My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:19
Becker z101 i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9758
Wysłany: 2009-05-22, 12:40   

Start->Settings->Taskbar and Start Menu...
[ ] Always on top
[ ] Auto hide
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Lestad 
azymut



Wiek: 43
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-05-27, 13:20   

Start->Settings->Taskbar and Start Menu...

Po wyjściu z aplikacji Beckera mam tylko dostęp Panelu Sterowania (chodzi o dostęp do systemu bezinwazyjny - programowo). Czy jest jakiś sposób by w tym przypadku dostać się do pulpitu ?
_________________
BECKER TRAFFIC ASSIST Z 101 + AutoMapa 5.5.1
Audi A4 Avant
 
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 107
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-07-06, 14:09   Nowe mapy do Beckera z101

witam wszystkich skad moge pobrac najnowsze a zarazem najlepsza mape do beckera moze byc tomtom badz jakies inne.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18343
Wysłany: 2009-07-06, 14:24   

Mapy są ukryte w dziale nazwanym dla niepoznaki i zmylenia przeciwnika MAPY Instalacja, Modyfikacje, Problemy : - NAVIA - AKIRA - XXX...
_________________

 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-06, 15:53   

jacekp1313 napisał/a:
Mapy są ukryte
Jacek - 99letniemu dziadkowi takie tajemnice zdradzasz? Przecież jak zobaczy ile tam tych skarbów, to zawał murowany... :mrgreen:
_________________

 
 
artmasterp
azymut


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-17, 23:12   

Podaje rozwiązanie działające na 100% mamy możliwość korzystania z oryginalnej mapy Beckera z101 oprócz tego jest jeszcze auto mapa wersja 5.5.2 (w podanych linkach z mapą europy) również działająca na tym sprzęcie, istnieje możliwość wgrania jeszcze kilku innych map takich jak np: IGo, Autopilot, Destinator, wystarczy wersje bez instalacyjne danej mapy wgrać na naszą kartę pamięci i edytować plik :
(becker):\MNAV\SISkin\menu.ini - wpisać tam odpowiednie ścieżki dostępu do plików exe wybranych map.
Zastosować się do poniższych instrukcji:
1.ściągnąć wszystkie linki
MNAV:
Kod:
http://rapidshare.com/files/256970414/MNAV.rar

AUTOMAPA 5.5.2:
Kod:

http://rapidshare.com/files/256968371/AutoMapa_EU.part1.rar
http://rapidshare.com/files/256968865/AutoMapa_EU.part2.rar
http://rapidshare.com/files/256969321/AutoMapa_EU.part3.rar
http://rapidshare.com/files/256969836/AutoMapa_EU.part4.rar
http://rapidshare.com/files/256970137/AutoMapa_EU.part5.rar


2.Rozpakować archiwum MNAV i wkleić do naszego Beckera z101 nie na
kartę pamięci tylko prosto do Beckera i (wcześniej zrobić kopię
istniejącego na navi folderu MNAV w bezpieczne miejsce) w razie
problemów można go wgrać powrotem i navi będzie jak nowa.

3.Folder z auto mapą skopiować na kartę pamięci tylko uważać żeby przy
wypakowaniu nie był folder w folderze ma być tylko jeden i jego
zawartość czyli auto mapa.

4.odpalić naszego Beckera z101 i podziwiać nowe menu po kliknięciu w
button z napisem ,,obrazki" wyświetli się kolejne menu z którego
możemy odpalić działającą automapę oraz inne wgrane przez nas mapy ;]

Życzę miłego użytkowania :D
 
 
Ricardonoone 
azymut


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-23, 13:52   

czesc.
wszystko ladnie i pieknie ale GPS u mnie nie dziala, ma ktorys z kolegow jakies rozwiazanie na ten problem?:(
robilem tak jak kolega slater napisal
na mapie laduje gdzies u wlochow:)
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 107
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-11-18, 20:09   ODBLOKOWANIE BECKERA Z101 KROK PO KROKU

BARDZO PROSZE O POMOC W ODBLOKOWANIU BECKERA Z 101 BY MOC WGRAC NOWE MAPY I JAKIE MAPY POLECACIE. BARDZO PROSZE O POMOC
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9758
Wysłany: 2009-11-18, 20:09   

1.Nie krzycz.
2.Korzystaj z wyszukiwarki

[ Dodano: 2009-11-18, 20:11 ]
Odblokowanie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9369
Jak wgrać?
Przeważnie kopiuj, wklej i uruchom
Propozycje dla PL:
1. Automapa
2. iGo
3. Garmin
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pago52 
młodszy inspektor GPS
pago52


Wiek: 30
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-22, 17:22   Becker Z101

Witam mam pytanie jakie powinny być ustawienia dla AutoMapy. Mam namysli Com i prędkość.

AutoMapa ustawia Com 2 i 5700 automatycznie. Ale nie chodzi.
_________________
Navia Nv45 + SanDisk 4GB MicroSDHC
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-22, 17:32   

Usuń w AM z folderu Settings Files pliki gps.info i gps.settings, ustaw port COM2(bez auto) i prędkość 57600, wyjdź pod chmurki i poczekaj na sygnał.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
lukaszpsp
azymut


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-11, 14:47   Navigon 7 becker z101

wie ktoś jak zainstalować Navigon 7 na Becker z101. Chodzi o to aby działał bez kary , był wgrany do pamięci nawigacji i uruchamiał się automatycznie po włączeniu navi.Próbowałem zmieniać nazwy folderu z Navigon na MNAV i pliku exe tak samo ale nic to nie daje bo po chwili wywala błąd, nie może znaleść satelit.Z góry dziękuję.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-11, 15:37   

lukaszpsp napisał/a:
Chodzi o to aby działał bez kary

Z reguły odpala z karty SD ,a ty chcesz inaczej i dla tego wychodzą jakieś błędy. :roll:

[ Dodano: 2010-03-12, 08:18 ]
Po testuj z tym :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 jak nie próbowałeś powinien zadziałać na Twoim sprzęcie z tym ekranem 480x272. Przeznaczony na kartę SD.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
1984
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-23, 19:13   AM 6.8.1 na Becker z101 bez karty pamięci, proszę o pomoc :(

Czy jest taka możliwość, by zainstalować samą AM, na urządzeniu BeckerZ101, nie mam niestety karty pamięci.. Mowa o mapie EU. I czy jest taka opcja by wywalić oryginalną mapę i podać ścieżkę dostępu w pliku autostartu, do AM. Bez żadnych pulpitów, by zwyczajnie po włączeniu urządzenia odpalała się AM.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-05-23, 19:18   

1984 cała AM z EU nie zmieści Ci się na urządzenie( ma ok.2GB). Nie lepszym rozwiązaniem było by dokupienie karty SD i instalacja AM właśnie w ten sposób :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097 :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10