My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 14:53
GC 4330A wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
steell
Waypoint


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 16
Wysłany: 2011-03-23, 12:12   

może być całość powiedzmy 80 zł w tym przesyłka w oryginalnym opakowaniu z uchwytem itd, ale nie chce mi się składać więc wyśle w proszku tak jak jest nie musi iść przez allegro możemy dogadać sie na priv. Karta z mapą się nie zachowała była mapa map 4 całość zakupiona w 2008r.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 573
Wysłany: 2011-03-28, 10:35   

mogę za 50 zł + koszt wysyłki postawić ją na nogi.
miałem ten sam problem ze swoim gc 4330a więc wiem co i jak.
_________________
 
 
henryk4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-29, 15:42   

steell, Witaj
Na forum http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=45 dałeś taką fotkę http://www.freeimagehosti...?6081180470.jpg czy możesz napisać który to i która to noga mam to samo z GC 4330 ładuje się tylko okno startowe a po rozkręceniu coś się zmieniło i chyba popieprzyło i z kartę nie chce się ładować nic jeszcze raz rozkręcę ale nie mogę się dopatrzyć który to scalak jak byś mógł opisać albo w Paint-cie zrobić strzałkę to bym był szczęśliwy
Pozdro
Henryk4@gmail.com
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-09-29, 20:10   

Podłącz ją pod atlasa a nie kombinujesz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
henryk4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-29, 22:11   

Atlas nic mi nie wykrywa albo zle go ustawiam już mam postępy :roll: nawet wgrało mi się główne menu ale coś pisze że brak mu bmp potem że brak mu shel-a chyba położę na tory tramwajowe i popatrzę jak jedzie tramwaj :-D
Uwaga
Poprawka Nawi działa Co zrobiłem ? Sam do końca nie wiem kabelek igła ponieważ już ją spisałem na straty to operacja była bez stresów igłą leciałem po stykach pamięci oczywiście przy włączonym zasilaniu aby obserwować ekran potem sam już nie wiem wgrywanie softu co się dało GC 4330 i 4330BT i teraz działa tyle że na koniec wgrywania softu były napisy po chińsku? czyli krzaki i uruchamia się inaczej po wybraniu nawigacji jest komunikat na czarnym tle Uruchamianie nawigacji GPS
Pozdro
Może komuś się to przyda
 
 
benq__
azymut


Dołączył: 29 Mar 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-03-29, 17:24   

witam, a ja mam taki problem ze nawigacja startuje do ekranu powitalnego czyli logo goclever i stoi. Probowalem prob hard reset jak i wgrania nowego softa. Natomiast nic nie skutkuje poniewaz trzymajac reset i power nawigacja nie wlacza sie wcale, ale jezeli zrobie tylko reset wlacza sie ponownie do ekranu powitalnego. Atlas nie widzi navi klikajac w open nic sie nie dzieje a kiedy nawi popdlaczam pod USB to wyskakuje komunikat ze nie rozpoznano urzadzenia. Jest jakas na to rada? jakies zwarcie pinow lub cokolwiek z tych rzeczy ?
 
 
henryk4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-03-29, 21:02   

Witaj
benq__ Poczytaj post wyżej ja już nie pamietam dokładnie co i jak robiłem chodzi mi o to że nie wiem która "kość' to pamięć chyba była pod metalowym ekranem ale moja działa do dzisiaj mimo że mam już nową
Pozdro
 
 
flightmen13 
młodszy inspektor GPS
informatyk


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-01-19, 16:56   Goclever 4330a odblokowanie windowa i auto mapa

Witam. Męczę się z tą nawigacją. Po włączeniu odpala Mi się tylko ekran startowy, aktualizowałem softa z karty pamięci ale aktualizacja zatrzymała się na 4/4 100%. Po podłączeniu do laptopa z windows 8.1 i windows 7, nie rozpoznaje urządzenia. Na windows xp przez activ sync nie widzi także nawigacji. Proszę o porady jak wgrać mapę na tą nawigację. Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2015-01-19, 18:18   

flightmen13 napisał/a:
tylko ekran startowy,
Ekran startowy GoClevera?

flightmen13 napisał/a:
ak wgrać mapę na tą nawigację
Na niedziałające urządzenie nic nie wgrasz - ani mapy, ani programu nawigacyjnego.
_________________

 
 
flightmen13 
młodszy inspektor GPS
informatyk


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-01-19, 20:27   

Tak tylko ekran startowy goclevera. Jakies rady macie?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-19, 20:33   

flightmen13 napisał/a:
Jakies rady macie?
Wgrać firmware, lub serwis.
flightmen13 napisał/a:
Tak tylko ekran startowy goclevera
Twoje urządzenie jest zepsute, żadnej mapy i oprogramowania nawigacyjnego nie wgrasz.

[ Dodano: 2015-01-19, 20:38 ]
Jak do tego doszło, że wyświetla tylko ekran startowy GoClevera.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2015-01-19, 20:41   

flightmen13 napisał/a:
ekran startowy goclevera. Jakieś rady macie?
Wszystkie są w wątku, do którego dołączyłem Twój problem
_________________

 
 
flightmen13 
młodszy inspektor GPS
informatyk


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-01-20, 10:21   

czy w jakis sposob mozna podniesc ta nawigacje?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2015-01-20, 11:05   

Jeżeli nic z tego tematu nie pomogło, to do wyboru serwis lub kosz na śmieci.
Niewiele nawigacji daje się zreanimować softem - w większości potrzebny jest programator

A co to była za aktualizacja, która wgrywałeś?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
flightmen13 
młodszy inspektor GPS
informatyk


Wiek: 23
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-01-20, 11:18   

"http://download.goclever.net/serwis/4330a1update.zip - oprogramowanie do urządzenia 4330A(v. OG-71-1U-OZ-OB) Uwaga nie do urządzeń zaczynających się od numeru seryjnego YFxxxxxx

INSTRUKCJA WYKONANIA REINSTALACJI OPROGRAMOWANIA URZĄDZENIA GOCLEVER ( 3550A/ 3570A/ 4330A/ 4330A BT/ 3584/ 4384 FM/ 4384 FM BT/

UWAGA - urządzenie musi być podłączone do źródła zasialania !!!!!!!
Jeżeli jest to możliwe reinstalację oprogramowania proszę wykonać na innej karcie SD jeżeli jednak nie jest to możliwe zaleca się wykonanie kopii karty SD na dysk twardy komputera


1. Pliki po pobraniu należy rozpakować bezpośrednio na kartę sd
2. Należy zresetować urządzenie trzymając cały czas przycisk power.
3. Trzymać przycisk należy do momentu aż nie pojawi się ekran z aktualizacją ( białe tło z niebieskim paskiem )
4. Możemy zwolnić przycisk "power" czekamy parę minut aż urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego
5. Ostatnią czynnością jest skasowanie plików które wgraliśmy na kartę SD ( PROSZĘ DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ CO USUWAMY ABY NIE USUNĄĆ PLIKÓW APLIKACJI MAPY )

Uwaga!!
Jeżeli po reinstalacji oprogramowania touchpad działa nieprawidłowo należy wykonać kalibrację ekranu informuję że wyświetlacza taki działa w trybie inwersji czyli dolna ikona odpowiada górnej i odwrotnie. "

Zatrzymała sie aktualizacja na 4/4 100% i dalej ekran startowy po resecie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,55 sekundy. Zapytań do SQL: 10