Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion map 780 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 16:31   

A czy ten paseczek to nie jest czasem pasek menu start? Pociągnij go rysikiem i zobacz czy się nie wyciągnie? Jeśli tak to włącz autoukrywanie i będziesz miał po problemie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-20, 16:37   

Cybant napisał/a:
A czy ten paseczek to nie jest czasem pasek menu start? Pociągnij go rysikiem i zobacz czy się nie wyciągnie? Jeśli tak to włącz autoukrywanie i będziesz miał po problemie.

Masz rację Cybant,że klikając w niego wysunie mi się MENU START,ale ni jak nie można tego ukryć,bo jak próbuję to pasek START się schowa,a ten paseczek zawsze jest widoczny :cry:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 16:50   

Próbowałeś Start--->Setting --> Tasbar and Start Menu --> i zaznaczyć Auto hide ?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-20, 17:03   

Cybant napisał/a:
Próbowałeś Start--->Setting --> Tasbar and Start Menu --> i zaznaczyć Auto hide ?

Oczywiście,w sumie to działa,bo pasek start się ukrywa,ale 1,5mm pasek pozostaje, i towarzyszy mi przez cały czas,z wyjątkiem gdy mam włączoną IGO8,która znajduje się w folderze Clarion (jest mapą startową)
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 17:09   

A spróbuj jeszcze usunąć folder Settings Files z AutoMapy, gdy ją uruchomisz ponownie stworzy go sobie na nowo, być może wtedy dopasuje sobie rozdzielczość do całego ekranu.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-20, 17:17   

Cybant napisał/a:
A spróbuj jeszcze usunąć folder Settings Files z AutoMapy, gdy ją uruchomisz ponownie stworzy go sobie na nowo, być może wtedy dopasuje sobie rozdzielczość do całego ekranu.


Auto mapę instalowałem 3 dni temu,bo przechodziłem z wersji 5.5.1 na 5.3.0 ,ale mam jeszcze zainstalowaną Mapemap i sytuacja jest identyczna :cry:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 17:23   

Na AM 5.5.1 sytuacja była identyczna?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-20, 17:24   

Cybant napisał/a:
Na AM 5.5.1 sytuacja była identyczna?


Tak
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 17:31   

Nie wiem na ile to pomoże ale zerknij jeszcze w ten wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1686
Jest mowa m.in o nieukrywającym się pasku gdy uruchomiona jest MapaMap oraz o usuwaniu go całkowicie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-20, 20:54   

Aby mieć AS
Zmień HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\FunctionDrivers:DefaultClientDriver="Serial_Class"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-20, 21:40   

Dzakus napisał/a:
Aby mieć AS
Zmień HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\FunctionDrivers:DefaultClientDriver="Serial_Class"


Dzakus u mnie w rejestrze PC,po HKEY_LOCAL_MACHINE występuje:

HARDWARE
SAM
SECURITY
SOFTWARE
SYSTEM
nie ma HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers :roll:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-21, 20:47   

Jak możesz to wyeksportuj "folder" HKEY_LOCAL_MACHINE, bo ten "folder" musi istnieć inaczej by nic nie działało na nawigacji(SD, Flash, Ekran, USB, dźwięk, GPS, TMC, stan baterii)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-22, 06:44   

Dzakus napisał/a:
Jak możesz to wyeksportuj "folder" HKEY_LOCAL_MACHINE, bo ten "folder" musi istnieć inaczej by nic nie działało na nawigacji(SD, Flash, Ekran, USB, dźwięk, GPS, TMC, stan baterii)

Zaraz,zaraz,a my tu piszemy o rejestrze w kompie,czy nawigacji,bo ja wcześniej pisałem o kompie,a Ty chyba o nawigacji :roll: .Jeżeli chodzi o rejestr Clariona,to najpierw musiałbym
wiedzieć jak edytować rejestr :?: ,w kompie wiem,natomiast w gps,ie nie. :roll:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-22, 11:51   

http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46 Tu masz edytor rejestru na nawigację.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-22, 18:57   

Dzakus napisał/a:
Tu masz edytor rejestru na nawigację.

Dzięki Dzakus,piszesz Aby mieć AS
Zmień HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\FunctionDrivers:DefaultClientDriver="Serial_Class"
a ja w rejestrze Clariona mam tak:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\FunctionDrivers:
+Mass_Storage_Class
+RNDIS
+Serial_Class
I pytanie,który i na jaki wpis zmienić aby mieć AS :?:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9