Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-12, 14:11
Sony MAPY-Navteq
Autor Wiadomość
TERRORYSTA 
Waypoint


Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 36
Wysłany: 2011-11-26, 20:11   

Danielos 102 napisał/a:
Witam.Napewno drugi raz tej navi bym nie kupił.Oryginalne mapy to porażka,bez odblokowania nie ma szans na znalezienie jakiegoś nowego adresu.A to że zostaliśmy w ten sposób potraktowani przez wielce szanowną firmę to druga sprawa.Pozdrawiam



Masz racje.Firma Sony olała nas.Niestety zostały nam dwa wyjścia:Odblokować nawi i zrezygnować z kilku bajerów takich jak np.czujnik światła albo zostać przy orginale:)
 
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2011-11-26, 20:15   

Dokładnie kolego bez tego bajeru można się obyć.Od samego początku mam soniaczka odblokowanego i cieszę się z użytkowania innych map.AM,IGO8,MM to tylko te których obecnie uzywam.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-27, 15:53   

Koledzy :) Sony potraktowało swoich klientów podobnie jak swego czasu Mio użytkowników Mio serii C. Mio zaprzestało aktualizacji MioMap v3.x (notabene programu całkiem niezłego). W zamian zaoferowali gniota. Zastanawiam się ile jeszcze na półkach sklepowych leży nav-u i ilu klientów da się nabrać na kupno tego sprzętu.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-04-07, 14:20   

Witam, siedziałem troszkę na necie ale faktycznie tak jak mówicie nie ma możliwości aktualizacji map nie odblokowując urządzenia. Jednakże jedno mnie zastanawia... Przy włączaniu navi są napisy:
Cytat:
Navteq on board
Directed by Navigon

W związku z czym jeśli mapy są z Navteq-a to może da się jakoś przerobić nowsze by działały pod Sony?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2013-04-07, 14:36   

Nie da się przerobić, bo navteq jest dostawcą danych do mapy, a sam plik jest tworzony pod konkretny program nawigacyjny i plik z iGO nie zadziała na programie Sony ani Navigonie czy Sygicu - mimo, że mapy do wszystkich są opisane jako Navteq
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-04-07, 14:47   

Czyli lipa, sony ma wince 4.2 i najnowsza automapa nie pójdzie, nie wiem czy jest sens ją przerabiać...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-04-08, 07:02   

Ale iGO 8.3 powinno ruszyć - a to świetny program (AM przy nim to tandeta)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10