacji GPS pomogło

LINK TUTAJ
 
 
gutek85
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-20, 12:12   

Tak działa :) :) :) wielkie dzięki jesteście wielcy :)
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-20, 12:29   

Jeśli możesz - kliknij pomógł :-)
 
 
artur759
azymut


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-05-16, 13:00   

Witam, niewiedziałem gdzie na pisać więc pisze tu... Mam pewien olbrzymi problem ;/ więc tak .. miałem auto mapę 5,2(bodajże teraz nie pamietam :) ) chciałem zainstalowac dzisiaj auto mapę 6,2 sciągnolem z którego linka z tego forum i w programie instalacyjnym usunolem ta auto mapę 5,2 by potem zainstalowac 6,2 I tu jest problem odinstalowalem ta mape 5,2 i po wlączeniu mojego larka 35,6 automatycznie chce wlaczyc sie automapa (ktorej nie ma) i zawiesza się ... jedyne co moge zrobic to reset ktos wie jak to naprawic ??????

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-05-16, 16:52 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku uszkodzone menu - problem lark freebird
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-16, 14:01   

Ten problem dotyczy samego programu nawigacyjnego czyli AM ten post powinieneś umieścić tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=7 szybciej uzyskasz odpowiedz
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 283
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2010-05-16, 17:03   

Instalowałeś AM na karcie czy w Larku :?:
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-17, 18:27   

Usuń wszystkie pliki i foldery związane z Automapą. Jeżeli instalowałęś na karcie to ją sformatuj i powtórz instalację 6.2.0 jeszcze raz.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
driver1305 
Waypoint


Pomógł: 8 razy
Wiek: 62
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 128
Wysłany: 2010-05-17, 19:03   

Witam...
Pewnie w ustawieniach>>>wybór nawigacji masz ustawiana ścieżkę do AM i zaznaczone "Auto Start" albo "Uruchom przy starcie" (nie pamiętam)
Rozwiązanie - zainstalować nową AM w to samo miejsce co odinstalowana...
Pozdrowionka...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10