Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
GoClever 4330ABT zawieszona na ekranie startowym
Autor Wiadomość
ha3n
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-04-28, 23:49   GoClever 4330A BT nie startuje/zawiesza sie na ekranie powit

Witam mam taki problem.

Podczas gdy zawiesila mi sie mapka automapa, wylonczylem navi i po ponownym wlonczeniu zawiesila sie na ekranie powitalnym(to z tym autkiem w ktorym jest nawigacja i napis goclever navugator)

Mapka byla dogrywana , a starej mapy nie posiadam gdyz mi sie usunela.

Seriws mi raczej nie przyjmie tego na gwarancie.

Czy jest jakas mozliwosc moze naprawy tego , rozmyslam ze moze mozna by bylo wgrac system lub zrobic hard reseta ale jak ? albo zaiwesc gdzies do naprawy bo serwis to pewnie zadal by duza kwote za naprawe
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 00:23   

Znajomy miał identyczną sytuację Za pierwszym razem pomogło wgranie firmware ze strony producenta ale zaczęło się to dziać coraz częściej aż w końcu aktualizacje przestały pomagać i nawka padła kompletnie .
Po krótkiej rozmowie telefonicznej serwis przysłał kuriera i odebrał urządzenie.

Po tygodniu goclever wrócił sprawny z serwisu na notce serwisowej wyszczególniono wymianę prawie połowy nawigacji.
Wszystko w ramach gwarancji.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
ha3n
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-04-29, 16:07   

Niestety serwis mi nie pomoże gdyż nie mam oryginalnej mapy :/

jak wgrac to firmware , gdy komputer mi nie wykrywa navi
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 16:56   

Jego GC też nie miał map.
Firmware wgrywasz się z karty.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
MariuszCz
azymut


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-24, 19:47   GoClever 4330ABT zawieszona na ekranie startowym

Witam

Podczas gdy zawiesiła mi się automapa, wyłączyłem navi i po ponownym włączeniu zawiesiła się na ekranie powitalnym(to z tym autkiem w którym jest nawigacja i napis goclever navugator)

Rozwiązanie problemu gdy nie pomaga aktualizacja firmware i brak gwarancji (Tylko dla zdolnych manualnie).

Należy zrobić RESET układu FLASH K9F1208

Reset to zwarcie nóżki nr 9 do masy.




Niestety nie mam zdjęć więc tylko opis:
1. Naładować nawigację.
2. Wykręcić 4 wkręty obudowy.
3. ostrożnie rozpiąć (rozpołowić) nawigację ( zatrzaski znajdują się na dłuższych bokach) tak jak w obudowach pilotów np. do TV. Ekran dotykowy jest połączony z płytą główną za pomocą taśmy foliowej więc OSTROŻNIE.
4. wypiąć złącze baterii.
5. Zdemontować Folię miedzianą.
6. Wypiąć taśmę wyświetlacza (ekranu dotykowego).
7. Zdjąć ekran blaszany płyty głównej.
8. Zapiąć taśmę wyświetlacza (ekranu dotykowego).
9. Zapiąć złącze baterii (podłączyć baterię do płyty głównej).

Procedura przywracania systemu
1. Wciskamy i przytrzymujemy przycisk RESET
2. łączymy nóżkę nr 9 flasha z masą
3. Puszczamy przycisk RESET ale cały czas nóżka nr 9 zwarta do masy około 2-3 sek.
4. naciskamy przycisk On/Off nawigacji
5. Po chwili na naszym ekranie pojawia się nowo narodzony Windows CE.
6. System jest odblokowany (po naciśnięciu przycisku RESET lub po wyłączeniu i ponownym włączeniu zawsze mamy widok systemu Windows CE)

Składamy nawigację
1. Naciskamy przycisk On/Off – czyli wyłączamy nawigację.
2. Wypinamy taśmę wyświetlacza
3. zakładamy ekran blaszany płyty głównej
4. Zapinamy taśmę wyświetlacza.
5. Naklejamy folię miedzianą – tam gdzie była.
6. składamy obudowę i ją skręcamy

