My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion map 780 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2011-07-03, 22:43   

pearljam, najlepiej zainstaluj MapeMap od nowa.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 13:40   

Zainstalowałam MapeMap od nowa (stąd: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26548), i zrobiłam wszystko wg instrukcji, ale po punkcie 6tym (http://imageshack.us/phot...9/56602621.jpg/) nie wyświetliło mi się w nawigacji to: http://imageshack.us/phot...5/79393208.jpg/. Nie mam opcji wyboru między MapąMap a MobileMap, tylko od razu włącza się MobileMap.

Co do tej drugiej mapy - Igo8 - ściągnęłam z innej strony, bo tamta jest nie aktywna. I nie za bardzo wiem co mam z tym zrobić, bo nigdy nie instalowałam żadnych map na kartę SD :oops: .
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2011-07-04, 14:13   

Dzakus napisał/a:
MapaMap pojawia się po instalacji MapyMap dedykowanej Clarionowi
A Ty użyłaś MMSDTop
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 14:48   

jestem_ktoś napisał/a:
Dzakus napisał/a:
MapaMap pojawia się po instalacji MapyMap dedykowanej Clarionowi
A Ty użyłaś MMSDTop


Tak, użyłam tej MapaMap 6.7.2 SD Top, bo tak zaproponował gustawox1. Źle zrobiłam?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3448
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 14:59   

Ściągnij ta paczkę , folder imagis przekopiuj bezpośrednio na My flash disk. Zmień nazwę clarion.exe na nawi na clarion_2.exe . Przekopiuj z tej paczki oba pliki do folderu Clarion na nawi . Po resecie po kliknięciu w Nawigacja będziesz miała wybór.
http://hotfile.com/dl/123...h_Disk.rar.html
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 15:21   

Bismar napisał/a:
Ściągnij ta paczkę , folder imagis przekopiuj bezpośrednio na My flash disk. Zmień nazwę clarion.exe na nawi na clarion_2.exe . Przekopiuj z tej paczki oba pliki do folderu Clarion na nawi . Po resecie po kliknięciu w Nawigacja będziesz miała wybór.
http://hotfile.com/dl/123...h_Disk.rar.html



Po kliknięciu na ikonkę Nawigacja nic mi się nie włącza. Mam cały czas menu główne.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3448
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 15:39   

A zmienilaś nazwę pliku clarion.exe? i oba pliki przekopiowałaś? Czyli clarion.exe i plik menu.ini do folderu clarion na nawi?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 16:08   

Dzięki. Udało się uruchomić MapęMap, ale najpierw pokazuje się biały ekran i dopiero po kliknięciu ona się włącza. Jak wyjmę kartę SD to nadal pokazuje się biały ekran ale nie włącza się żadna mapa. Potrzebuję wyboru między dwoma mapami. Co muszę zrobić żeby mieć i zaktualizowaną MobileMapę z całą Europą i MapęMap?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3448
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 16:37   

pearljam napisał/a:
Udało się uruchomić MapęMap

Jak?
pearljam napisał/a:
Co muszę zrobić żeby mieć i zaktualizowaną MobileMapę z całą Europą i MapęMap?

Ten plik co podałem odpowiednio skopiować zważając na wielkość liter w oryginale .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 16:52   

Ma być napisane clarion.exe i menu.ini czy clarion i plik menu (bez rozszerzenia, tak było na początku)?

[ Dodano: 2011-07-04, 16:58 ]
pearljam napisał/a:
Udało się uruchomić MapęMap

Jak?

Jak mam tak to rusza tylko MapaMap:http://imageshack.us/phot...8/95921213.jpg/
A jak zmieniam na dokładnie te same litery to mam tylko biały ekran po kliknięciu na Nawigacje.
Ostatnio zmieniony przez pearljam 2011-07-04, 19:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3448
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 17:26   

Plik clarion.exe powinien być z małej litery ( rozszerzenia pokażą się jak w opcjach folderów odznaczysz ukrywaj rozszerzenia na komputerze oczywiście). A ten plik menu jest z rozszerzeniem .ini. Jeżeli po kliknięciu na nawigacja odpala się biały ekran to kliknij w górną część jeżeli odpali Clarion map to znaczy że nie przyjmuje tych ikon( pochodzą z instalacji mapymap na clarionie map 370 ale to nie powinno być problemem ja tylko wpisy pozmieniałem, a po instalacji były właśnie też dla 480x272)
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 20:40   

