My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: qwerter
2009-08-15, 21:07
GoClever i problem z TomTomNavigator
Autor Wiadomość
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-21, 20:23   

jacekp1313 napisał/a:
Ja tylko proszę, żebys zaczął czytać - bo 90% problemów, z jakimi mozna sie spotkać opisano wiele razy.

Tomek_Ino napisał/a:
rozpakowaniu i wrzuceniu na karte po prostu go nie ma
Jak sprawdzasz, że nie ma ? na karcie w PC też go nie ma?
Tomek_Ino napisał/a:
widoczne nie dzialaja bo np nie widzą map.
A uzyłeś patchera?


jacek Ty mnie kompletnie nie rozumiesz, dla Ciebie to pestka a dla mnie magia. poradzilem sobie tylko z automapą ktorą pobralem z netu wrzucilem na karte pamieci, karte wsunąlem do goclevera, wlaczylem, wybralem sciezkę nawigacji i gotowe. chcialem wyprobowac inne mapy ale nie daje rady, nic mi nie dziala. wrzucam np tom toma na karte i goclever uruchamia tom toma ale wyswietla mi info ze nie znaleziono map a mapy tez wrzucilem na karte. pytasz o patchera... tu nie ma zadnego patchera. czytam tak jak nakazales i co z tego skoro nie znajduje tu odpowiedzi na moj problem. myslalem ze ktos konkretnie da mi namiary na tt z mapami, garmina itd sprawdzone na goclever 500 plus i z dokladna instrukcja co i jak z tym zrobic zeby to dzialalo. jezeli to jest duzy problem to napisz mi o tym, zakonczymy temat, nie bede Cie juz denerwowac moimi postami i zostane przy tej automapie.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17989
Wysłany: 2011-06-21, 20:31   

Tomek_Ino napisał/a:
pytasz o patchera... tu nie ma zadnego patchera
Dlatego po raz n-ty prosze Cie o przeczytanie wątków o instalacji TT na GC oraz na WinCE. Tam wszystko dokładnie opisano, jak aktywować mapę przy użyciu odpowiedniego programu (patchera)
Tomek_Ino napisał/a:
ktos konkretnie da mi namiary na tt z mapami
W każdym TT trzeba aktywować mapę patcherem
_________________

 
 
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-21, 20:35   

jacekp1313 napisał/a:
Tomek_Ino napisał/a:
pytasz o patchera... tu nie ma zadnego patchera
Dlatego po raz n-ty prosze Cie o przeczytanie wątków o instalacji TT na GC oraz na WinCE.
Tam wszystko dokładnie opisano, jak aktywować mapę przy użyciu odpowiedniego programu (patchera)
Tomek_Ino napisał/a:
ktos konkretnie da mi namiary na tt z mapami
W każdym TT trzeba aktywować mapę patcherem


Jacku a ja po raz n-ty informuje Cie ze nie moge znalezc wątków o instalacji TT na GC oraz na WinCE. Ty naprawde mnie nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumiec???
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17989
Wysłany: 2011-06-21, 20:47   

Tomek_Ino napisał/a:
nie moge znalezc wątków o instalacji TT na GC
A niby w jakim wątku sa Twoje posty?

Czytałeś, jak kol. dolcia rozwiązała problem?
Przeczytałeś o patchowaniu w wątku "Poradnik instalacji map TomTom na urządzenia PDA, PNA, PND" ?

W skrócie:
1. Skopiować program na SD
2. Skopiować pasującą (wg tabeli kompatybilności) mapę na SD
3. Ściągnąć patchera i plik meta.txt na kompa
4. Uruchomić patchera na kompie, wskazać mapę i metę.
5. Wyjąc kartę z kompa, włożyć do urządzenia, uruchomić TomToma
_________________

 
 
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-21, 20:51   

Prosze kogos o link do postu jak kol. dolcia rozwiązała problem oraz o link do postu o patchowaniu w wątku ''Poradnik instalacji map Tom Tom na urzadzenia PDA, PNA, PND''. Z gory dziękuje.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17989
Wysłany: 2011-06-21, 20:58   

Post dolci - w tym wątku (czyżbys go naprawdę nie przeczytał?)
Ten drugi wątek w dziale TomTomNavigator. Tam też Wasza Czytelnicza Niechętność nie raczyła zajrzeć?
_________________

 
 
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-21, 21:08   

Post dolci - w tym wątku (czyżbys go naprawdę nie przeczytał?)
znalazłem tylko gustawox1, piotrekgal. dolci nie znalazlem.

