Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR360 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
korikore
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-12-28, 14:51   Navroad NR 360 i Automapa

Witam ostatnio zakupilem nawigacje NavRoad NR360 bez map wgralem automape 5.1.1 bezinstalacyjna na karte pamieci i teraz moj problem polega na tym ze mam zakladke nawigacja odpalam ja i wyskakuje komunikat " brak programu do nawigacji"
poszperalem wiecej i znalazlem AM w eksploratorze ale musze wejsc w karte pamieci i dopiero odpalic.
Nie ma jakiegos sposobu aby odrazu z menu nawigacja odpalic AutoMape? bo nie chce mi sie ciagle wchodzisz w karte i szukac AM.
Dziekuje za odpowiedzi ;]
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-17, 23:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szwajcar
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 29
Wysłany: 2008-12-28, 17:25   

Stwórz w głównym katalogu (root) karty skrót do programu (link) o nazwie NavRoadMaps (NavRoadMaps.lnk).
We właściwościach ustaw by odnosił się do programu wceAm.exe na ścieżce SDMMC\AutoMapa EU

Powinno działać.
 
 
korikore
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-12-28, 19:38   

szwajcar dzieki za checi ale nie kumam jak to zrobic moglbys w mega prosty sposob to opisac? ;> bo jakos mi nie idzie... ;(
 
 
szwajcar
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 29
Wysłany: 2008-12-28, 23:12   

No to łopatologicznie i bez udziwnień. ;)
Sam mam NR450BV ale zakładam, że menu u Ciebie jest podobne.

Wchodzisz w "Ustawienia" i odpalasz eksplorator plików.
Tam wchodzisz w SDMMC --> AutoMapaEU i znajdujesz plik wcAm.exe (może u ciebie nie być widać rozszerzenia). Ma ikonę AutoMapy.

Zaznaczasz ten plik i z menu "Edit" ---> "Copy".

Klikasz ikonę wstecz. Pierwsza od lewej z niebieską strzałką w lewo.

Aż znowu dojdziesz do głównego folderu w SDMMC. Ty naciskasz menu "Edit" ---> "Paste Shortcut".

Zaznaczasz go i klikasz powoli drugi raz na nazwie lub wybierasz z menu "File" --> "Rename" by wejść w tryb zmiany nazwy pliku.

Pojawia się klawiatura.

Wpisujesz w nazwę NavRoadMaps i naciskasz enter na klawiaturze.

Teraz już powinna Ci działać nawigacja z przycisku nawigacji z menu NavRoada.
 
 
PiasQ
Waypoint


Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 48
Wysłany: 2008-12-29, 00:05   

NavRoad współgra z AM. Najprościej jest ściągnąć wersję instalacyjną AM i przy wyborze co ma się zainstalować zaznaczyć wtyczkę do NavRoad. Wtedy AM zintegruje się z menu NavRoad'a ;)
 
 
 
szwajcar
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 29
Wysłany: 2008-12-29, 08:58   

Co powoduje skopiowanie takiego skrótu jak opisałem ;)
 
 
korikore
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-12-29, 15:48   

szwajcar dzieki wielkie ;] dziala ;P ogromne dzieki :->
 
 
rudekolek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-12-29, 17:59   

Na NavRoad NR360 jest taki plik konfiguracyjny za pomocą którego można przypisać klawisz nawigacji: \ShellDisk\ShellAPShell.ini

W tej sekcji zmieniasz ścieżką na jaką chcesz np:

[Navigation]
Path=\MyFlashDisk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
Caption=NavRoad
[FirstLaunch]
SetDate=1

Domyślnie jest tak:

[Navigation]
Path=\SDMMC\navroadmaps.lnk
ResetPath=
Caption=NavRoad
[FirstLaunch]
SetDate=1

Więc rozwiązanie szwajcara jest najprostsze i najlepsze.

Pozdrawiam,
rudekolek
 
 
mazi43 
azymut


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-12, 22:30   navroad 360

Witam serdecznie
Czy udało się Wam odpalić tomtom'a 7 na navroad 360 ?
próbowałem kilkunastu wersji z różnych źródeł niestety na ekranie startowym tomtom zawiesza się brak komunikatu, pomaga reset urządzenia, niestety po resecie również nie działa. proszę o jakieś wskazówki
Pozdrawiam
 
 
rudekolek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-01-13, 16:34   

Miałem dokładnie to samo. Walczyłem z tym dość długo podmieniając różne dll,e. Nic to jednak nie dało. Działa na tym AutoMapa 5.2.0 PL i 5.3.0(tylko z licencją).

rudekolek
_________________
Lark 35.3 + Kingston 8GB SDHC

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=rudekolek
 
 
mazi43 
azymut


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-13, 18:09   

Mam automape 5.3 pl z licencja, faktycznie świetnie sie sprawuje, nie bardzo wiem dlaczego wersja z witaminami miałaby nie działać? Tom Toma nie odpuszcze i jeszcze pokombinuje, jeżeli jednak ktoś ma przepis to bardzo prosze o informacje.
pozdrawiam
 
 
rudekolek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-01-13, 18:39   

Z licencją AutoMapa 5.3.0 działa bardzo dobrze. Niestety witaminy które są obecnie dostępne dla 5.3.0 nie działają na tej nawigacji. Na Larku 35.3 wszystko jest OK na HOLUX NAV53C jest OK. Wrzucam na Navroada i "Mapa błędnie zarejestrowana lub uszkodzona". Też chciałbym wiedzieć dlaczego? TomTom w Navroadzie zawiesza się na stronie startowej. Na wymienionych powyżej działa idealnie.

Pozdrawiam,
_________________
Lark 35.3 + Kingston 8GB SDHC

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=rudekolek
 
 
mazi43 
azymut


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-14, 13:03   navroad 360

Witam
Automapa z witaminami działa na starszym firmware, po aktualizacji ze strony navroad juz jest komunikat o niepoprawnie zarejestrowanej mapie. Nie mam starej kopi, mozna by porównac i znaleść rozwiązanie. Dodam ze poprawnie na navroadzie 360 dziala destinator 8 oraz igo 2008 z mapą Polski teleatlas.
 
 
Włodek3 
azymut


Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-18, 17:04   

Bardzo proszę o podpowiedź, co należy zrobić jeśli automapa jest zainstalowana nie na karcie SD a na MyFlashDisku? Mi też pojawia się komunikat "brak programu do nawigacji". Gdzie i co mam pokopiować?

Pozdrawiam.
 
 
adamz8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-25, 16:56   

Ja też zmieniłem oprogramowanie na nowsze i auto mapa nie działa niech ktoś pomoże
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11