Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Modyfikacje paneli - pozycja, wygląd, przypisanie ikon
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2013-11-19, 19:15   

Opisz, co zaznaczasz i odznaczasz w patcherze
Napisz, co zaznaczasz i odznaczasz podczas instalacji i nazwe pliku, który uruchamiasz przy instalacji.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pasiaki1 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 19
Wysłany: 2013-11-19, 20:04   

Mam instalkę ze strony navia. Skor mam ją już rozpakowaną zaczynam ją patchować. W patcherze wybieram folder w którym mam automape, odznaczam patch setup, przywróć pliki, baup. Potem instaluję automapę na karcie. Podczas instalacji odznaczam tylko rejestruj i wszystko. Wkłądam kartę do nawigacji i próbuję ją odpalić. Mam miomoov 500 odblokowaną. Zainstalowałem automapę na kompie i nie było żadnych problemów z jej uruchomieniem.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2013-11-19, 20:22   

pasiaki1 napisał/a:
kor mam ją już rozpakowaną zaczynam ją patchować.
A nie była już wcześniej słodzona?
pasiaki1 napisał/a:
Mam miomoov 500 odblokowaną.
Jak odblokowaną?
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-11-19, 22:29   

pasiaki1 napisał/a:
wyskakuje komunikat "Cannot find wceAm".
Wg mnie to ewidentnie sprawa niezgrania ścieżek dostępu w panelu z położeniem pliku exe

pasiaki1 napisał/a:
Wkłądam kartę do nawigacji i próbuję ją odpalić
Jak konkretnie uruchamiasz AutoMapę - z jakiegoś panelu?
Jakie pliki *.exe masz na karcie?
_________________

 
 
pasiaki1 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 19
Wysłany: 2013-11-20, 20:19   

Google napisał/a:
Jak odblokowaną?
Podmieniałem pliki Program Files i instrukcję mam z navi. Nosi nazwę HOW-TO-MIO-Moov-500.
Na karcie mam tylko wceAm. exe oraz wceaml w folderze Loader.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-11-20, 20:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-11-20, 20:30   

Sprawdź czy wpis w plikach **INI Twojego menu odpowiada położeniu pliku wceAm.exe na karcie SD.
Więcej szczegółów w wątku, do którego przeniosłem Twój problem (był w "Problem z instalacją AutoMapy 6.x")
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2013-11-21, 20:38   

A przypadkiem w poprzednich wersjach nie miałeś AM np w katalogu AutoMapaPL, a teraz zdecydowałes się na AutomapaEU, Lub zmieniłes jej położenie ( nowy folder czy coś w tym stylu ) ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 68
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2013-11-28, 21:57   Katalog z grami na MIO MOOV M300.

Witam wszystkich na tym forum i pozdrawiam. Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób trzeba zrobić katalog z grami na nawigacji MIO MOOV M300. Nawigacja jest odblokowana jakimś programem, który stworzył sobie katalog "Navman". Wiem w jaki sposób można wgrać gry i zrobić skrót do tej gry na pulpicie, jak poprzestawiać i pozmieniać ikony na pulpicie, ale nie mogę sobie poradzić z utworzeniem katalogu z grami na pulpicie, który by się otwierał po kliknięciu i wyświetlał wszystkie gry skopiowane do nawigacji. Za wyświetlanie i rozmieszczenie ikon na pulpicie odpowiada plik "navi.ini". Za odpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
_________________
Jurek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-11-28, 22:04   

Wszystko zależy od sposobu odblokowania.
Sądząc z obecności pliku NAV.INI jest ono oparte na systeminformation i można spróbować to zrobić wg http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 p.22d

Przeczyta wątek, do którego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
krzys12123 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 09 Lut 2016
Posty: 8
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2017-06-22, 10:07   

Mam pytanie jak przerobić ikonę aby po naciśnięciu była mniejsza bo jak wpisuję że ma być 64 a przy naciśnięciu 48 i przerabiam ikonę na 64x64 to się wyświetla a jak wciskam to no image co mam zrobić z ikoną aby działa na 64 i na 48 bo chcę wstawić własną ikonę. Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2017-06-22, 11:27   

Zacznij od podania wpisu w odpowiedniej sekcji panelu. Albo link, z którego masz ten panel. Bez konkretów będziemy zgadywać przez kilka tygodni...

