Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-05, 09:21
Sposób na brak sygnału w AM na nawigacjach MIO
Autor Wiadomość
woytas112 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-25, 19:32   

To,że AM nie łapie sygnału może być winą ustawień portu.Spróbuj reset i wtedy włącz AM.Paczka odblokowuje tylko port dla AM jeśli inny program wcześniej z niego korzystał.
 
 
samg
azymut


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-25, 21:31   

woytas112 napisał/a:
To,że AM nie łapie sygnału może być winą ustawień portu.Spróbuj reset i wtedy włącz AM.Paczka odblokowuje tylko port dla AM jeśli inny program wcześniej z niego korzystał.

Ustawienia portu sa na 101% OK. Jesli odblokuje navi w inny sposob, to AM i inne dzialaja bez zarzutu. Problem jest tylko z rozjasnieniem podswietlenia :(
 
 
jaras1987
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 8
  Wysłany: 2010-04-26, 23:08   "nie można uzyskać dostępu do gps (com2)"

Witam.
Wiem, że były już tematy z tym związane, przeszukałem wszystko, ale nic nie pomogło.
Otóż mam odblokowaną MIO MOOV 200 (Cobia_300). Od dłuższego czasu korzystałem z AM z aktualizacją 710. Postanowiłem dzisiaj uaktualnić mapkę na najnowszą wersję, ale na drugiej karcie pamięci. Skopiowałem z pierwszej karty wszystkie foldery (nie licząc AM) na tą drugą. Zainstalowałem na niej nową AM. Podłączyłem, wszystko działa, znajduje satelity, pokazuje pozycję i nagle "nie można uzyskać dostępu do gps (com2)". Mam ustawiony COM2 i prędkość 57600. Próbowałem usunąć pliki gps.info itd ale to nic nie dało. Ponowna instalacja też nie pomogła. Chciałem więc powrócić do tej pierwszej karty. Włączam AM, wszystko działa, znajduje satelity, pokazuje pozycję i nagle "nie można uzyskać dostępu do gps (com2)". Nic nie zmieniałem na tej karcie i też już nie działa. Gdzie tkwi szczegół? Co może być problemem? Jak zrobić żeby to działało? Proszę o pomoc, ponieważ skończyły mi się już pomysły.
Z góry dzięki wszystkim.
Pozdrawiam
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-04-27, 10:43   

Sprubuj - moze pomoc usuniecie plikow:
\Automapa EU\Settings Files\gps.info
\Automapa EU\Settings Files\gps.settings
no i start Automapy na otwartej przestrzeni - pierwsze zlapanie sygnalu po usunieciu tych plikow moeze potrawac dosc dlugo..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2010-04-27, 11:14   

Może któryś z programów z odblokowania lub wbudowany w Mio blokuje dostępo do portu.
Zobacz, jakie procesy masz aktywne (Itaskmanagerem)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jaras1987
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-04-27, 18:46   

Jak napisałem - próbowałem już usunąć pliki, ale to nic nie dało - próbowałem kilka razy. Zauważyłem jeszcze, że gdy AM znajduje satelity, łączy się z nimi i pokazuje pozycje i za chwile wywala błąd, to po włączeniu gps ponownie (w opcjach) - wywala błąd praktycznie od razu bez szukania satelit. Dopiero po restarcie programu znowu jest jak wcześniej. Gdy włączyłem oryginalną mapę MIO i szukałem satelit, to znalazło satelity, ale sygnał był słaby i nie mógł się dobrze z nimi połączyć (nie pokazywał pozycji oraz były tylko 2 kreski zasięgu na 4 możliwe). Nie wiem już co o tym myśleć.

[ Dodano: 2010-05-01, 11:30 ]
Dzięki za pomoc :/ SAM SOBIE PORADZIŁEM
 
 
voyager2550 
azymut


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-05-08, 10:05   

Mam ten sam problem. Powiesz nam jak sobie z nim poradziłeś?
 
 
 
jaras1987
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-05-09, 16:15   

Format karty i pamięci wewnętrznej. Później wrzuciłem backup i odblokowywałem od początku. Teraz śmiga bez zarzutów.
pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2013-11-21, 19:33   

Inne sposoby:
http://www.my-navia.pl/vi...p=417457#417457
http://www.my-navia.pl/vi...p=366755#366755
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10