My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 14:53
GC 4330A wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-03-22, 22:13   GC 4330A wisi na ekranie startowym

Chciałem sobie wyczyścić nawigacje z różnych śmieci i uzyłem programu Nyditot Virtual Display i teraz mi pokazuje tylko ekran startowy, nie chce sie połączyć z ActiveSync. Gdy ją zrestartuje pokazuje sie ekran startowy za jakieś 2sekundy następuje restart i już zostaje z tym ekranem startowym tak jak by sie zawieszała przy starcie. Jeżeli ktoś wie co zrobić to prosze o pomoc!


Temat do usunięcia. Już sobie sam poradziłem
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-06, 17:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
frogi4
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-04-29, 08:30   

To napisz jak sobie z tym poradziłeś. Twój problem z nyditot został już umieszczony w innych postach jako przestroga, więc opisanie rozwiązania tego problemu byłoby pomocne innym. Czy była to jednorazowa zwiecha, czy naprawdę ten program nie działa z tym sprzęcikiem?

Jestem nowym członkiem tego forum, ale myślę że będę starał się wnieść coś od siebie zwłaszcza że niedługo stanę się posiadaczem 4330A.
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-10, 09:26   

Pomogło zrobienie UPDATE a oto link do niego www.goclever.net/temp/serwis/update4330.zip
Za to teraz mam inny problem :-( Mam na tą nawigacje założone hasło z poziomu windows i nie mam jak tego wpisać a update nie pomaga :-(
 
 
frogi4
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-05-15, 20:06   

Imol
Podany link nie działa. Czy mógłbyś go przesłać na PW lub udostępnić w dziale download?
Masz może opis co zmienia ten update i czy można go zainstalować bez względu na mapę?
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-18, 13:01   

I znowu sobie sam poradziłem...... Wystarczyło wgrać backup z "czystej" nawigacji.
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-24, 00:18   

Czy ktoś (imol?) ma kopię pliku update4330.zip? Chciałbym mieć kopię zapasową na wszelki wypadek.
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-26, 16:38   

A prosze bardzo http://rapidshare.com/fil.../update4330.rar
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-28, 00:06   

A jest do tego jakaś instrukcja? Te pliki wrzucić gdzieś do urządzenia/na kartę w celu wykonania aktualizacji/zerowania?
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-28, 11:18   

INSTRUKCJA WYKONANIA UPDATE DO URZĄDZENIA GOCLEVER NAVIGATOR 4330
*******************************************************************
Wymagania:
-Karta SD
-Urządzenie GoClever 4330A
*******************************************************************
1. Proszę rozpakować pliki a następnie nagrać je na karte sd ( poprzez urządzenie bądź czytnik kart SD )
2. Wciskamy przycisk reset ( mała dziurka nad czytnikiem kart SD )
3. W pierwszej kolejności włączy się program "SD Updater" działa on automatycznie proszę czekać
4. Następnie urządzenie zapyta nas czy chcemy wykonać update Aplikacji klikamy "YES"
5. Kiedy urządzenie wykona już wszystkie operacje przejdzie do "Main Menu"
6. Ostatnim krokiem będzie usunięcie wcześniej nagranych plików i ponowny restart urządzenia.
Ostatnio zmieniony przez Luccas 2008-05-29, 13:57, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
ranna
azymut


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-28, 02:37   Nie tak różowo :-(

imol napisał/a:
INSTRUKCJA WYKONANIA UPDATE DO URZĄDZENIA GOCLEVER NAVIGATOR 4330
*******************************************************************
Wymagania:
-Karta SD
-Urządzenie GoClever 4330A
*******************************************************************


imol napisał/a:
1. Proszę rozpakować pliki a następnie nagrać je na karte sd ( poprzez urządzenie bądź czytnik kart SD )

Pliki rozpakowane - tworzą się 3 - Logo32C (obrazeczek), OS32C (co u mnie w komputerze też bierze za obrazek, ale nie potrafi tego otworzyć - img), no i YFAPP.wzp. Wgrane na kartę.
imol napisał/a:
2. Wciskamy przycisk reset ( mała dziurka nad czytnikiem kart SD )

Znaleziony ;-)
imol napisał/a:
3. W pierwszej kolejności włączy się program "SD Updater" działa on automatycznie proszę czekać

No i tu tkwi problem, bo się nie włącza :-(
Proszę o radę.

