Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2011-10-19, 09:32
Lark Free Bird 35.6 jak odblokować ?
Autor Wiadomość
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2009-04-28, 21:51   

Kerik napisał/a:
w nawigacji mam : AutoMapa , GPSTacho, NAVIGO . Natomiast w < ini > Games, Multimedia,Navgation, Office, SystemInformation,Tools
Kerik

Nie pisz mi co masz w plikach ini ale jakiech nawigacji ZAMIERZASZ Uzywac na karcie (katalogi). A interesujacy plik Navigation.ini. Co jest w srodku pliku wiem
Napisz (na prfzyklad): chce uzywac Automapy, MioMove. Na karcie są one odpowiednio w katalogach AutoMapa EU, Mio2008. Domyslam sie, ze MapeMap masz w pamieci wewnatrz

PS - musimy skonczyc rozmowe publiczna, przejdzmy lepiej na priv bo nas modxerator zbanuje
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2009-04-28, 22:04   Czy każda nawigacja jest zablokowana

mam zamiar używać AutoMapa PL 5.3 (samej Polski)bezinstalacyjna mam już sciągniętą oraz Mio2008 na razie nie Sciągnołem bo nie wiem skąd
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-29, 09:08   

Pamiętajcie, że na górze strony możecie skorzystać z forumowego chata...
_________________

 
 
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2009-04-29, 21:20   

kerik na priv wysłałem ci plik ini oraz ikony
 
 
speedblues
Waypoint



Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 40
  Wysłany: 2009-06-04, 09:33   Jak odblokować Windows w Lark 35.6

Proszę o wyrozumiałość, jestem osobą która dopiero rozpoczyna przygodę z GPSami.
Wiem, że powielam temat ale mam pewne wątpliwości.

Pytanie dotyczy modelu Lark 35.6 rozprowadzanego przez Tepse w promocji neostrady.
W różnych sposobach odblokowania Windowsa w GPS'ach Lark pojawia się opis aby równocześnie trzymać przycisk głośności w góre "+" oraz klawisz menu znajdujący sie u góry urządzenia i w tym samym momencie włączyć Larka przełącznikiem na pozycje "ON" (przykładowo model Lark 35.3) i czekać do momentu pojawienia sie panelu Windows
urządzenie zostanie w ten sposób odblokowan. Bez utraty Gwarancji

W modelu Lark 35.6 brak na obudowie przycisku głośności :|, i moje pytanie czy można w modelu 35.6 też odblokować windowsa bez utraty gwarancji.

A drugie moje pytanie dotyczy wgrania mapy na kartę SD.
Co mam zrobic aby wgrać Mapamap w wersji Top na kartę SD, czy ma to być wersja bezinstalacyjna. (Prośba o linka do ver. :)) i co trzeba poustawiać.

Z góry dziekuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-06-04, 11:02   

speedblues, poczytaj tu (najlepiej cały wątek) oraz tu.
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2009-06-05, 17:54   

Przede wszystkim znów stały tekst, że gdybyś poczytał forum dojrzałbyś temat IDENTYCZNY do Twojego, pytanie takie samo, dotyczacy 35.6, ktory jest TUTAJ. Naprawdę polecam lekturę forum, a sam zaczniesz innym pomagać. Dla ułatwienia dodam, ze nic nie trzeba naciskać bo 35.6 nie jest zablokowany, wystarczy odpowiednie skrypty uruchomić, a o nich jest mowa w załączonym linku.
Ponadto programowo 35.6 jest chyba identyczny z 35.0 wiec to co tyczy odblokowania 35.0 dotyczy tez Twojej nawigacji. TUTAJ i TUTAJ masz przykłady, jeśli któryś zrobisz to będzie to działać.
 
 
krist271
azymut


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-03, 16:04   Lark Free Bird 35.6 jak odblokować ?

Witam. czy może ktoś pomóc jak odblokować tego Larka , szukałem prawie wszędzie i nic konkretnego nie znalazłem
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2009-07-03, 16:07   

http://www.my-navia.pl/vi....6+odblokowanie
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-05, 12:11   

krist271, Wizyt: 2 Łączny czas wizyt Minut: 35
A wystarczyło wpisać w szukajke...
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
zibbi50 
azymut


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-10-12, 19:27   Lark35.6 z windowsCE Core5.0

Jak odblokowaś w Larku 35.6 Windowsa CE core 5.0 oraz wgrać Mapę map którą skasowałem oraz automapę która funkcjonowałaby na karcie
Na dostępne linki jak wchodziłem to przy instalowaniu mapamap połączone z nawigacją zostaje zawsze przerwane przez program activesynk.
Proszę o dokładne instrukcje by w końcu coś zadziałało
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-12, 21:34   

Poczytaj tutaj.
http://www.my-navia.pl/vi....6+odblokowanie

I tutaj.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8119

I tutaj.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7642

I tutaj
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5859
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
zibbi50 
azymut


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-10-13, 20:07   

jak mam w ogóle to wgrać skoro GPS traci połączenie z Microsoft Active Sync
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2009-10-13, 20:10   

Zmień kabel. W Larkach kable są do ...
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-13, 20:29   

zibbi50 napisał/a:
jak mam w ogóle to wgrać skoro GPS traci połączenie z Microsoft Active Sync

Jeżeli chodzi o wgranie np. MapyMap do urządzenia to tak jak napisał Dzakus, zmień kabel, natomiast jeżeli chodzi o wgranie na kartę SD to zrób to za pomocą czytnika kart i jeżeli ma być to AutoMapa to w/g tej instrukcji.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10