Wielkość ikony po naciśnięciu można określić dwojako: (zależy od preferencji autora panelu)

1. Sterowanie rozmiarem wyświetlania
Kod:
ICONXPBUTTON
x = 130
y = 115
Command = Storage Card\TT\TomTom Navigator.exe
SizeNormal = 72
SizePushed = 96
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\TomTom.ico
ScaleAlpha = 25
IconPushed = ..\Icons\TomTom.ico

2. Sterowanie plikiem
Kod:
ICONXPBUTTON
x = 130
y = 115
Command = Storage Card\TT\TomTom Navigator.exe
IconNormal = ..\Icons\TomTom-duzy.ico
IconPushed = ..\Icons\TomTom-maly.ico
_________________

 
 
krzys12123 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 09 Lut 2016
Posty: 8
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2017-06-22, 13:08   

Witam mam mPanel z tego linku
http://chomikuj.pl/gk01/mPanel

[ Dodano: 2017-06-22, 14:33 ]
Witam proszę o sprawdzenie i napisanie co mam zmienić w wpisie poniżej dla AutoMapa oraz MapyMap aby nie było 2 ikon ( automapa.ico , automapa1.ico ) tylko jedna jak w przypadku TomTom oraz MioMap. Bardzo dziękuję za pomoc "jacekp1313".
Kod:
[N1]
ICONXPBUTTON
x=59
y=105
Offset=0
Command=\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
SizeNormal=64
SizePushed=48
IconNormal=..\Icons\automapa.ico
IconPushed=..\Icons\automapa1.ico

TEXT
h=58
v=176
Text=Automapa
Color=DDEEFF
FrameColor=556677
Size=14
Weight=700
Font=Tahoma
CreateFont

[N2]
ICONXPBUTTON
x=158
y=105
Offset=0
Command=\Storage Card\MobileNavigator\Mobilenavigator.exe
SizeNormal=64
SizePushed=48
IconNormal=..\Icons\MapaMap.ico
IconPushed=..\Icons\MapaMap1.ico

TEXT
h=172
v=176
Text=MapaMap
Color=DDEEFF
FrameColor=556677
Size=14
Weight=700
Font=Tahoma
CreateFont

[N3]
ICONXPBUTTON
x=257
y=105
Offset=0
Command=\My Flash Disk\Program Files\mPanel\Scripts\MioMap.mscr
SizeNormal=64
SizePushed=48
IconNormal=..\Icons\miomap.ico
IconPushed=..\Icons\miomap.ico

TEXT
h=265
v=176
Text=MioMap
Color=DDEEFF
FrameColor=556677
Size=14
Weight=700
Font=Tahoma
CreateFont

[N4]
ICONXPBUTTON
x=356
y=105
Offset=0
Command=\Storage Card\TomTom\TomTom Navigator.exe
SizeNormal=64
SizePushed=48
IconNormal=..\Icons\tomtom.ico
IconPushed=..\Icons\tomtom.ico

TEXT
h=359
v=176
Text=TomTom
Color=DDEEFF
FrameColor=556677
Size=14
Weight=700
Font=Tahoma
CreateFont


[ Dodano: 2017-06-22, 14:37 ]
Jak klikam w TomTom to ikona się zmniejsza i program się uruchamia i jest tylko jedna ikona dla wyświetlania i dla kliknięcia a jak podmieniłem ikonę dla AutoMapy i też dałem jedną ikonę dla wyświetlania i kliknięcia to po kliknięciu pisze no image. Jak zrobić aby jedna ikona była za miast dwóch? Co muszę dopisać?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-06-22, 13:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2017-06-22, 13:38   

Wiersze
IconNormal=..\Icons\automapa.ico
IconPushed=..\Icons\automapa1.ico
pokazują programowi, który plik graficzny ma przywołać na ekran i w którym momencie (dotknięcia ekranu, czy bez dotykania). I jeżeli wskazanego pliku (np. automapa1.ico) nie ma we właściwym folderze, zgłaszany jest błąd.

