Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 20:22
Lark 35.6 nie widzi satelit
Autor Wiadomość
PabloSolec
azymut


Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-22, 00:16   LARK 35.6 - nie znajduje satelit

Witam bardzo serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum.
Mam problem z nawigacją lark 35.6 którą otrzymałem z tp
problem polega na tym ze robilem wszystko po kolei tak jak kazano w instrukcji oraz na stronie lark, teraz kiedy mam ta nowa mape pobrana ze strony mapamap (znajduje sie ona u mnie na karcie pamieci) to nawigacja owa nie widzi satelit ani sygnalu gps, kiedy wyciagam karte sd tez nie widzi w ogole zainstalowanej mapy. co zrobic w takim przypadku?? fakt faktem ze podczas instalacji nawigacja mi padla bo bateria mi sie wyczerpala. wiece w czym moze tkwic problem??
z gory dziekuję za pomoc.
pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-06-22, 12:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2009-06-22, 06:53   

Naładuj Larka do pełna - oczywiście akumulator - i dopiero wtedy instaluj MM.

Co do satelit - poczytaj o tym na stronie www.lark.com.pl
_________________

 
 
Shibuya 
Waypoint



Dołączyła: 17 Kwi 2009
Posty: 159
Wysłany: 2009-06-22, 10:21   

Dokładnie. Powtórz całą instalację jak będziesz miał naładowaną baterię. Po kolejnej instalacji powinno już wszystko działać jak należy
_________________
Lark FreeBird 43.1
 
 
agent1932
azymut


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-22, 17:36   

Mam lark freebird 35.6 i nie widzi GPS-a brak całkowitej nawigacji odpowiada mi że nie widzi modułu GPS robiłem wszystko co możliwe ale uważam że nie ma jakiegoś pliku bo ta jest od nowego jak go mam w prezencie za Neostradę od 16-06-2009 kto pomoże bo firma nie odpowiada na maile czekam na dobrą dusze Marek pod adresem agent1932@wp.pl
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2009-06-22, 20:28   

Zacznij jeszcze raz od początku, używając składni i interpunkcji , bo nic nie zrozumiałem.
Co to znaczy "nie widzi GPS-a brak całkowitej nawigacji"?
Jaki program nawigacyjny nie widzi modułu GPS? Fabryczna MapaMap, czy jakaś inna?
Sprawdź, co jest w pliku mapamap.opt (w MapieMap) w sekcji GPS.
Czy robiłeś aktualizację wg opisu na stronie Larka?
_________________

 
 
PabloSolec
azymut


Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-22, 21:41   

nie pomoglo:( dodzwonilem sie do serwisu larka i powiedzili ze to wina aktualizacji i proponuja wyslanie do nich a czy jest inny sposob??
 
 
szczuri
azymut


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-11, 16:41   Lark 35.6 nie widzi satelit

Witam mam nastepujacy problem ze swoja nawigacja, wszystko bylo dobrze az ktoregos pieknego dnia po uruchomieniu zrobil sie upgrade softu i po tym wszystkim nawigacja wogole nie widzi satelit nawet nie splywaja zadne dane od nich, probowalem juz wiekszosci rzeczy ktore radzicie zrobic na tym forum ale nic nie pomaga teraz zrobilem reset nandflasha i tez nic nie pomoglo juz brakuje mi sil na ten sprzet od larka poradzcie mi co jeszcze moge zrobic.
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-07-13, 21:12, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2009-07-11, 17:45   

W jaki sposób zrobił sie upgrade softu? Sam, bez niczyjej pomocy? Bity wlazły do Larka przez dziurki w obudowie?
Napisz coś więcej, bo jak na razie wygląda to na cud, a to nie nasza branża.
_________________

 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-11, 17:49   

jacekp1313 napisał/a:
a to nie nasza branża

Rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki na cuda trzeba poczekać dwa dni :D:D
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-11, 17:52   

jacekp1313 napisał/a:
Napisz coś więcej, bo jak na razie wygląda to na cud, a to nie nasza branża.

O tak tak Jacek ma racje :-) napisz coś więcej bo od cudów w tym kraju już jeden jest :mrgreen: i nie będziemy go wyręczać.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
szczuri
azymut


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-11, 22:08   

w tym sprzecie przekonalem sie ze nie ma rzeczy nie mozliwych, jest dokladnie tak jak opisalem wlaczajac nawigacje ni stad ni z wowad wyskoczylo system initializing doszlo do 100% i wszystko sie spapralo i nawigacja nie pobiera zadnych danych z satelity.
dodam tez ze wchodzac do visualgpsce wpisujac port com 2 i predkosc 4800 tez nic nie wykrywa a wczesniej na tych ustawieniach wszystko dobrze smigalo

[ Dodano: 2009-08-14, 18:37 ]
30 lipca sprzęt został odesłany do serwisu dzisiaj dostałem go z powrotem skrócony opis naprawy: formatowanie pamięci, wgranie mapy czyli to co sam robiłem przed odesłaniem larka do serwisu a nawigacja jak nie widziała satelity tak do tej pory nie widzi pełen profesjonalizm serwisu gratuluję
 
 
grz19850 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-16, 15:42   Lark 35,6 nie widzi satelit

mam problem ze swoim larkim nie widzi żadnej satelity ... wczoraj się zawiesił zrobiłem reset i już przestał widzieć satelity .. reset nie pomaga w auto mapie zmieniałem porty com i prędkości 4800 itd.. (na ustawieniach COM 2 i pred. 4800 wyskakuje komunikat "nie można wykryć GPS) instalowałem łatkę do gps ...nie dało sie uaktualnić... czy jest możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych ?
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2009-08-16, 18:37   Lark 35,6 nie widzi satelit

grz19850 jeśli chodzi o Auto Mapa w folderze głównym AM jest folder Settings Files a w nim między innymi< gps.info i gps.settings>- usuń je, a po ponownym uruchomieniu AutoMapa utworzy od nowa. Nie uruchamiaj w domu tylko wyjdź na powietrze i zaczekaj na sygnał, następnie do domu a potem znowu na powietrze , i tym razem sygnał powinien być lepszy i szybciej złapany. a gdyby to nie pomogło to wyrzuć cały folder Settings Files i powtórz kroki jak za pierwszym razem - nawigacja utworzy sobie na nowo sama folder Settings Files .
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
grz19850 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-16, 21:36   

jeżeli w menu głównym wezmę Ustawienia>Status GPS (Będąc na podwórku) to też nic nie znajduje nie ustala położenia ....(nie łapie wogóle sygnału)
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2009-08-16, 23:04   

grz19850 ale próbowałeś z tymi plikami?. kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12