Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion map 780 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kaniak
Waypoint


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 73
Wysłany: 2009-05-24, 20:32   

A da się jakoś łatwiej wybierać mapę z karty zeby nie trzeba bylo za każdym razem odblokowywać nawigacji?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-25, 06:37   

Da się zmienić ścieżki w oryginalnym menu.

1.Kopiujesz TC z Apteczki do nawigacji
2.Uruchamiasz go
3.Wchodzisz do "katalogu" /Windows/
4.Jeśli żadne pliki się nie wyświetlają.
a)Wybierasz z menu Show
b)Odznaczasz "Hide files in ROM"
c)Pliki się pojawiły :-)
5.Szukasz pliku PPATH.txt
6.Klikasz na pierwszą ikonkę u góry
8.Edytujesz go według wzoru
Kod:
[MioMap] => Nawigacja i drugi guzik z boku
[Audio] => Audio
[Pictures] => Zdjęcia
[Setting] => Ustawienia
    Jeśli plik wygląda inaczej podeślij mi go.
9. Zapisujesz plik, czyli kliknij w pierwszą ikone

10. Resetujesz urządzenie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kaniak
Waypoint


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 73
Wysłany: 2009-05-27, 17:34   

Gdzie mogę znaleźć moje device id?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-27, 19:46   

W MM?
"9. odpalamy ponownie na naszym sprzęcie MapaMap i ukazuje nam się prośba o odblokowanie map w postaci podanego nr urządzenia i dwóch miejsc do wypełnienia "
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=2323#2323
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Under
azymut


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-15, 08:03   

Gdy włączam mape iGo po odblokowaniu chwilowym urządzenia, nie działają przyciski boczne (np. głośności). Co zrobić żeby działały? ;)
 
 
kaniak
Waypoint


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 73
Wysłany: 2009-06-15, 20:23   

Popieram pytanie.
 
 
Under
azymut


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-16, 14:23   

Trzeba dorzucić jakiś plik do systemu? Czy może zedytować coś w rejestrze?

btw.Mam jeszcze drugi problem, ale najpierw to, żeby nie było pomieszane na forum wszystko ;)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-17, 10:32   

Under, trzeba z edytować program
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Under
azymut


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-17, 23:21   

A wiesz jak? :) bo ja nie mam pojęcia. A na forum też nie znalazłem :/
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-17, 23:28   

Popatrz jak to jest w oryginalnym programie MobileMap
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jujo7 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 53
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-19, 09:03   Mapy do Clarion map 780

Witam-mam pytanie czy jest możliwość wgrania map do Clariona map 780, Mam orginalne oprogramowanie Mobile Map v3.0. Czy pasują z iGO8?
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-19, 10:09   

jujo7 napisał/a:
Witam-mam pytanie czy jest możliwość wgrania map do Clariona map 780, Mam orginalne oprogramowanie Mobile Map v3.0. Czy pasują z iGO8?


Urządzenie to jest bardzo dobre,ale prawdziwe swoje możliwości odkrywa po odblokowaniu ;-)
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-19, 12:36   

Przeczytaj: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=73092#73092 8 post od dołu(Autor: Dzakus) lub 8 post od góry(Autor: Dzakus) Rozdział 2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-06-19, 12:54   

Trzeba przyznać Dzakus że nieźle się napracowałeś,wielkie gratki,ja poszedłem na skróty i...kupiłem program na allegro.Mam pytanie ,czy jak odblokujesz "na stał" to masz na dole nawigacji taki 1,5mm paseczek,(zresztą strasznie wkurzający)?Nie ma go tylko przy mapie startowej,w moim przypadku IGO8,a tak towarzyszy mi cały czas,nie można by było z nim coś zrobić :?:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-19, 13:04   

W nawigacji Clarion MAP 770 pasek miałem. Już nie mam tej navi.

PS. Jak możesz to wyślij mi rejestr. Tej nawigacji(MAP 780) , bo gdzieś mi się zgubił.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 11