Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-19, 17:01
GC 5065 - Podwójne klikanie
Autor Wiadomość
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-16, 21:02   GC 5065 - Podwójne klikanie

Witam! Bawiłem się w panelu sterowania, i nie wiem coś poknociłem i teraz strasznie szybko muszę klikać na ikonkę dwa razy aby się otworzyła. Jak to zmienić aby nie trzeba było aż z taką szybką częstotliwością klikać?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2009-07-16, 21:04   

Jeszcze raz wejdź w panel sterowania i uruchom - w zależności jaką masz wersję Windowsa - panel dotykowy, bądź stylus... Jak nie znajdziesz, napisz, co masz w panelu sterowania
Ewentualnie w opcje windowsa
_________________

 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-07-16, 21:09   

Trzeba wejść w ustawienia Myszki.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-16, 21:21   

W panelu sterowania mam to co by mogło być z tym związane to:
Display, Input Panel, Keyboard, Mouse, Stylus, System. Próbowałem wchodzić w ustawienia myszki i nie pomogło. Nie wiem co robię źle. Bardzo proszę o napisanie krok po kroku co należy zrobić (jak dla zielonego - hehe).
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2009-07-16, 21:23   

To chyba będzie Input Panel, tam powinna być opcja speed lub double click - sprawdź
_________________

 
 
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-16, 21:25   

To nie będzie chyba to... tam jest tylko klawiatura (keyboard). Myszki nie ma... ;(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2009-07-16, 21:27   

Nie chodzi o myszkę, tylko o pole z obrazkiem, które po dwukliku zmienia wygląd. Input panel nie ma zakładek?
Ewentualnie Stylus
_________________

 
 
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-16, 21:35   

No w Stylus jest a nawet są dwie takie ikonki. Taka jak by szachownica która się zmienia po podwójnym kliknięciu i pod nią jest taka skrzynka która po podwójnym kliknięciu się otwiera. Próbowałem już klikać w jedno i w drugie z różną częstotliwością, klikałem ok i nic to nie daje. Co robię nie tak? :-/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2009-07-16, 21:39   

Gdzieś powinna być opcja ustawiania szybkości dwukliku - przy tych dwóch ikonkach.
_________________

 
 
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-16, 21:43   

No ale jak wygląda to przestawianie szybkości? Właśnie te ikonki co się zmieniają po podwójnym kliknięciu? Bo to nie chce zadziałać...
 
 
szymel 
Waypoint


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 87
Wysłany: 2009-07-16, 22:06   

jacekp1313 napisał/a:
Gdzieś powinna być opcja ustawiania szybkości dwukliku - przy tych dwóch ikonkach.

Dwuklik(czas pomiędzy pierwszym i drugim kliknięciem) ustalamy na szachownicy, a na "box-ie" sprawdzamy.

PS
Popsuć potrafimy bez niczyjej pomocy, ale naprawić to co ... "się zepsuło", to już wielka sztuka :mrgreen:
_________________
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-16, 22:15   

Szymel dzięki za info, przyda się na przyszłość. Ja mam problem taki ze jak przytrzymam rysikiem to nie pojawia mi się menu (wklej wytnij itd.), nie wiesz może jak to uaktywnić??
Pozdrawiam
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-17, 09:48   

No cóż, nie wiem co może być źle, może ten gps ma tak działać, ale muszę klikać w sam środek ikonki żeby się otworzyła...
 
 
AndrzejX
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2009-07-17, 19:19   

To klikaj w różnych miejscach na tej szachownicy. Jak chcesz żebyś nie musiał klikać tylko i wyłącznie na środku ikony aby się uruchomiła, to kliknij na same końce tej szachownicy. Mama nadzieję że pomogłem ;-)
_________________
GC 500 Plus (wcześniej GC 5065BTFM, Navia nv35)
Jeśli Ci pomogłem, kliknij "Pomógł"
 
 
Varder 
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-17, 19:24   

Pomogłeś, wielkie dzięki AndrzejX
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11