My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
4384 FMBT reanimacja
Autor Wiadomość
Marobak
azymut


Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-04, 21:30   4384 FMBT reanimacja

Witam

Pytanie do wszystkich użytkowników goclever 4384 .... jak to k...rwa uruchomić.
Po rozpakowaniu próbowałem on/off , pomyślałem ze bateria empty...ale ładowarka wieci na zielono a po 6godzinach ładowania nadal NIC. Właczałem z resetem,, trzymałem po minucie na ON ale nadal nic

Jak to K...rwa uruchomić bo inaczj wyrzuce przez okno i przynajmniej nie bede sie wku.....iał


PROSZE O INFO
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-26, 07:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mercedesc
Waypoint


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-11-06, 16:06   

Chyba uwaliles sprzet........

Zobacz na strone i forum goclever - sproboj sciagnac nowy soft i wgrac
http://forum.goclever.net/
_________________
GOCLEVER 4384FM 4.3"
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
  Wysłany: 2009-08-31, 06:51   Zawieszony 4384 FMBT

Witam. Otóż po niezbyt długim użytkowaniu w/w navi nadszedł czas na problemy.
Używałem nawigacji wraz z oryginalną mapą Cardinale jak też z AutoMApą (podmieniając GPSshell na obcej karcie)
Pożyczyłem urządzonko koledze na testy po Europie i zonk :? Nawigacja zawiesiła się kilkakrotnie, ale po restarcie podejmowała pracę.
Niestety do czasu :-/ Na obecną chwilę urządzenie zawiesiło się na ekranie powitalnym i nie daje się w żaden znany mi sposób przywrócić do życia.
ActiveSync też nie rozpoznaje urządzenia.
Komunikat "Nie rozpoznano urządzenia. Jedno z urządzeń ma awarię, ale system nie może go rozpoznać..."
Proszę o pomoc i radę, czy pacjent rokuje na uzdrowienie bez wizyty w servisie.

Próba updatu kończy się niepowodzeniem :cry:
Pobrałem ze strony producenta soft.
Rozpakowałem na obcą sformatowaną kartę i zgodnie z instrukcją (reset+power) do pojawienia się ekranu aktualizacji.
Niestety, mogę tak trzymać i 20 minut,a ekran czarny.
Co jeszcze mogę zrobić samodzielnie?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-31, 06:57   

Naładuj baterie na full.
ODŁĄCZ wszystkie kable.
rozpakuj update na PC.
Wgraj na kartę.
Rozpocznij update.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-31, 07:15   

Karta powinna być sformatowana jako FAT a nie FAT32, poza tym podłącz pod ładowarkę podczas wgrywania firmware.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 07:38   

Sance napisał/a:
Naładuj baterie na full.
ODŁĄCZ wszystkie kable.
rozpakuj update na PC.
Wgraj na kartę.
Rozpocznij update.


Tak właśnie czynię i nic się nie dzieje.
Wraca do ekranu powitalnego :-/

dasior591 napisał/a:
Karta powinna być sformatowana jako FAT a nie FAT32, poza tym podłącz pod ładowarkę podczas wgrywania firmware.


WinXP nie daje mi możliwości formatowania tej karty na FAT, jest tylko opcja FAT32.
Robiłem próby z ładowarką i bez.


Bateria oczywiście pełna :-(


PS. Teraz jeszcze kwestia. Czy próbować update na oryginalnej karcie ? Oczywiście wcześniej kopia. Bo cały czas próbuję na obcej 4GB.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-31, 08:11   

Oryginalna jest zapewne mniejsze, przez co bedzie można FATem sformatować (chyba nawet domyślanie jest tak sformatowana), oczywiście kopia się przyda :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
andyidu 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-31, 08:16   

Witam
Jak najbardziej na oryginalnej karcie. Twoja navi "czasowo" nie czyta kart. Miałem ten sam problem. Już pakowałem do serwisu, gdy nagle navi ożyła. Zdarzyło mi się to dwukrotnie i to przed wyjazdem na wakacje :mrgreen: . Podłączyłem navi na dwa dni do prądu z oryginalną kartą i reanimacja pomogła. Od tamtej pory nie dopuszczam do rozładowania baterii, tak na wszelki wypadek. Może ta metoda Ci pomoże ;-)
Pozdrawiam
_________________
GoClever Navio 505
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-31, 08:21   

andyidu napisał/a:
Twoja navi "czasowo" nie czyta kart.

Tu nie chodzi o to czy oryginalna czy nie, bo one nie są przypisywane do danej nawigacji tylko chodzi o to żeby były w FAT a nie FAT32.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-08-31, 08:25   

jurand napisał/a:
WinXP nie daje mi możliwości formatowania tej karty na FAT, jest tylko opcja FAT32.

Zarówno pod XP i Vistą masz coś takiego jak Wiersz Polecenia (Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Wiersz polecenia) i tam masz dosową komendę "format". Jak chcesz formatować coś jako FAT16:

format c: /FS:FAT /X (gdzie "x" to litera dysku (karty))

Pamiętaj, że rozmiar partycji nie może przekraczać 2GB.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 08:37   

:shock: Ruszyła z oryginalnej po xx próbach.
andyidu przypadek z rozładowaniem podobny do twojego. 2 dni na ładowaczce bo była w cholerę rozładowana.

Niestety nie jestem obeznany z tematem.
Sytuacja wygląda tak że Update process 4/4 doszło do 100% i wisi :-| (białe tło z niebieskim paskiem postępu i w/w napisem) i tak jest już jakieś 10 minut ?
Co dalej?
Aha nie podłączony pod ładowanie a tylko na samej baterii.

Przy kolejnej próbie sytuacja się powtarza :roll:
Chyba trzeba będzie na serwis dzwonić.
 
 
andyidu 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-31, 09:11   

Podłącz pod prąd. Ja zawsze update robię pod prądem
_________________
GoClever Navio 505
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 09:18   

3 próba - teraz pod prądem z kompa.
Ciągle jest to samo. Dochodzi do 100% i zwis na niebieskim pasku.
Wisi tak (na tą chwilę) ok 20 minut i nic.
Chyba jednak coś uwalone :-?

"Dobry zwyczaj nie pożyczaj" :roll:
 
 
andyidu 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-31, 09:28   

Ostatnia próba.
Sprawdź dokładnie czy masz dobrą wersję update i podłącz go pod prąd gniazdkowy. Swoją navi ładuję ładowarką od telefonu Motorola K1. A nóż widelec ;-)
Powodzenia
_________________
GoClever Navio 505
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 09:38   

Z tyłu na naklejce nie widzę nr (wytarło się) Na pudełku mam 4384B20080911252
Pobrałem http://download.goclever....4fmbtupdate.zip więc chyba odpowiedni :?:
TU jest jeszcze update do 200810 ale domyślam się że to nie ten.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12