Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-01-01, 17:12
Problem z uruchomieniem Transonic 7000t
Autor Wiadomość
cubuss
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-11-25, 14:31   

To w takim razie mam coś z systemem na tej nawigacji bo próbowałem już wszystkich możliwych wersji tego oprogramowania i zawsze ten sam błąd wyskakuje. Da się to jakoś zflashować? jeżeli tak to proszę o jakiś tutorial bo nie chce zepsuć tego jeszcze bardzie. Z góry dziękuje.

[ Dodano: 2010-11-26, 20:20 ]
Ponawiam pytanie, czy mogę wrócić do oryginalnego romu? Takiego jaki był od nowości, a nie tego od Route 66 Chicago.

[ Dodano: 2010-12-05, 12:16 ]
Nie wiem już co zrobić nie ważne jaką nawigację wgrywam na kartę zawsze ten sam błąd "is not a valid Windows CE application" Próbowałem z Route 66 v8, Mobile Navigator 6 i 7, IGO Primo 8 i zawsze ten sam błąd. Dependency Walker nie przydaje się zupełnie bo albo wywala mi brak bibliotek, które są na nawigacji, albo znajduje brakujące na komputerze.
 
 
v13 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 2011-02-07, 14:38   

In case of "is not a valid Windows CE application" use UPX packer to compress EXE file (eg.: c:/UPX MN6.EXE or any other) , upx307w - http://sourceforge.net/projects/upx/ . Tested.
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-02-08, 22:46   

Przerabiałem osobiście temat tego Navigona z romem od Chicago i dla Ciebie najlepszym wyjściem będzie wgranie SygicDrive 10. Szczerze powiem to jedyny program który w miarę będzie działał na tym sprzęcie i jest przyzwoity jeśli chodzi o dodatki typu poi, głosy czy fotoradary. Chodzi też na tym Mireo via Gps oraz MioMap.
 
 
kodyras 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 10
Wysłany: 2011-10-23, 11:34   

Witam. Podepnę się pod temat. Mam Navigona Transonic 7000T do zrobienia. Ktoś go robił przede mną i chyba za dużo pousuwał. Ogólnie sprawa na chwilę obecną wygląda tak - Auto Mapa chodzi z jednym ale - każde włączenie to kalibracja ekranu a potem od razu wskakuje Auto Mapa. A chciałbym jak kolega wyżej mieć najpierw jakieś logiczne Menu. Nie chodzi mi o odblokowanie bo to też bym zrobił ale osoba dla której to robię nie potrzebuje odblokowanej Windy. Jakieś sugestie?? Będę wdzięczny. Acha dodam tyle że bez włożonej karty SD pokazuje się tylko Ekran Navigon i informacja o braku włożonej karty. A wydaje mi się że bez karty Menu też by się włączało jednak mogę się mylić.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-18, 16:19   

AutoMapę da się uruchomić na rom'ie T8 od Chicago 6000 (pewnie właśnie T8 masz, bo lepsza T10 nie była dostępna w sieci). Wymaga to jednak dodatkowych zabiegów z plikiem exe (podmiana odwołań). Co do Igo - nie wiem, nigdy nie używałem, bo ta aplikacja nigdy nie była dostępna w sprzedaży.
 
 
 
HenryK3 
azymut


Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 1
Skąd: J-no
Wysłany: 2013-01-21, 09:45   

Witam. Czas leci, padło na mnie odgrzać temat.
Sytuacja podobna jak u przedmówcy.
Dostałem odblokowaną nawigację Transonic PNA7000T z wgraną starą AM.
Karta 1GB z neklejką NAVIGON.
Po każdym załaczeniu - kalibracja ekranu.
Po wyłaczeniu resetuje się np czas.
Poza tym AM działa.
Proszę o sugestie co można z tym fantem uczynić.
 
 
 
azala 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 14
Skąd: SLASK
Wysłany: 2017-03-30, 10:15   Transonic PNA -7000T

Otrzymałem w spadku nawigacje ale bez karty.
Uruchamia się ROute 66 kalibracja ekranu i prosi o włożenie karty.
Domyślam się że potrzebny jest wsad na kartę.
Kartę mam nową czystą 4GB czy znajdę gdzieś wsad na kartę z dowolna nawigacją bym mógł z niej korzystać ?
_________________
POZDRAWIAM
ANDRZEJ
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2017-03-30, 11:35   

1. Przejrzyj wątek, do którego dołączyłem Twój post.

2. Rzuć też okiem na temat www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36848 ("ROM Chicago") i zerknij do chomiczka kol januszek2245 www.chomikuj.pl/januszek2245/TRANSONIC/7000T
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10