My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-19, 17:04
GoClever 4335 padł
Autor Wiadomość
dizkret 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-07-01, 18:13   GoClever 4335 padł

Witam,

dziś odebrałem ze sklepu GoClever 4335. Wszystko działało ok. Wrzuciłem dodatkowe punkty POI z POI Plaza (fotoradary) i dalej wszystko było ok. Jak włączyłem następnym razem zauważyłem dziwne punkty na ekranie (jakby migające piksele) i wyskoczył jakiś błąd (przy włączaniu nawigacji) - wyłączyłem włączyłem i było ok. Ale następnym razem błąd znów się pojawił, a potem przy włączaniu urządzenia pojawił się "Fatal error" w pliku (z tego co pamiętam) gps24.exe. Nie wrzucałem żadnych dodatkowych rzeczy. Moja luba chwile się bawiła klikając w różne miejsca rysikiem. Sprzęt nie upadł nie przegrzał się. Teraz nie chce się włączyć. Nie pojawia się w systemie po podłączeniu do komputera.

Czy ktoś ma jakieś sugestie?
Dziękuję i pozdrawiam
 
 
niejan1951
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 32
Wysłany: 2009-07-01, 18:19   

Cześć!. Może wystarczy go porządnie podładować.
Pozdrawiam - niejan1951.
_________________
Chociaż życia psia mać popołudnie-jest cudnie.
 
 
dizkret 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-07-01, 18:25   

Bateria nie była słaba. Z tego co pamiętam to 2 albo 3 kreski. Ale mimo wszystko spróbuje. A szybciej będzie przez usb czy ładowarką samochodową?
 
 
niejan1951
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 32
Wysłany: 2009-07-01, 18:35   

Cześć!. Ja swojego Larka 35.0 w domu zawsze ładowałem przez usb, a w samochodzie
przez ładowarkę samochodową. Nie zauważyłem znaczącej różnicy,ale podobno przez
ładowarkę samochodową jest szybciej.
Pozdrawiam - niejan1951.
_________________
Chociaż życia psia mać popołudnie-jest cudnie.
 
 
dizkret 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-07-01, 19:05   

Dziwna rzecz - podładowałem w aucie i zaczęło działać - co prawda przy włączaniu mapy 2 razy wyskoczył mi błąd, ale najdziwniejsze jest to, że wróciłem do domu i znowu nie działa. Czary jakieś czy co?

[ Dodano: 2009-07-01, 19:56 ]
Ponowne podłączenie w samochodzie nic nie dało - nie zdołałem już uruchomić navi. Zauważyłem że po podłączeniu do ładowarki (samochodowej czy też usb) niebieska dioda zapala się ale po kilku sekundach gaśnie (czyli wychodzi na to, że nie ładuje). Czy ktoś tak ma?
 
 
maki714
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-09, 17:39   

Po restarcie mam trzykolorowy ekran i napis Updating image ... i stoi na 0%
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-09, 17:41   

Moze brakuje plików na SD albo zły numer seryjny wybrałeś.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
maki714
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-09, 18:03   

Numery seryjne są najwyższe takie gc4335200905 -- 06 xxxx , moja nawigacja ma
gc 43352009083150 więc chyba żaden nie będzie pasował
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2736
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2010-01-13, 22:11   

maki714, zadziała. Sam wgrałem wersję "2009-04-27 GOCLEVER_4GC-4335 Sharpu"; jest starsza o pół roku. Wersja któą posiadasz (GC4335200908xxxx) jest zoptymalizowana do działania z viaGPS 3.0. Niestety inne softy działają na tym FW zdecydowanie wolniej :-( .

Co zyskujemy?
1. Szybkość działania całego urządzenia (pracuje zdecydowanie szybciej)
2. Odczytuje MP3 ze standardowego odtwarzacza w menu :-)

Co tracimy?
1. Koniec z ActiveSync. Dodam, że FW dla wersji 200908 NIE MA w sieci, więc nie powrócisz do poprzedniego stanu i "bye bye ActiveSync".
2. Zawsze to krok w tył

Mnie zależało na szybkości, dlatego zdecydowałem się "postarzeć" sprzęt.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
RobiMad 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 54
Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 8
Skąd: Kętaki
Wysłany: 2010-01-16, 18:23   

Witajcie,
Szukałem na tym forum informacji w jaki sposób dokonuje się update firmware, ale znalazłem tylko wzmiankę o innym modelu, a i to enigmatycznie.