Bismar napisał/a:
Plik clarion.exe powinien być z małej litery ( rozszerzenia pokażą się jak w opcjach folderów odznaczysz ukrywaj rozszerzenia na komputerze oczywiście). A ten plik menu jest z rozszerzeniem .ini. Jeżeli po kliknięciu na nawigacja odpala się biały ekran to kliknij w górną część jeżeli odpali Clarion map to znaczy że nie przyjmuje tych ikon( pochodzą z instalacji mapymap na clarionie map 370 ale to nie powinno być problemem ja tylko wpisy pozmieniałem, a po instalacji były właśnie też dla 480x272)


Screeny:

http://img707.imageshack.us/img707/742/dyski.jpg
http://img233.imageshack....iecwewdyskj.jpg
http://img171.imageshack....artasddyskk.jpg

W tym ustawieniu pojawia mi się biały ekran, a po kliknięciu u góry nic się nie włącza a po kliknięciu na środek startuje MapaMap.
A w jaki sposób mam zaktualizować mapy MobileMap, ściągnełam mapę igo TeleAtlas z innej strony niż ta podana wyżej, bo link był nie aktualny. W środę po południu wyjeżdżam do Włoch i chciałabym mieć aktualne mapy Europy. Po otwarciu mam takie foldery - http://img21.imageshack.us/img21/3630/igou.jpg i za bardzo nie wiem w jaki sposób mam zaktualizować MobileMap. Co mam zrobić? ;-)
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3448
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 20:53   

Spójrz na trzeci zrzut i zobacz co ja napisałem :
Cytat:
folder imagis przekopiuj bezpośrednio na My flash disk

Jeżeli dla Ciebie karta sd jest My Flash Disk(inaczej pamięć wew. nawi) to ja nic na to nie poradzę ale poczytaj co jedno i drugie oznacza.
pearljam napisał/a:
ściągnełam mapę igo TeleAtlas

tu pisał Dzakus:
Cytat:
pearljam, MobileMap nie da się uaktualnić

Chyba ze jest możliwość wykupienia w firmie clarion uaktualnienia. W innym przypadku musisz wymienić cały program lub igo8 skopiować na kartę i w pliku menu.ini zmienić ścieżkę dostępu.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pearljam 
młodszy inspektor GPS
Clarion MAP780


Dołączyła: 03 Lip 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-04, 21:03   

Bismar napisał/a:
Spójrz na trzeci zrzut i zobacz co ja napisałem :
Cytat:
folder imagis przekopiuj bezpośrednio na My flash disk

Jeżeli dla Ciebie karta sd jest My Flash Disk(inaczej pamięć wew. nawi) to ja nic na to nie poradzę ale poczytaj co jedno i drugie oznacza.
pearljam napisał/a:
ściągnełam mapę igo TeleAtlas

tu pisał Dzakus:
Cytat:
pearljam, MobileMap nie da się uaktualnić

Chyba ze jest możliwość wykupienia w firmie clarion uaktualnienia. W innym przypadku musisz wymienić cały program lub igo8 skopiować na kartę i w pliku menu.ini zmienić ścieżkę dostępu.

Przeepraszam, mój błąd. Ale suma sumarum udało się, mam teraz możliwość wyboru. Dzięki :-D

[ Dodano: 2011-07-04, 21:26 ]
Dzięki za wszystko.
Mam jeszcze tylko problem z mapami Europy. Potrzebuję aktualne, a MoblieMap jest z 2007 roku. Co i jak mogę mieć zamiast MobleMapy?
Z tej strony > http://peb.pl/oprogramowa...as-2010-q4.html
ściagnęłam ten plik: Europa TeleAtlas 2010.Q4_2010.12_110210 full +poi +fda +fpa
Najnowsze mapy Europy TeleAtlas wraz z dodatkami dla iGO.

Wielkość całości: ~2.2 GB
Rodzaj kompresji: .rar
Zawartość uploadu: pliki map

http://www.wupload.com/fi...10.Q4.part1.rar
http://www.wupload.com/fi...10.Q4.part2.rar
http://www.wupload.com/fi...10.Q4.part3.rar
http://www.wupload.com/fi...10.Q4.part4.rar
http://www.wupload.com/fi...10.Q4.part5.rar
http://www.wupload.com/fi....10.q4.z3dc.rar

Ściągnięty plik wygląda tak http://img21.imageshack.us/img21/3630/igou.jpg. Co mogę z tym zrobić? Ściąganie nowych plików na mój komputer trwa bardzo długo, a wyjeżdżam za dwa dni.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3448
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 21:42   

to są same mapy z dodatkami a Tobie potrzeba program nawigacyjny np :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28672 lub http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26613 i do tego mapy np : http://www.my-navia.pl/vi...p=296727#296727 - tu masz możliwość ściągnięcia pojedynczo państw , które są Ci potrzebne. Ostatecznie zapraszam na gryzonia.

Będziesz też musiała zmienić wpis w pliku menu.ini co kopiowałaś go do folderu clarion na nawi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9