Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-05, 08:21
Sposób na brak sygnału w AM na nawigacjach MIO
Autor Wiadomość
Grześ
azymut


Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-23, 19:20   problem z mio moov

Witam i pozdrawiam jesli by ktos mi powiedział co zrobic zeby nie trzeba było restartowac mio po przejsciu z mio mapy na automape ???
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-23, 21:30   

Grześ, http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11165 tutaj rozwiązałem podobny problem, wszystko jest w tym temacie.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-06-23, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Grześ
azymut


Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-24, 18:06   

dieki za informacje ale u mnie po wyjsciu z mio kzyrzykiem auto mapa odpala ale gdy szuka sygnału GPS pojawia sie komunikat auto mapa błąd nie mozna uzyskac dostepu do GPS (com2) po restarcie wszystko gra dzieje sie tak w mio 580 a w mio 330 wszystko chodzi bez restartu
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-24, 18:23   

Teraz nie pamiętam ale trzeba było ubić proces który działał i blokował port GPS. Nigdy się z takim przypadkiem nie spotkałem, jedynie czytając na forum tematy natknąłem się na taką metodę.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-19, 05:51   Sposób na brak sygnału w AM na nawigacjach MIO

Prosty runner który odpala AM jednocześnie odblokowując port z którego korzysta AM
paczka w załączniku kopiujemy zawartość w dowolne miejsce nawigacji i z pliku killer.exe odpalamy automapę

Kill("clmap.exe")
Run("\storage card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")

killer.rar
Pobierz Plik ściągnięto 335 raz(y) 103,18 KB

_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
malga
Waypoint


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-08-17, 22:18   blokada portu COM AutoMapy

Witajcie. Dziś znowu bawiłem się navi,dodałem sobie ikonę auto mapy zrobiłem skrót do miopocket,zainstalowałem am5.5.3 i wszystko wydawało się idealnie aż do momentu prób łączenia sie poszczególnych programów z gps igo sygnał 0 tomtom sygnał 0 automapa 0 mógłbym wyliczać bez końca coś ewidentnie zablokowało mi port com 2,jakaś aplikacja,kiedyś o niej czytałem lecz znowu nie mogę odnaleźć odpowiedniego wątku proszę o namiar na tą aplikację .dodam jeszcze ,że jak wyjmę kartę pamięci to mio map łapie sygnał szybko i mocny,gdy dodam kartę sd zaczynają sie problemy z sygnałem
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-02, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2775
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-08-17, 22:45   

malga napisał/a:
coś ewidentnie zablokowało mi port com 2

Sprawdź jakie programy masz uruchomione. Np. za pomocą ResInfo - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=1918#1918
lub ITaskMgr - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4487
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
pawelpram 
Waypoint


Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 43
Wysłany: 2009-08-28, 11:12   

Mam podobny problem. Z tą różnicą, ze programy łączą mi się z gps-em, a po kilku sekundach wyrzuca komunikat o braku urządzenia gps, lub braku dostępu do portu com2. To lista otwartych procesów w Mio200:

itaskmgr.exe
apptartuosec.exe
system2.exe to jest mój panel
services,exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
nk.exe

który powinienem zamknąć?
 
 
malga
Waypoint


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-08-28, 21:31   

ja rozwiązałem to inaczej ,miałem zrobiony backup,karty,więc format karty ponowne wgranie wszystkiego i znowu zagrało
 
 
pawelpram 
Waypoint


Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 43
Wysłany: 2009-08-28, 21:58   

malga napisał/a:
ja rozwiązałem to inaczej ,miałem zrobiony backup,karty,więc format karty ponowne wgranie wszystkiego i znowu zagrało


próbowałem kilkakrotnie, niestety bez rezultatów. Teraz przyszło mi jednak do głowy pytania...czy w bacupie, miałeś tylko program files, czy takze te pliki z katalogu głównego urządzenia...
 
 
malga
Waypoint


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-08-29, 07:53   

na karcie miałem tylko mapy,oraz mio pocet,z katalogu głównego nic tam nie było
 
 
pawelpram 
Waypoint


Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 43
Wysłany: 2009-08-29, 09:24   

i tu może być własnie różnica...u mnie w urządzeniu oprócz katalogu program files(z zawartością 2 katalogów
MioMap
Navman
jest jeszcze kilka plików.
Próbowałem je usunąć, ale wtedy urządzonko nie działa(nie może się wogóle uruchomić)
pliki to:
nvm0
nvm1
nvm3
device.sig
device.xml
paths.xml
 
 
malga
Waypoint


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-08-29, 18:02   

proponuje wgrać wszystko od nowa gdzieś na forum jest cała zawartość do 500 ewentualnie daj adres to wyślę ci backup mio
 
 
pawelpram 
Waypoint


Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 43
Wysłany: 2009-08-29, 20:45   

Dziękuję Malga za okazaną pomoc:) Twoje sugestie naprowadziły mnie na rozwiązanie. Opisałem je tu. http://www.my-navia.pl/vi...p=122138#122138

Powodzenia:) i jeszcze raz dziękuję:)
 
 
samg
azymut


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-25, 14:19   

Sance,
Witam.
Jak to wykorzystac? Nie dziala mi automapa w nawigacji Mio 330 odblokowanej przez Navman & Mio Moov Unlock, nie znajduje gps na automapie, igo8 dziala bez problemu.
Pozdr. samg
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 14