My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:19
Becker z101 i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
huberciarz
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2009-01-09, 14:47   Autmapa a Becker z101

witam
Mam problem z Automapą 5.3 na nawigacji Becker z101. Aplikacja uruchamia się poprawnie, po czym po ok. 2 min. wygasza się ekran i nic nie widać. Kompletna ciemność. Gdy naciskam ekran słychac jakby poprawne odgłosy Automapy, ale co z tego ... żadnej reakcji ze strony urządzenia. \próbowałem też innych wersji Automapy z tym samym skutkiem. Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-05-23, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2783
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-01-09, 16:19   

huberciarz napisał/a:
Aplikacja uruchamia się poprawnie, po czym po ok. 2 min. wygasza się ekran i nic nie widać. Kompletna ciemność.

Menu - ustawienia - inne (str3. system) "zarządzaj energią i ekranem" - zapobiega wył. w trakcie nawigacji.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
huberciarz
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-03, 08:18   

witam
na innym forum znalazłem najlepsze rozwiązanie. Dzięki koledze spider1987 za poradę -Menu można zmieniać i dostosować do własnych potrzeb. Oto rozwiązanie:

"Po spędzeniu kilku dni z nawigacja zrobiłem własne menu po wgraniu plików z załącznika Automapa działa cały czas, nie pojawia się czarny ekran gdy jest włączona automapa.
Automapa musi być od razu na karcie pamięci i plik do jej włączenia musi się nazywać AM5.exe (jak ktoś jest obeznany dostosuje menu do swoich potrzeb)
Uwaga przed modyfikacja czegokolwiek najlepiej zrobić kopie plików
Kod:

http://rapidshare.com/files/178995631/BECKER.rar


Jeszcze male info po włączeni BEckera Klikamy w obszarze duzego kwadratu na srodku po jego kliknieciu pojawi sie do góry cienki pasek kliokamy na niego i wtedy włancza sie automapa
Można tez uruchomić total comandera wtedy klikamy w lewym górnym rogu."

to wszystko - działa na 100%

pozdrawiam
 
 
slater7 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-02-08, 13:19   BECKER Z101 i iGO 8...

Czy moglby mi ktos pomoc i podpowiedziec jak iGO8 zaladowac do z101.....
 
 
driver1305 
Waypoint


Pomógł: 8 razy
Wiek: 58
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 128
Wysłany: 2009-02-09, 12:51   Re: BECKER Z101 i iGO 8...

slater7 napisał/a:
Czy moglby mi ktos pomoc i podpowiedziec jak iGO8 zaladowac do z101.....


Spróbuj tej paczki... znalazłem ją na innym forum i przetestowałem na Becker7827 i 7928...
Działa super...
Instrukcja w środku....

Odblokowanie Becker'a.rar
Pobierz Plik ściągnięto 365 raz(y) 632,17 KB

 
 
tomasb8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-02-10, 15:02   

pytanko takie czy to zadziała na z 101 ?
 
 
driver1305 
Waypoint


Pomógł: 8 razy
Wiek: 58
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 128
Wysłany: 2009-02-10, 15:33   

tomasb8,
Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz... Instrukcja jest w paczce... Nie ma wielkiej ingerencji w w orginalne oprogramowanie. W razie niepowodzenia robisz backup (jest opisane w instrukcji) i masz Beckera, jak z fabryki...
 
 
mario1977 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-11, 11:48   

witam, napisz kolego czy poszło Ci na z 101, bo mi nie udało się, pozdrawiam
 
 
driver1305 
Waypoint


Pomógł: 8 razy
Wiek: 58
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 128
Wysłany: 2009-02-12, 01:52   

Na 7926 też śmiga...