Zmień wpis z
IconNormal=..\Icons\automapa.ico
IconPushed=..\Icons\automapa1.ico

na
IconNormal=..\Icons\automapa.ico
IconPushed=..\Icons\automapa.ico


lub z
IconNormal=..\Icons\automapa.ico
IconPushed=..\Icons\automapa1.ico

na
IconNormal=..\Icons\automapa1.ico
IconPushed=..\Icons\automapa1.ico


Zależy, którą wolisz.

[ Dodano: 2017-06-22, 14:43 ]
P.S. Dodałem tagi CODE do twojego postu
_________________

 
 
krzys12123 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 09 Lut 2016
Posty: 8
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2017-06-22, 13:50   

Po zmianie wpisu piszę no image bo automapa1.ico jest w rozmiarze 48x48 a automapa.ico jest w rozmiarze 64x64 a w wpisie jest że wyświetlany rozmiar 64 a po kliknięciu 48 więc jak dam automapa.ico (64x64) na wyświetlaniu a po kliknięciu automapa1.ico (48x48) to jest dobrze wyświetlają się dobrze ikony dam odwrotnie to jest no image a jak dam jedną ikonę do dwóch funkcji (wpisu ) to jest na jednym ikona a na drugim no image. A czemu tak jest to nie wiem. Nie wiem czemu jedna ikona nie może być do w funkcji wyświetlania i kliknięcia. Bo np. dla TomTom jest jedna ikona i wyświetla się dobrze. Ikona TomTom ma wymiar 48x48 co mam zrobić aby 1 ikona działa dla AutoMapy i MapyMap jak jak jest to w przypadku TomToma ?

[ Dodano: 2017-06-22, 14:53 ]
Pliki automapa.ico , automapa1.ico , tomtom.ico są w jednym folderze.

[ Dodano: 2017-06-22, 14:56 ]
Dla TomTom jest jedna ikona 48x48 do wyświetla jest w wpisie że 64 a po kliknięciu 48 i wyświetla się dobrze.

[ Dodano: 2017-06-22, 14:58 ]
A jak zrobić aby dla AutoMapy Była jedna ikona dla wyświetlania 64 a dla kliknięcia 48?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2017-06-22, 15:06   

krzys12123 napisał/a:
A jak zrobić aby dla AutoMapy Była jedna ikona dla wyświetlania 64 a dla kliknięcia 48?

w sekcji ICONPROXBUTTON dla Automapy można dac takie wpisy:
Kod:
IconNormal = ..\Icons\AM.ico
IconPushed = ..\Icons\AM2.ico

gdzie: iconNormal, to ikona wyświetlana na panelu
IconPushed to ikona pojawiająca się przy naciśnięciu ikony
Oczywiście ściezki w obu przypadkach mają realnie prowadzic do odpowiednich plikow ikon ( te tu pokazane to ściezki przykładowe ) i w ten sposób możesz mieć dwie różne ikony "normalna" i "wciśnięta"

Aby tylko zmieniać rozmiar ikony w tej samej sekcji bezposrednio pod kluczem NewIni =...... dodajesz:
Kod:
SizeNormal = 64
SizePushed = 48


Te wpisy spowodująze ikona "normalna będzie miala rozmiar 64 pix, a wciśnięta 48 pix

Oczywiscie można wykorzystac pierwsze wpisy do zmniejszenia ikon po wciśnięciu po prostu dając w katalogu ikon DWIE identyczne ikony AM rożniące się rozmiarami ( i nazwami oczywiście )


Cała sekcja może wyglądać np. tak:
Kod:
ICONXPBUTTON
x =37
y = 101
NewIni=\SDMMC\Igo8\mobilenavigator.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\igo.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

gdzie:
NewIni- sciezka do programu, który ma być uruchamiany
x,y polożenie lewego dolnego rogu ikony ( pozycja 0,0 to lewy gorny rog ekranu )
size Normal - rozmiar ikony na ekranie
SizePushed - rozmoar ikony wciśniętej
ScaleAlpha - regulacja przexroczystości ikony ( dziala tylko w przypadku grafik zapisanych z kanalem alfa )
IconNormal - ściezka do ikony na ekranie
IconPushed - ściezka do ikony wciśniętej
QuitOnExecute - zamknij przy wykonaniu programu , ktory uruchomilo wciśnięcie ikony
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11