Mamy urządzenie w którym można zainstalować mapę jaką chcemy.
Działa system Windows CE oraz odbiornik GPS.
Jeżeli chcemy by nasza nawigacja działała tak jak przed zawieszeniem to:
ściągamy firmware do naszej nawigacji ze strony http://forum.goclever.net...pic.php?f=9&t=4
1. Pliki po pobraniu należy rozpakować bezpośrednio na kartę sd
2. Należy zresetować urządzenie trzymając cały czas przycisk power.
3. Trzymać przycisk należy do momentu aż nie pojawi się ekran z aktualizacją ( białe tło z niebieskim paskiem )
4. Możemy zwolnić przycisk "power" czekamy parę minut aż urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego
5. Ostatnią czynnością jest skasowanie plików które wgraliśmy na kartę SD ( PROSZĘ DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ CO USUWAMY ABY NIE USUNĄĆ PLIKÓW APLIKACJI MAPY )


U mnie wszystko działa bez żadnych zastrzeżeń.

Z tego co wyczytałem w necie to reset FLASH pomaga nie tylko na GoClever ale i na AKIRĘ i pewnie jeszcze na inne nawigację oparte na systemie Windows CE.

Wszystko co robisz – robisz na własne ryzyko[[/i]
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-24, 19:58   

MariuszCz napisał/a:
Rozwiązanie problemu gdy nie pomaga aktualizacja firmware

Wchodzi zawsze czasami nawet za 7-8 razem uwierz w tym mam już doświadczenie(znajomy niestety ma GC)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
MariuszCz
azymut


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-24, 22:08   

Nie sprzeczam się z tobą Sance i jest to możliwe że za 7-8 razem wejdziesz.

Podany sposób można wykorzystać gdy już nie da się inaczej.

Daje jeszcze możliwość uzyskania czystego systemu Windows CE jeśli nie wgrasz firmware ze strony http://forum.goclever.net...pic.php?f=9&t=4
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-25, 06:44   

MariuszCz napisał/a:
Daje jeszcze możliwość uzyskania czystego systemu Windows CE jeśli nie wgrasz firmware ze strony http://forum.goclever.net...pic.php?f=9&t=4


Popraw link ;)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
gepc
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-07-15, 17:33   Re: GoClever 4330ABT zawieszona na ekranie startowym

Chłopaki a z 4330A tez sie tak da zrobic? Rozebrałem go i nie widze takiego układu :(. najgorsze to to że pozyczyłem ten gps i zawieche mi złapał. może da się go uratować bez wysyłania do Poznania? Dzięki za jakąkolwiek pomoc.
 
 
steell
Waypoint


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 16
Wysłany: 2011-03-15, 14:54   

u mnie na 4330a nie działa
 
 
cesiekcesiek 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 20
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-06-08, 17:51   goclever 4330abt zwiecha na ekrane startowym

Urządzenie zawiesiło się. po bezskutecznym wgrywaniu firmwaru, próbuję naprawy przez reset FLASH K9F1208. Temat opisany na forum.Rozbebeszyłem nawigację i nigdzie nie mogę znaleźć takiego układu , szukałem z lupą w ręku.Może ktoś mógłby mi pomóc.
Ostatnio zmieniony przez cesiekcesiek 2011-06-08, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9590
Wysłany: 2011-06-08, 17:58   

Reset K9F1208 dotyczył modelu ABT http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11269 może maja inne wnętrzności?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cesiekcesiek 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 20
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-06-08, 18:05   

Mój model to właśnie ABT Poprawiłem temat
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-08, 18:10   

No wiec tak. Reset 9 noga to głupota i zazwyczaj sie nie udaje chyba ze sie ma dużo wiedzy i sam to wymyśli na podstawie serwisówek.
Polecam program AtlasMGR. Navi wprowadzasz w jego tryb (jest opis w temacie o nim) i wgrywasz FW z kompa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
cesiekcesiek 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 20
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-06-08, 18:45   

Może coś więj o AtlasMGR, jakiś link do opisu.Użyłem funkcji szukaj niestety nic konkretnego nie znalazłem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10