Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 20:22
jak karta do LarkFreeBird 35.6?
Autor Wiadomość
QQxQ 
Waypoint
:*


Wiek: 30
Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 20
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2009-07-19, 18:03   

No sorry wiem ale naprawde jedni pisza mi ze dziala inni ze nie.
Niewiem co robic a testowac niemam jak.:|
Chcem kupic i niewiem jaka zeby dzialala i miala 4gb.
Prosze tylko o odp czy ta co podalem bedzie dzialac i ktora lepiej brac ?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2009-07-19, 18:05   

Na pewno działają SD 2GB, pozostałe musisz sprawdzić w swoim egzemplarzu
_________________

 
 
QQxQ 
Waypoint
:*


Wiek: 30
Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 20
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2009-07-19, 18:06   

No to lipa bo jak kupie i niebedzie dzialac :|
A niemam urzadzenia ktore czyta te karty.
A ta karta co podalem to jest dobra?
Sa jakies lepsze?

[ Dodano: 2009-07-24, 13:07 ]
http://allegro.pl/item688...hc_czytnik.html


Ta kupilem dziala 100%
 
 
 
wlen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-09, 20:38   Lark 35.6 nie widzi karty SD nie SDHC 4GB

Witam zakupiłem kartę Kingstona SD(nie SDHC) 4GB(elite pro) i w jednym Larku 35.7 chodzi bez problemu a inny Lark 35.6 w cale nie wykrywa karty.
Proszę o pomoc, czy jest szansa aby uruchomić tą kartę.
Z góry dzięki za pomoc.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-04-09, 20:47   

wlen napisał/a:
Witam zakupiłem kartę Kingstona SD(nie SDHC) 4GB(elite pro)

Sprawdź dobrze czy to nie jest SDHC, ja nie widziałem kart Kingston-a zwykłych SD powyżej 2 GB.
Może jakiś link do tej karty ?
Po za tym Lark 35.7 może obsługiwać karty SDHC, a Lark 35.6 tylko SD.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wlen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-09, 22:53   

sprzedawca zapewniał że SD a to link z aukcji
http://www.allegro.pl/ite..._elite_pro.html
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2010-04-09, 23:04   

Pytanie, czy 35.6 obsługuje karty pow. 2GB
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-04-09, 23:06   

No to jeżeli to faktycznie jest SD, a nawigacja jej nie widzi to nic z tym nie zrobisz, sprzedaj ją komuś u którego karta nie sprawia problemów.

Zdarza się że jedna nawigacja karty nie widzi, a na innej działa OK, i tak jak napisał jestem_ktoś, być może Twoja navi nie obsługuje kart powyżej 2 GB.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wlen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-12, 20:52   

Pożyczyłem kartę TRANSCEND SD 4GB i z takom nie ma problemu, czyli czyta karty powyżej 4GB.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-04-12, 22:34   

Czyli jest tak jak napisałem.

renron napisał/a:
Zdarza się że jedna nawigacja karty nie widzi, a na innej działa OK

Jedyne wyjście sprzedać kartę posiadaczowi nawigacji na której będzie widziana.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
megusia84
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-09-16, 10:39   

juz wszystko zainstalowalam... zdecydowalam ze nie ma sensu instalowac am na della i na larka poniewaz ustalilam ze na dellu nie bedzie ona juz wykorzystywana...takze wszystko dziala i jest ok...
teraz mam inny problem... potrzebuje zakupic karte sd do larka... i nie mam pojecia jakiej firmy i w ogole - mysle o czyms wiekszym poniewaz upgradowalam am do am europe i napewno cos wiecej niz 4gb by sie przydalo bo teoretycznie am europe zajmuje 4gb... i pytanie jaka firma karty w ogole moze jaka karta i czy np pojemnosc 8gb bedzie chodzilo bez problemu na larku??
a jeszcze tak zapytam jakiej wielkosci dysk w ogole ma lark - bo nigdzie szczerze tego nie widzialam...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-16, 11:19   

megusia84 zerknij tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=133299#133299 .
megusia84 napisał/a:
8gb bedzie chodzilo bez problemu na larku??

A to raczej wykluczone.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
megusia84
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-09-16, 11:24   

eh czyli najwiecej 4gb karte mozna wsadzic do larka...
dziekuje za linka

hmm wynika z niego ze na larku ym od tp chodzi tylko Transcend 4GB SD hmm to za duzego wyboru nie mam...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-16, 11:30   

megusia84 napisał/a:
Transcend 4GB SD

Myślę ,że tylko to ktoś testował ,ale na pewno innych firm o tej pojemności też podejdą.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-16, 12:06   

megusia84 napisał/a:
napewno cos wiecej niz 4gb by sie przydalo bo teoretycznie am europe zajmuje 4gb...

Nie prawda, AM EU zajmuje lekko ponad 2 GB, karta 4 GB w zupełności wystarczy, zmieści się jeszcze multum mp3 i trochę filmów, oczywiście jak jest taka potrzeba.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11