Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-24, 20:55
Lark FreeBird 35,6 i Automapa
Autor Wiadomość
leca
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-16, 07:36   Lark FreeBird 35,6 i Automapa

Witam
Mam problem z AutoMapa 5.3.1 na Larku 35.6. Przy wejściu do ustawień komunikatów zawiesza się. Ta sama wersja mapy była instalowana dla larka 35.3 i wszystko biega a na 35.6 juz nie.
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
A może jakiś namiar na Automapę która działa bez problemu na 35.6.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-14, 12:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-16, 17:22   

Wersja instalacyjna
lub
Skasuj folder Settings ... i Data... z folderu Automapy
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bedek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-04-18, 15:19   Re: Lark 35.6 automapa się wiesza

leca napisał/a:
Witam
Mam problem z AutoMapa 5.3.1 na Larku 35.6. Przy wejściu do ustawień komunikatów zawiesza się. Ta sama wersja mapy była instalowana dla larka 35.3 i wszystko biega a na 35.6 juz nie.
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
A może jakiś namiar na Automapę która działa bez problemu na 35.6.
pozdrawiam


hej,

Ja uzywam na tym larku (35.6) wersji:
http://rapidshare.com/fil...CE5.0.part1.rar
http://rapidshare.com/fil...CE5.0.part2.rar
Nie musialem niczego kasowac ani konfigurowac, dziala bardzo stabilnie i szybko.

Wiecej szczegolow w:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9172
 
 
leca
azymut


Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-20, 06:32   

dzięki
będę próbował
 
 
aroaro 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-05-14, 21:52   lark 35,6

witajcie jestem nowy na forum i zielony z nawigacji a muj problem polega na tym ze: kupilem nawigacje lark 35,6 i mapa byla do bani wgralem nowa i jakos idze ale chcialbym wgrac automape (pracuje w mapamap) czy ktos morze mnie przez ten proces poprowadzic od pocztku do konca krok po kroczku z gury dzekuje prosze o szybka odpowiec
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-14, 21:55   Re: lark 35,6

aroaro napisał/a:
witajcie jestem nowy na forum i zielony z nawigacji a muj problem polega na tym ze: kupilem nawigacje lark 35,6 i mapa byla do bani wgralem nowa i jakos idze ale chcialbym wgrac automape (pracuje w mapamap) czy ktos morze mnie przez ten proces poprowadzic od pocztku do konca krok po kroczku z gury dzekuje prosze o szybka odpowiec

Zapewne MM masz na Lark-u, Autoape wgraj na kartę SD wg instrukcji:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
aroaro 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-05-14, 21:56   

a powiec mi jaka karte musze miec ma 512 nie wiem czy starczy
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-14, 21:58   

aroaro napisał/a:
a powiec mi jaka karte musze miec ma 512 nie wiem czy starczy

Dla AutoMapy PL starczy, dla AutoMapy EU musisz mieć 2 GB
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
aroaro 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-05-14, 22:00   

nie potrzebuje EU wystarczy polski a czy moge ja zainstalowac na dysku mm wyzucic mm i wgrac auto mape czy to bedze dzalac
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-14, 22:03   

aroaro napisał/a:
nie potrzebuje EU wystarczy polski a czy moge ja zainstalowac na dysku mm wyzucic mm i wgrac auto mape czy to bedze dzalac

Będzie, ale po co szkoda wywalać MM, może się przydać, zainstaluj na karcie SD.
Chyba że na SD będzie się ciąć np. głos, ale wywalić zawsze można, więc ja bym zrobił tak jak napisałem, Ty rób jak uważasz. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2009-05-14, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
aroaro 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-05-14, 22:04   

a gdze moge ta instalke mapy znales
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-14, 22:07   

aroaro napisał/a:
a gdze moge ta instalke mapy znales

Popracuj może trochę sam, na forum znajdziesz wszystko co potrzebne, nie idź po najmniejszej lini oporu. :-P

Wersja 5.5.1
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9172

Wersja 5.3.0
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
aroaro 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-05-14, 22:08   

oki zrobie tak jak napisales i bedze dzalal jak bede mialjakis problem bede tutaj pisal

[ Dodano: 2009-05-23, 18:57 ]
witam przepraszam ze pisze tutaj ale nie znalazłem podobnego wątku wiec chodzi o to ze próbowałem wgrać mapę na nawigacje i w pewnym momencie pokazał mi się kalibracja ekranu i koniec teraz już nawet nie mogę wgrać nawet mapy proszę o pomoc

[ Dodano: 2009-05-26, 09:05 ]
czesc prubuje wgrac mape na karte i pokazuje mi komunikat ze konwersjia nie powiodla sie nie mozna znales okreslonego pliku powidzcie mi jak mam wgrac am na karte pozdrawiam
 
 
 
piotrt5x
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-08-17, 11:01   Lark FreeBird 35,6 tnie sie AM

Mam Larka 35,6 FreeBird z neostrady
Wszystko śmiga w najlepszym porządku MapaMap i dodatkowe menu DavX z karty
natomiast mam problem z AM
co chwilę włącza się klepsydra na wyświetlaczu, oczywiście wraca do prawidłowego stanu czyli pozytywnie nawiguje, ale tylko przez około 10 do 20 sekund bo znowu włącza się klepsydra
miesza, wraca do prawidłowego stanu i tak w kółko.
AM 5.5.2 miałem wgraną, - gotowca, - na karcie, - w pamięci larka,
ustawienia pamięci mapy na maxa COM 2 , 4800 speed

zaznaczam że orginalnie wgrana MapaMap chodzi bez zarzutu.

jakieś propozycje?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-08-17, 11:07   

Wyłącz wszystkie pierdołki typowe dla Automapy: zbędne kategorie POI, kontury dróg, budynki 3D (zostaw zwykły tryb 3D). No i. oczywiście, jesli wgrywałes gotowca, foldery DataFiles i SettingFiles.
A jeszcze lepiej olej AM i pomyśl o iGO8. Popatrz na screeny:
http://www.navngo.com/con.../r3_release.jpg
http://www.i-go.com/en/im...in_daylight.jpg
http://img129.imageshack....dflyoverax4.png
http://img221.imageshack....92/gj002ia6.gif
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-08-17, 11:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11