''W skrócie:
1. Skopiować program na SD
2. Skopiować pasującą (wg tabeli kompatybilności) mapę na SD
3. Ściągnąć patchera i plik meta.txt na kompa
4. Uruchomić patchera na kompie, wskazać mapę i metę.
5. Wyjąc kartę z kompa, włożyć do urządzenia, uruchomić TomToma''

1. Skopiować program na SD... zrobione! skopiowalem.
2. Skopiować pasującą (wg tabeli kompatybilności) mapę na SD... nie rozumiem tego
3. Ściągnąć patchera i plik meta.txt na kompa... gdybys naprawde chcial mi pomoc to po prostu napisalbys jakiego patchera i skąd, nie wiem co to jest plik meta

Jacku odpusc juz sobie, prosze Cie z Tobą i tak nie wygram. Nie odpowiadaj juz na moje pytania. Dziekuje Ci za poswięcony mi czas i skomplikowanie mi sprawy jeszcze bardziej i przepraszam za kłopot.

[ Dodano: 2011-06-21, 22:15 ]
Jezeli ktos jest w stanie mi z tym pomoc prosze o kontakt na gg 301872
 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 64
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-21, 21:16   

Tomek_Ino napisał/a:
Post dolci - w tym wątku (czyżbys go naprawdę nie przeczytał?)
znalazłem tylko gustawox1, piotrekgal. dolci nie znalazlem.
Kolego, ten wątek nie ma tylko tej strony ale jeszcze osiem poprzednich. Nie umiesz kliknąć w "1" i przeczytać od początku po kolei wszystkich wypowiedzi?

Nie istnieje gotowiec TomToma do skopiowani na kartę gdyż mapy trzeba aktywować wykorzystując unikalne ID urządzenia. Jesli tego nie wiesz po co bierzesz się za Tomtoma? Jeśli nie wiesz jakie mapy są kompatybilne (tabela) z twoja wersją TomToma to po co bierzesz się za ten program? Jeśli nie wiesz co to plik "meta" do aktywacji mapy to po co bierzesz się za TomToma? Są inne programy nawigacyjne - w tym wbudowany w GC.

Z Garminem sytuacja wygląda identycznie (unikalne ID urządzenia - brak gotowca w rodzaju AutoMapy).

Aby iGO chodziło na twoim HD - musi posiadać odpowiednie rozdzielczości w odpowiednich plikach. Ludzie chcą ci pomóc, a tobie nawet nie chce się kliknąć w te kilka stron wstecz i na dodatek kierujesz uszczypliwości pod adresem moderatora.... Nieładnie. Jeśli nie chce ci się czytać postów dotyczących tych problemów - nie licz na to, że ktoś do ciebie pojedzie i zainstaluje ci to wszystko albo będzie godzinami ślęczał na GaduGadu i krok po kroku ci tłumaczył rzeczy, których mozna się nauczyć. Wystarczy chcieć czytac....
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
Ostatnio zmieniony przez Andrzej P 2011-06-21, 21:29, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-21, 21:18   

Przypomne jeszcze ze mam Goclevera 500 Plus HD 800x480 i interesują mnie mapy oprocz Automapy z ktorą nie ma absolutnie zadnego problemu.

[ Dodano: 2011-06-21, 22:29 ]
[quote="Andrzej P"]
Tomek_Ino napisał/a:
Post dolci - w tym wątku (czyżbys go naprawdę nie przeczytał?)
znalazłem tylko gustawox1, piotrekgal. dolci nie znalazlem.
Kolego, ten wątek nie ma tylko tej strony ale jeszcze osiem poprzednich. Nie umiesz kliknąć w "1" i przeczytać od początku po kolei wszystkich wypowiedzi? Ludzie chcą ci pomóc a tobie nawet nie chce się kliknąć w te kilka stron wstecz i na dodatek kierujesz uszczypliwości pod adresem moderatora.... Nieładnie. jeszcze chcesz aby ktoś ekstra instalował Gadu Gadu i pomagał ci indywidualnie :-D

Nie istnieje gotowiec TomToma do skopiowani na kartę gdyż mapy trzeba aktywować wykorzystując unikalne ID urządzenia. Jesli tego nie wiesz po co bierzesz się za Tomtoma? Jeśli nie wiesz jakie mapy są kompatybilne (tabela) z twoja wersją TomToma to po co bierzesz się za ten program? Jeśli nie wiesz co to plik "meta" do aktywacji mapy to po co bierzesz się za TomToma? Są inne programy nawigacyjne - w tym wbudowany w GC.
Z Garminem sytuacja wygląda identycznie (unikalne ID urządzenia - brak gotowca w rodzaju AutoMapy).

Aby iGO chodziło na twoim HD - musi posiadać odpowiednie rozdizelczości w odpowiednich plikach. Jesli nie chce ci się czytać postów dotyczących tych problemów - nie licz na to, że ktos do ciebie pojedzie i zainstaluje ci to wszystko.[/quot

''Jesli nie chce ci się czytać postów dotyczących tych problemów - nie licz na to, że ktos do ciebie pojedzie i zainstaluje ci to wszystko''.
Andrzeju ja chce je przeczytac ale mam problem ze znalezieniem ich, probuje cos znalezc ale bez skutku.
 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 64
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-21, 21:35   

Zacznij od tego aby nie cytować w całości wypowiedzi bezpośredniego poprzednika - na dodatek źle.