IMG.JPG
Plik ściągnięto 6992 raz(y) 67,07 KB

 
 
slater7 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-02-13, 00:48   

w weekend powinienem wstawic wersje chodzaca na z101 wraz z mapami i dodatkami oraz nowym menu :-D
wszystko smiga az milo :mrgreen:
a wszystko dzieki przekopaniu i skleceniu wiadomosci z 3 forów 8-)

[ Dodano: 2009-02-14, 13:05 ]
Zgodnie z obietnicą...
Wersja iGO 8.3.1.57021, 25 sept.2008, całość z wszystkimi mapami Europy, wersja bezinstalacyjna, do skopiowania bezpośrednio na kartę (budynki,speedcamery itd itp)

INSTRUKCJA:

1.Podłącz Z101 do kompa wejdz do My Flash Disk i wytnij folder MNAV i zachowaj na kompie - potem gdy wrzucisz go ponownie - Becker jak ze sklepu.Sciagnij ponizszy plik MNAV rozpakuj i skopiuj na miejsce starego
Kod:
http://rapidshare.com/files/196582043/MNAV.rar

W settings mozna ustawic lang PL
2.Sciagnac z linkow ponizej iGO8,rozpakowac, zaladowac na karte i korzystac :-D
PS Przy pierwszym uruchomieniu dac mu chwile nie klikac nerwowo

Kod:
http://rapidshare.com/files/196715529/iGO8.part01.rar
http://rapidshare.com/files/196727184/iGO8.part02.rar
http://rapidshare.com/files/197134646/iGO8.part03.rar
http://rapidshare.com/files/197147003/iGO8.part04.rar
http://rapidshare.com/files/197174392/iGO8.part05.rar
http://rapidshare.com/files/197531844/iGO8.part06.rar
http://rapidshare.com/files/197531847/iGO8.part07.rar
http://rapidshare.com/files/197553051/iGO8.part08.rar
http://rapidshare.com/files/197553055/iGO8.part09.rar
http://rapidshare.com/files/197577214/iGO8.part10.rar
http://rapidshare.com/files/197577215/iGO8.part11.rar
http://rapidshare.com/files/197600471/iGO8.part12.rar
http://rapidshare.com/files/197600473/iGO8.part13.rar
http://rapidshare.com/files/197921099/iGO8.part14.rar
http://rapidshare.com/files/197921103/iGO8.part15.rar
http://rapidshare.com/files/197942171/iGO8.part16.rar
http://rapidshare.com/files/197942175/iGO8.part17.rar
http://rapidshare.com/files/197957391/iGO8.part18.rar
http://rapidshare.com/files/197957394/iGO8.part19.rar


display.jpg
Menu
Plik ściągnięto 6961 raz(y) 11,67 KB

Ostatnio zmieniony przez slater7 2009-02-15, 11:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Skikaczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-15, 09:43   

slater7, brakuje chyba parta 12
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 212
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-02-15, 11:38   

I wpisu w sys.txt
Kod:
[rawdisplay]
screen_x = 480
screen_y = 272


A tak poza tym, pod Nawigacja wstawiłem menu i z niego odpalam Igo8, oryginalna mapę czy gry, zupelnie teraz działa jak moje 7827 :)
No.. brakuje tylko głośnosci z boku.
 
 
slater7 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-02-15, 12:00   

Irokez napisał/a:
I wpisu w sys.txt
Kod:
[rawdisplay]
screen_x = 480
screen_y = 272


A tak poza tym, pod Nawigacja wstawiłem menu i z niego odpalam Igo8, oryginalna mapę czy gry, zupelnie teraz działa jak moje 7827 :)
No.. brakuje tylko głośnosci z boku.


Wpis nie potrzebny automatycznie ustawia sie na 480x272 - zawarty w pliku data.zip
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 212
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-02-15, 12:04   

No mi nie chciał i poszło 320x240, musiałem wklepać. Ale fakt, nie pobierałem Twojej wielkiej paki z iGO tylko na mojej jadę.
 
 
slater7 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 37
Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-02-15, 12:05   

Skikaczu napisał/a:
slater7, brakuje chyba parta 12


sorki juz dorzucilem...

Jesli chcecie uzywac w tym menu np automape wystarczy usunac plik MNAVDCE.EXE oraz sys.txt i skopiowac z karty exe automapy albo innego ustrojstwa i plik sys.txt - zmieniamy oczywiscie nazwe np automapy na MNAVDCE.EXE i juz...w menu po nacisnieciu nawigacja wlaczy sie automapa....:-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,88 sekundy. Zapytań do SQL: 15