A zatem;
Mam GC4335, który się zbuntował (bez powodu, bo poprzednim razem chodził do końca prawidłowo i w międzyczasie nie było nic w nim grzebane) i nie daje się go włączyć w normalnym trybie. Gdy włączam przytrzymując górny przycisk On/Off i Vol+ to pojawia się ekran RGB z napisem: Eboot built: Mar 26 2009-15:39:25 Zassałem więc z tego forum firmware, znalazłem odpowiedni folder i skopiowałem przy pomocy PC jego pliki na SD (FAT). Po włożeniu karty i odpaleniu ustrojstwa efekt jest identyczny (RGB + powyższy komunikat).
Czy słusznie rozumuję, że należy w tym przypadku wykonać update systemu?
Jeśli tak, to proszę o wskazówki jak tego dokonać?
_________________
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację! Wydaje Ci się ;)
 
 
RobiMad 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 54
Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 8
Skąd: Kętaki
  Wysłany: 2010-01-17, 18:16   

Mam podobny problem jak Maki714, tzn. uruchomiłem program update'ujący poprzez górny On/Off i Reset, po czym pojawiło się Updating image... 0% i tak trzyma go już... od wczoraj :-? Oczywiście urządzenie zasilane jest z zewnętrznego zasilacza a nie przez USB.
Mam włożoną kartę SD (FAT a nie FAT32), na której w katalogu głównym są pliki:
block0.nb0
chain.bin
chain.lst
EBOOT.bin
Eboot.nb0
LOGO.565
NK.bin
TINYNK.bin
UPDATE98.NB0

Czy ktoś jest w stanie coś poradzić by ten shit raczył ruszyć?
A jeśli NIE to może zna ktoś adres do ich serwisu? :-/
_________________
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację! Wydaje Ci się ;)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-17, 18:18   

RobiMad napisał/a:
A jeśli NIE to może zna ktoś adres do ich serwisu? :-/

A jak trafiłeś na forum?? szukałeś. Adres jest na oficjalnej stronie http://www.goclever.net/pl poza tym masz GW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
RobiMad 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 54
Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 8
Skąd: Kętaki
Wysłany: 2010-01-23, 21:50   

I stał się cud :!:
(mógłbym być premierem :evil: )

Przy resecie nacisnąłem Vol- (nie Vol+) i urządzenie ożyło :idea:

Chyba nie uległo w międzyczasie updatowi Firmware'u bo wszystko wygląda tak samo, a i pliki te, które były przed śmiercią kliniczną ustrojstwa są w dalszym ciągu.

Zatem, sorek za zawracanie gitary :oops:
_________________
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację! Wydaje Ci się ;)
 
 
qrczakos
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-25, 13:20   Problem z 4335

witam, mam problem z go cleverem 4335. otóż wyciagnelem karte pamieci bo chcialem zrzucic filmy na karte, usunelem przy okazji automape polske 6.1 bo mam europe cala oraz jeden folder w ktorym byly filmy i teraz navi mi sie nie włacza. navi jest odblokowana i przy wlaczaniu wyskakuje na dole Jul 31 2009 v1.a1.b501.c0.d0 ale to bylo zawsze i po chwili pokazywal sie pulpit a teraz caly czas tak sie wyswietla i zero reakcji... Ostatnio wkradł mi się do komputera keylogger i jeszcze nie zdarzylem zrobic formata, czy moze miec to wplyw na to? Film ktory zrzucilem juz usunelem i jest nadal to samo. Co robic?

[ Dodano: 2010-02-26, 11:51 ]
prosze o szybką pomoc gdyż navi jest mi bardzo potrzebna.. :)
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2736
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2010-02-26, 20:48   

Jeśli nic nie usuwałeś z pamięci wewnętrznej i nie grzebałeś nic w plikach, to samo usunięcie AM z karty pamięci nie powinno uszkodzić reszty; to tak jakby wyciągając płytę CD-R z kompa wysiadł Ci cały komp. Najprawdopodobniej padła Ci nawigacja i czeka Cię serwis.
Możesz próbować wgrać flesz od nowa, ale nie ma go w sieci w tej wersji jaka Ci się zgłasza jak go włączasz. Jest flesz starszy, ale wgranie go to pewnie utrata gwarancji. Decyzja należy do Ciebie.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,41 sekundy. Zapytań do SQL: 10