My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 14:53
GC 4330A wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 62
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-10-11, 20:37   Re: GoClever 4330a- padł przy odblokowywaniu

maper napisał/a:
Mam ten sam problem. Po resecie pojawia się tylko logo, nie działa przycisk zał, komputer wykrywa nieznane uszkodzone urządzenie doł. do USB Active Sync nie widzi go. Podany przez kolegę IMOL sposób nie przyniósł rozwiązania nic się nie dzieje. Może szczęśliwcy którym udało się ożywić ,,4330a"podzielą się swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Też to przerabiałem..., ale serwis w Poznaniu jest super. Wgrali nowego Windowsa od nowa i sprzęcik śmiga :mrgreen: cała operacja trwała równe 7 dni. Trzeba tylko zadzwonić do serwisu... i wszysto startuje nastepnego dnia...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
jacula-70
azymut


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-24, 01:31   goclever 4330A nie uruchamia się

Wcześniej wszystko było ok, aż do dzisiaj :) nie używałem go ponad miesiąc a teraz nie można go w ogóle uruchomić akumulator naładowany czerwona dioda zmieniła sie na zieloną a on dalej nic:) resety też nie pomogły.Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
 
 
qrczak10
azymut


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2009-05-22, 16:40   Firmware do 4330A o numerze seryjnym YFxxxxxxxxxxxx

Witam!

Po tym jak moja GoClever 4330A odmówiła współpracy z komputerem (nieznane urządzenie USB), postanowiłem wymienić firmware na nowy.
Na ,,Forum GoClever" znalazłem opis jak to zrobić, ale nigdzie nie mogłem znaleźć softu do mojej nawigacji (mój numer seryjny zaczyna się od YF). Po chwili kombinacji odkryłem, że można pobrać właściwy firmware z tego adresu: http://download.goclever.net/serwis/update4330.zip.

1. Zabawę rozpocząłem od sformatowania karty SD 512 w formacie FAT. Odradzam próby z FAT32 z reguły nie działa. Tak więc max pojemność karty 2GB.

2. W archiwum (update4330.zip) są 3 pliki: Logo32C.bmp, OS32C.img i YFAPP.wzp, które należy skopiować na kartę SD.

3. Kartę wkładamy do WYŁĄCZONEJ nawigacji podłączonej do ZASILACZA.

4. Rysikiem wciskamy reset.

5. Pojawia się informacja o wgrywaniu firmware (tryb tekstowy).

6. Pojawia się Logo i okienko Windows CE z zapytaniem czy aktualizować aplikacje.

7. Po odpowiedzi twierdzącej obserwujemy powolny ruch na pasku postępu.

8. Pojawia się menu główne - oprogramowanie jest ,,jak nowe''.

Mam nadzieję, że ten opis się komuś przyda - ja nie lubię wysyłać sprzętu z byle powodu do serwisu.

Pozdrawiam Wszystkich!
 
 
darks 
Waypoint
Nokia5230


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: poznań
  Wysłany: 2009-07-23, 13:16   GoClever 4330A po próbach z "9" nadal nic :(

Witam. Już od 2 dni walczę z nawigacja ojca GoCleverem 4330A który zawisł ni stad ni zowąd na ekranie ładowania...
Nie pomogły próby wgrywania aktualizacji ze strony producenta.
Mecze się od wczoraj z próba zwarcia flasha ale oczywiście po parunastu próbach nie pomaga i a jak podłącze o kompa to pokazuje NIE ROZPOZNANO URZĄDZENIA !

ma ktoś jakiś pomysł?
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-23, 15:50   

Upgrade firmware:
naładuj nawigację do pełna WAŻNE
wgraj update na kartę.
odłącz wszelkie kable
dalej postępuj zgodnie z instrukcją.
udaje się zazwyczaj za 2-3 razem.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
darks 
Waypoint
Nokia5230


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: poznań
Wysłany: 2009-07-23, 15:59   

ok dzięki za rade ale robiłem juz kilkukrotnie, nawet próbowałem od modelu 4384 a potem znowu tym updatem do 4330a1..
no cóż spróbuje jeszcze parę razy, może poskutkuje...
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-23, 16:01   

Na forum goclevera znaleźli na to rozwiązanie niestety nie pamiętam już w jakim dziale.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
darks 
Waypoint
Nokia5230


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: poznań
Wysłany: 2009-07-23, 16:08   

zrobilem juz 3 razy aktualizacje, zmienilo sie jedynie logo powitalne ale nadal wisi...

hmm nic tam nie moge znalezc :/
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-23, 16:15   

Proszę bardzo;) coś słabo szukasz

http://download.goclever....330a1update.zip - oprogramowanie do urządzenia 4330A(v. OG-71-1U-OZ-OB) Uwaga nie do urządzeń zaczynających się od numeru seryjnego YFxxxxxx

http://download.goclever....0a1btupdate.zip - oprogramowanie do urządzenia 4330A BT (v. OG-71-1U-OZ-OB)

Cytat:

Proszę spróbować takiej metody wpierw zrobić aktualizację do 4384 fm a następnie do 4330a informuję że aktualizacja do 4384fm zatnie się , lecz po niej powinna bezproblemowo wykonać się aktualizacja do 4330A

Cytat:

/\ działa! Szacuneczek! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
/ \
||
||
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
darks 
Waypoint
Nokia5230


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 51
Skąd: poznań
Wysłany: 2009-07-23, 16:20   

na to juz sam dawno temu wpadłem ale ta sztuka jest oporna jak cholera.
zawioze to do serwisu i tyle, mam nadzieje ze nei zedrą ze mnie za duzo.... ;)
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-23, 16:28   

gwarancje masz door to door więc zadzwoń a sami od ciebie odbiorą poza tym powiedz że zawiesiło się w czasie nawigacji i po resecie już nie ruszyło- nie będą wnikać tylko wgrają soft i odeślą jak nową.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
marcinekswierki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-27, 20:41   pomoc Goclever 4330A

Witam! Mam taki problem z moim urządzeniem. Dzisiaj rano było jeszcze wszystko ok ale po południu gdy jechałem przetestować nową automapę to mi się gps zawiesił i go zresetowałem. Po resecie juz sie nie może włączyć wyświetla się tylko pierwszy etap uruchamiania się czyli napisy goclever gps system navigator, żadne przyciski niereaguja kolejny reset nic niepomógł. Proszę o pomoc
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-27, 21:10   

http://forum.goclever.net...pic.php?f=9&t=4
Robiłem to kiedyś na 4330a, pomaga na podobne objawy i nie jet takie trudne na jakie wygląda.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
marcinekswierki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-27, 21:31   

A długo musze czekać aż pojawi się ekran z aktualizacją? bo czekałem juz 3 minuty i nic, i niewiem czy dobrze ale wypakowałem to na czystą karte sd bez żadnej mapy można tak?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-27, 21:48   

Szczerze mówiąc to nie wiem jak długo. Na czystą kartę to dobrze zrobiłeś
Cytat:
3. Trzymać przycisk należy do momentu aż nie pojawi się ekran z aktualizacją

Może dłużej potrzymać trzeba. Kilka razy popróbuj. Mi za 3 się udało jak dobrze pamiętam.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10