My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 14:53
GC 4330A wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
marcinekswierki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-27, 23:04   

A jak wyskoczyło że juz jest 100% czekam juz kikla minut i nie weszło do menu głównego to musze czekać dalej?
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-07-27, 23:55   

marcinekswierki, a sprawdzałeś ten warunek:
Cytat:
..oprogramowanie do urządzenia 4330A(v. OG-71-1U-OZ-OB) Uwaga nie do urządzeń zaczynających się od numeru seryjnego YFxxxxxx
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
kris_kjk 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-28, 00:54   

Mam identyczna sytuację ... urządzenie zaczęło się wieszać w czasie nawigowania, aż w końcu zawiesilo się na stałe na ekranie początkowym, niestety próby wgrywania softu od początku nie pomogły ... ekran zatrzymuje się na 100% i dalej nic nie idzie. Sprzęt wysyłam do serwisu ... czekałem na umówionego kuriera ... nie pojawił się ... wrrr ...

Pozdro ...
_________________
GOCLEVER 4330 BT NAVIGATOR 8 + 1GB + 2GB + ... GPSSHELL.INI
 
 
marcinekswierki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-28, 21:10   

Mi też jutro kuriera podeślą mam jeszcze gwarancje to skorzystam. A mam takie pytanie do Pana jeszcze bo jak na infolinie dzwoniłem to konsultant podał mi dane jakie mam na paczce zaadresować i niewiem czy dobrze zapisałem bo mam
BC Consultin a niewiem czy niepowinno być BC Consulting.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-28, 21:30   

marcinekswierki napisał/a:
BC Consulting.

http://www.google.pl/sear...lient=firefox-a
Google nie kłamią :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ufosi 
azymut


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-29, 16:23   GoClever 4330A

Witam

Mam problem z update tej nawigacji, wgrałem wszystkie pliki, trzymam przycisk POWER przez jakąś minutę i nic się nie wyświetla. Próbowałem przy włączonej jak i wyłączonej nawigacji, a jak powinienem?

Pozdrawiam,
Ufosi
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2009-07-29, 16:28   

Najlepiej pisz na oficjanym forum GoClevera z takimi problemami.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
ufosi 
azymut


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-29, 17:03   

Już sobie poradziłem, jednak trzeba było trzymać przycisk power i wcisnac reset nadal go trzymając i czekac az sie pojawi. Wczesniej wciskalem tylko POWER. Temat do zamknięcia.
 
 
 
andrzej1978
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-29, 22:52   

witam, mam ten sam problem, navi zaczęła się wieszać aż w końcu całkiem padła, ale próbuje update robić i jestem w trakcie, zobaczymy czy się uda.
 
 
marcinekswierki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-04, 22:32   

Odesłali juz Panu gps panie kris_kjk??
 
 
kris_kjk 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-27, 23:28   

Troszkę odświeżam temat ... kurier się nie zjawił, wkurzony wysłałem na własny koszt, nie mogłem się wogóle dodzwonić do serwisu, sporo leżała w serwisie czekając na częsci ... nawigacja po powrocie z serwisu OK ... wymieniona płyta główna (choć ja myślę, że też wymieniono ekran LCD, ma nową fabryczną folię na wyświetlaczu), teraz jakby lepiej widać w słoneczne dni, ale raptem użyłem kilka razy i problemy wróciły, wolno łapie sygnał GPS, po zjechaniu z trasy długo ustala nową i bardzo często się przy tej operacji zawiesza. Właśnie po takim zawieszeniu się już nie wstała, tzn. ładowanie zatrzymuje się na ekranie startowym, aktualizacja softu nic nie daje "Update process ... 4/4 Program Image Success 100%" tylko, że w żaden sposób nie da się uruchomić dalej. Wkrótce znowu wysyłam do serwisu ... :evil:
_________________
GOCLEVER 4330 BT NAVIGATOR 8 + 1GB + 2GB + ... GPSSHELL.INI
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-28, 09:41   

Jak juz raz stanie na 4/4 to więcej sam softa nie wgrasz niestety.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18060
Wysłany: 2010-07-29, 16:33   

Mam 4330a od znajomego - wisi na ekranie z logo GC (wnętrze samochodu)
Wgrywam FW, (wyłącznik+reset, trzymany wyłacznik 15-20sekund trzymany) update startuje, dochodzi do 4/4 i zatrzymuje sie na 100%. po kilku sekundach ekran robi się czarny (na ułamek sekundy) i znów widać 4/4 100%

Karta formatowana, na niej update oraz oryginalny folder Mobilenavigator.
Po resecie - znów wisi na startowym.

Spróbowałem również http://www.my-navia.pl/vi...p=111513#111513 (najpierw 4384, potem 4330A) - bez zmian

Czy jest nadzieja, czy tylko serwis?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-07-29, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-29, 16:54   

Tylko serwis. Niestety.
Choć jakby Ci wykrył przez Atalasmgr to jest nadzieja ale ja próbowałem 3dni i mi mojego nie wykrył.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-07-29, 23:43   

No jak w przypadku każdego urządzenia na USB trzeba najpierw wgrać sterownik a dopiero następnie łączyć się z nawigacją przy pomocy AtlasMgr i wtedy wszystko działa :roll:
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11