My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-19, 17:04
GoClever 4335 padł
Autor Wiadomość
qrczakos
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-26, 21:06   

sam się dziwię.. podłaczyłem karte pamieci do mojego drugiego komputera i wykrył mi trojana.. usunełem go i dalej jest to samo.. sformartowałem karte pamieci, włożyłem, bez zmian.. co do serwisu.. czytałem że przyjeżdża kurier i biorą nawigacje do naprawy.. za ten kurier płacę ja czy oni? czy taką usterkę przyjmą na gwarancji? napisałem też maila do serwisu go clevera co mam zrobić i czekam na odpowiedź..
 
 
raszey1
azymut


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-05, 23:58   Problem z Goclever 4335 - tylko ekran startowy

Witam,

Posiadam Goclever 4335 z zawieszonym ekranem - po włączeniu wyświetla się tylko ekran startowy.
Nie ma też możliwości podłączenie do komputera - po podłączeniu kabelka komputer nie widzi nawigacji.

Czytałem o podobnych problemach na forum i generalnie wszyscy zalecają wgrać firmware.
Pobrałem więc ze stronki www.goclever.com.ua/firmware_manuals.html firmware do GC 4335.

Niestety nie znalazłem w paczce firmware do mojego nr seryjnego: 43352009073081.
Na kartę SD wgrałem więc firmware do nr gc4335200905 -- 06 xxxx, najpierw Sharpu, potem Qunchuang, jednak za każdym razem po odpaleniu karty i kombinacji power + reset pojawia się 3 kolorowy ekranik, a na nim "Updating image... 0%" i cały czas stoi.

Czy ma ktos może doświadczenie w tego typu sprawach ? Co powinienem zrobić ? Proszę o pomoc.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-14, 07:20 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doprecyzowałem tytuł (dodałem istotę problemu)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-14, 07:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-06-06, 08:40   

raszey1, oddać do serwisu lub zrobić FW.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-06-23, 23:40   

Po pierwsze to karta do robienia FW w modelach xx35 musi być w FAT32 a pliki bezpośrednio na karcie.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-06-27, 17:13   

raszey1 napisał/a:
Czy ma ktos może doświadczenie w tego typu sprawach ?
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=197347#197347
Ponieważ 4335 to jest to samo co 3535 (różnią się tylko wielkością wyświetlacza) myślę, że może to być podobna sytuacja do mojej. Poza tym nie wierz ślepo w to co jest napisane na pudełku. Na mojej zabawce było napisane co innego niż informacje podane po wciśnięciu Menu/Ustawienia/System - co innego. Wtedy powinieneś zobaczyć mniej więcej taki obrazek.
Najistotniejsza w tym przypadku informacja zawarta jest w ostatniej linijce:
Cytat:
Compiled: Mar 20 2009-16:02:48
co oznacza, że do mojego modelu przeznaczone jest FW gc3535200903xxxx
W Twoim przypadku może to być gc4335200903xxxx

[ Dodano: 2010-06-27, 17:10 ]
Wszystko robisz na własną odpowiedzialność

Podaję sposób wgrywania FW do urządzenia GoClever 3535 i 4335
Najlepiej nadają się do tego celu karty o małej pojemności (od 64MB do 1GB) Nie SDHC!
1. Pliki po pobraniu należy rozpakować bezpośrednio na kartę SD sformatowaną w FAT32
2. Należy najpierw wyłączyć urządzenie suwakiem po lewej stronie, potem umieścić kartę w gnieździe.
3. Trzymając wciśnięty górny przycisk power włączyć urządzenie suwakiem na lewym boku.
4. Czekać kilka sekund do momentu pojawienia się ekranu z aktualizacją (trzy kolorowe poziome paski z paskiem postępu pośrodku)
5. W momencie pojawienia się ekranu aktualizacji należy zwolnić górny przycisk "power"
6. Pojawi się Updating Image 50% ... 75% ... 100% i po kilkudziesięciu sekundach urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego
7. Ostatnią czynnością jest wyjęcie karty i skasowanie plików które wgraliśmy na kartę SD ( PROSZĘ DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ CO USUWAMY ABY NIE USUNĄĆ PLIKÓW APLIKACJI MAPY )

Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Kochan18
azymut


Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-30, 19:13   

i co poradziłeś sobie z tym problemem?
 
 
akar
azymut


Dołączył: 05 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-05, 19:06   

Może ktoś podesłać mi firmware do Goclever 4335?
Próbowałem wgrać Automapę i się posypało, a link do oficjalnej stronki już nie działa :(
Z góry dziękuje.

akar44małpawp.pl
 
 
buba_1983
azymut


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-13, 20:07   

witam
podłączam się do tematu
również szukam FW
pozdrawiam
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-12-15, 08:59   

buba_1983, Tu masz Firmware do GC 3535 i 4335.
http://chomikuj.pl/imar42...5,402627929.zip
Do Twojego sprzętu powinien pasować ten znajdujący się w folderze: gc4335200903xxxx
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
malarz 
azymut
coco



Dołączył: 25 Maj 2011
Posty: 1
Skąd: warszawa
Wysłany: 2011-05-25, 13:52   

imar42 napisał/a:
buba_1983, Tu masz Firmware do GC 3535 i 4335.
http://chomikuj.pl/imar42...5,402627929.zip
Do Twojego sprzętu powinien pasować ten znajdujący się w folderze: gc4335200903xxxx

witam serdecznie pobrałem właśnie z chomika firmwar do GC 4335 jest spakowany i wymaga hasła jeśli mozna to bardzo bym prosił o SMS na numer 535239188[/list]
_________________
coco
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-05-25, 14:26   

Hasło do rozpakowania pliku nie jest tajne. Nie udostępniałem go wszem i wobec aby uniknąć ewentualnej katastrofy z uwaleniem sprzętu przez nieostrożnych użytkowników.
Uprzedzam, że jeśli niedokładnie sprawdzisz i wybierzesz niewłaściwy firmware - możesz w ten sposób bezpowrotnie uwalić swój sprzęt.
Hasło do pliku znajdziesz :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=151102#151102
Aby uniknąć nieporozumień - nie przepisuj, tylko kopiuj-wklej ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
adiksccracovia
azymut


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-07-21, 20:24   GC 4335 - tylko ekran startowy

Witam all.. Panowie pomóżcie..właczyłem przez przypadek GPS1- i navi zwariowało - ekran startowy sie pojawia cały czas po wączeniu mojego GC4335.. da się coś zrobić.. Dzięki all..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-22, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-21, 20:33   

1. temat niewiele mówi o problemie
2. zły dział (zaraz przeniosę)

Jak tryb AS to zrobisz przez kompa inaczej serwis
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18183
Wysłany: 2011-07-22, 17:36   

Poprawiłem tytuł (było "Problem z PND")
_________________

 
 
kris6/9
azymut


Dołączył: 09 Gru 2011
Posty: 1
  Wysłany: 2011-12-09, 21:31   Re: GC 4335 - tylko ekran startowy

adiksccracovia napisał/a:
Witam all.. Panowie pomóżcie..właczyłem przez przypadek GPS1- i navi zwariowało - ekran startowy sie pojawia cały czas po wączeniu mojego GC4335.. da się coś zrobić.. Dzięki all..


Witam !
Ja postąpiłem podobnie jak kolega przez pomyłkę wsadziłem kartę z Manty z Auto Mapą , w folderze Mobilenavigator wszystkie pliki i podfoldery miały jakieś dziwne znaki zamiast nazw ,ogarnięty paniką :oops: zmieniłem nazwę głównego folderu na mobilenavigator1 i zemsta była słodka ekran startowy brak dostępu z poziomu PC do urządzenia . Mam pytanie czy jest jeszcze jakiś ratunek żeby połączyć się z urządzeniem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12