My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:19
Becker z101 i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
Skikaczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-15, 20:58   

W takim razie ściągam i sprawdzę na moim Beckerze
 
 
slater7 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-02-21, 20:11   

I jak sie program sprawuje - jeakies sugestie,wnioski :?:
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 212
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-02-21, 20:21   

No cóż, po prostu soft z 7827 w Z101 :)
Nie świeci tak ładnie po bokach 'light mod' ale reszta działa zajefajnie. Nic nie wygasza się itp.
Pod Nawigacja podpiełem menu SystemInformation by Daniel Schumann i gra gitara.

Pozdrawiam.
 
 
pako54
azymut


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-01, 13:04   

Witam,
Wszystko działa OK.
Przy okazji zrobiłem próbę:
Do katalogu MNAV(nowego) wgrałem plik mnavdce.exe originalny z Z101 i UWAGA!
Oprogrmowanie nawigacyjne BECKER,a otworzyło się z nowymi możliwościami:
-zaawansowane programowanie trasy,
-FOTORADARY(baza z 2009)
-inne.
NIestety, w takiej konfiguracji nie funkcjonuje GPS :(. Próbowałem zmian w plikach ini ustawiając com 2 i 57600(takie parametry przyjęła mapa iGO8) ale bez efektu.

Ma ktoś jakieś sugestie?

Dodam że podoba mi sie prostota i czytelność wersji beckerowskiej i gdyby to hulało to hętnie zostawię do kompletu z iGO na codzień.

Pozdrawiam.
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 106
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-03-23, 20:34   Becker z101 i inny program nawigacyjny

Nie dawno kupilem Beckera Z101 jestem z niego zadowolony lecz nie do konca wszystko pieknie ladnie ale przydalaby mi sie bardziej dokladna mapa!!!!!!!!! i moja prosba do was to:
PODAJCIE MI JAKAS DOBRA MAPE KTORA POJDZIE NA BECKERZE Z101
ORAZ POMORZCIE JAK JA ZAINSTALOWAC KROK PO KROKU ZEBY NIC NIE ZEPSUC :-) BO JESTEM MOWY I NIE WIEM JAK TO ZROBIC :oops: :-( Z GORY WIELKIE DZIEKI
A PROSZE PISAC NA GG 11896215 ALBO NA POCZTE PAWELSTEP@INTERIA.PL
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-15, 15:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-03-23, 20:51   

Jaki masz program nawigacyjny?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 106
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-03-25, 15:12   

mam standardowa mape beckera a ona jest z listopada 2008r.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-03-25, 15:16   

To w miarę nowa
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 106
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-04-04, 11:56   

No w miare nowa ale nie sprawdza mi sie w 100% firmowa nawigacja beckera i chcialbym jakas inna wrzucic i nie wiem jaka zainstalowac mape zeby byly fotoradary itp a nie wiem jak to zrobic dlatego to pisze i chce zeby ktos wrzucil dla mnie porzadna mape na ta nawigacje oraz opis jak to zrobic krok po kroku
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-04-04, 12:00   

Instrukcja: http://www.my-navia.pl/vi...mapa+instrukcja
Automapa: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126
Jeśli sobie nie poradzisz to jeszcze: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 106
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-04-04, 13:29   

Dzakus dzieki teraz w wolnym czasie bede pracowal na nawigacja aby zainstalowac mapy jesli sie nie uda bede pisal :-P

[ Dodano: 2009-05-30, 11:08 ]
Koledzy mam do was prosbe pomoze mi ktos. bo chce odblokowac moja nawigacje becker z101 i chce zainstalowac nowe mapy pomozcie jak ja odblokowac krok po kroku
 
 
 
paulos2
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-18, 21:00   

GPS w IGO i NAVTEQ działa. Wystarczy zedytowac oryginalny prefs.ini z z101.
Ja zrobilem tak i dziala.

[gps]
#fast GPS via VSP port - deactivated for Ermine device
PortType_FastGPS=VSP
PortNr_FastGPS=1
BaudRate_FastGps=57600

#normal GPS; new style parameters
PortType=COM
PortNr=2
baudrate=57600

receiver = 2
BtReceiver = 0
ExtTmcPort = 1
PortType_ExtTMC = COM
receiver_status = 1

reszta plików w katalogu MNAV od kolegi slater7
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2009-04-19, 06:31   

dokładność dokładnością... znajomy też ma tą nawi, mapy niby z listopada 2008 - a pokazuje nazwy ulic sprzed 50lat :roll: ... jakieś sugestie jak zaktualizować mapę?, albo wgrać AM?
 
 
Lestad 
azymut



Wiek: 42
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-05-22, 08:18   

Hukkle,
czy można w jakiś sposób zlikwidować cienki pasek na dole wyświetlacza podczas odpalenia AutoMapy 5.5.1, nie jest to zbyt uciążliwe podczas navigowania ale za jego likwidację był bym bardzo wdzięczny ?
_________________
BECKER TRAFFIC ASSIST Z 101 + AutoMapa 5.5.1
Audi A4 Avant
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-05-22, 09:52   

Lestad napisał/a:
Hukkle,
czy można w jakiś sposób zlikwidować cienki pasek na dole wyświetlacza podczas odpalenia AutoMapy 5.5.1, nie jest to zbyt uciążliwe podczas navigowania ale za jego likwidację był bym bardzo wdzięczny ?

Spróbuj skalibrować ekran nawigacji.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,46 sekundy. Zapytań do SQL: 12