Po drugie: na dole i na górze tej strony są takie cyferki.... "Idź do strony..." Naprawdę ich nie widzisz?

Znalezienie wypowiedzi "dolci7" zajęło mi 15 sekund: strona 5
Kobieta poradziła sobie czytając wskazane przez Jacka wątki....
Ja jestem prawie dwa razy starszy od ciebie...
Nie rób siary, kolego :-D
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-21, 22:00   

dolcia7 :) znalazlem na 5 stronie. przeczytalem wszystko rowniez ten poradnik i nie musze juz chyba pisac ze nic z tego nie kumam :(
Zrobienie automapy bylo tak smiesznie proste a pozostale mapy to jest jakies nieporozumienie. Najgorsze jest to ze ktos wystawia np takiego tom tom gotowca na karte pod wince 5 na przyklad, pisze ze wystarczy rozpakowac i wrzucic... ale chyba do kibla wrzucic. nikt nie podaje dokladnej instrukcji. od Jacka dowiedzialem sie o tym ze trzeba uzyc patchera i o pliku meta, wczesniej nigdzie tego nie znalazlem. nasciagalem sporo programow i map (TT, Garmin, Igo) i wszystko do skasowania a mialo byc tak prosto... rozpakowac i wrzucic na karte.
Sprobuje jeszcze poszukac np TT z kompatybilną mapą, patcherem, plikiem meta i instrukcją czyli calym zestawem potrzebnym do uruchomienia tego.
Moze sie wreszcie cos uda.
Dziękuję Andrzeju. Pozdrawiam.
 
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 64
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-06-21, 22:35   

Tomek_Ino napisał/a:
przeczytalem wszystko rowniez ten poradnik i nie musze juz chyba pisac ze nic z tego nie kumam :(
To sobie odpuść TomToma i inne programy. Skoro nie kumasz przejrzystego poradnika - nie pomoże ci żaden człowiek tłumaczący ci do ucha to samo. Nie musisz mieć miliona programów nawigacyjnych (a nie map - mapa to mapa Polski, Europy itp.) Zaledwie wczoraj się tu zameldowałeś a już masz pretensje do wszystkich, że nie zrobili czegoś tak jak ty chcesz.... W jedną noc chciałbyś mieć kilkanaście programów nawigacyjnych aby sobie w długi weekend potestować który lepszy. Trzeba wykazać się własna inicjatywą, szukać, czytać, rozumieć... i być systematycznym oraz cierpliwym.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-06-22, 07:16   

Ja o sobie myślę, że jestem człowiekiem wyuczalnym, chociaż wiedzy nie chłonę zbyt szybko :oops: wszak kończę już piątą dekadę mojego życia :->
Kiedy zaczynałem swoją przygodę z urządzeniami do nawigacji satelitarnej czytałem to forum po kilka godzin dziennie. Zarejestrowałem się dopiero po tygodniu takiej lektury. Na każdy program nawigacyjny przed jego instalacją poświęcałem nawet do 10 godzin. Czytałem uważnie pytania, jak i udzielone odpowiedzi. Nie starałem się ciągle przekonywać innych, że jestem zbyt głupi aby zrozumieć niezrozumiałe opisy - tylko wracałem do nich ponownie i czytałem, czytałem...
Tomek_Ino, wszystkie zadane przez Ciebie pytania już zadawane były na tym forum setki razy i wiele setek razy padały na nie odpowiedzi. Kilka pierwszych trafnych odpowiedzi cieszyło, następnych kilkanaście identycznych odpowiedzi nużyło, kilkaset następnych identycznych odpowiedzi... no, powiedzmy sobie, że no, tego, no jakby to powiedzieć... drażni, ale po raz tysięczny jak mantrę powtarzać odpowiedź setki razy podawaną wcześniej... Jak myślisz?
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Tomek_Ino 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 11
Skąd: kujawsko pomorskie
Wysłany: 2011-06-22, 21:39   

Chlopaki darujcie juz. Nie bede juz Wam ani nikomu innemu na tym forum zawracac glowy, jestem w tym zielony wiec prosze o troche tolerancji. Umowmy sie ze wruce tu dopiero gdy uda mi sie ogarnac ten temat, byc moze nigdy co Was moze ucieszy. Po raz kolejny DZIĘKUJĘ.

[ Dodano: 2011-06-22, 22:41 ]
''Zaledwie wczoraj się tu zameldowałeś a już masz pretensje do wszystkich...''
Andrzeju ja nie mam do nikogo absolutnie zadnych pretensji, czytaj prosze uwazniej.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9425
Wysłany: 2011-06-22, 21:44   

Wypróbuj http://www.my-navia.pl/vi...p=294779#294779 - zostań betatesterem poradnika. Ponieważ nie masz doświadczenia w instalacji TT będziesz najlepszym recenzentem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 10