[ Dodano: 2008-08-01, 12:58 ]
No i już po problemie - wystarczyło wgrać katalog DataStorage z innego 4330 i śmiga :lol:
 
 
Keraj_zyr 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 1
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2008-08-18, 21:10   zawiesił się GoClever 4330a

Witam serdecznie :-D . Jest to mój pierwszy post więc prosiłbym o wyrozumiałość zarówno tematu, jak i jego treści :roll: .
Wszedłem w posiadanie nawigacji GoClever 4330 A z oryginalną mapą Navigator 8. Niestety nie przypadła mi do gustu(mapa oczywiście) i chciałem po eksperymentować z innymi mapami, a dokładnie Automapa. Pobrałem z rapidshere, wrzuciłem na czystą kartę wcześniej zmieniając nazwę plików według instrukcji z naszego forum i o dziwo poszło. Byłem szczęśliwy. Mapka śmigała jak złoto. Po jakimś czasie, zaplanowałem sobie traskę, zapisałem, wyłączyłem. Do samochodu, uruchamiam, wczytuję zapisaną trasę i ... zwiecha :evil: . Twardy reset, ...nic. Drugi, trzeci, wyjąłem kartę, reset, uff! poszła :mrgreen: . Po powrocie z ciekawości, w domu pobawiłem się troszkę i było ok. I znów wyjazd, kolejny raz planowanie, wyłączenie, następnego dnia do wozu, podłączenie, uruchomienie, wczytanie zapisanej trasy i ...zwiecha :evil: . Ale, ale, tym razem to już na dobre. Nawet nie mogłem wyłączyć, tzn. zrobiłem reset i po tej operacji wyświetla się strona startowa i na tym koniec, do póki się nie rozładuje, cały czas się wyświetla wcześniej wspomniana strona startowa, robiłem jeszcze kilkadziesiąt resetów, ale nic nie pomogło. Po rozładowaniu i odczekaniu doby podłączam i od razu wyświetla się samoistnie znów strona startowa. Dodam jeszcze, że windows jest zablokowany i nie łączy się z kompem przez actysync (czy jak tam się to nazywa)
Być może już jest jakiś post o tym problemie, ale mam ograniczony dostęp do kompa i znowu wyjazd, nie bardzo mam czas na przeszukiwanie forum, więc przepraszam za powielanie, ale jestem w desperacji, nie wiem czy mi uznają reklamację i czy w ogóle jest to do naprawienia POMOCY!!! :cry: :cry:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-22, 10:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-19, 06:56   

Keraj_zyr napisał/a:
i czy w ogóle jest to do naprawienia
Przy braku komunikacji z nawigacją będziesz IMHO zmuszony do zapoznania się z tematem "hard resetu".
Niestety zdarza się, że nie działa na każdym sprzęcie... :cry:
_________________

 
 
Alojzy 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 35
Skąd: z europy
Wysłany: 2008-08-31, 01:32   

a możesz napisać co ten update konkretnie updatuje? i jakie są konsekwencje tego update
 
 
maper
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-23, 01:34   GoClever 4330a- padł przy odblokowywaniu

Mam ten sam problem. Po resecie pojawia się tylko logo, nie działa przycisk zał, komputer wykrywa nieznane uszkodzone urządzenie doł. do USB Active Sync nie widzi go. Podany przez kolegę IMOL sposób nie przyniósł rozwiązania nic się nie dzieje. Może szczęśliwcy którym udało się ożywić ,,4330a"podzielą się swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
 
steell
Waypoint


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-10-11, 20:25   

mam to samo sprzęt wisi, co ciekawe nic nie było grzebane w systemie po prostu podczas wyliczania trasy zawisłą i koniec, resety nic nie dają
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,34 sekundy. Zapytań do SQL: 14