Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Peiying PY-GPS 5150 i AutoMapa
Autor Wiadomość
morphi99
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 22
Wysłany: 2009-06-17, 21:36   Peiying PY-GPS 5150 i AutoMapa

Witam,
Mam nawigację Peiying PY-GPS5150 (Windows 5.0 CE) wgrałem na kartę pliki z Automapą 5.5.1 wersji (instalacyjnej/bezinstalacyjnej pobranych z forum, wrzuciłem witaminkę) niestety obie nie działają po uruchomieniu programu nie wczytuje mapy (wyskakuje błąd "Mapa nie jest załadowana. Proszę wybrać z menu opcję: "Wczytaj mapę".") niestety wykonanie tego nie daje rezultatu... mapy nadal nie wrzytuje. Jak uruchomić tą mapę ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-26, 23:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-18, 08:47   

Wgrać odpowiednie witaminki tak do programu jak i do mapy.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-25, 20:13   Peiying PY-GPS5150 jak ja odblokowac

Witam serdecznie dziś kupiłem sobie ta nawigacje Peiying PY-GPS5150 maiłem w standardzie kartę z mapa Igo 2008. kupiłem sobie druga kartę żeby wgrać AM 5.5 wgrałem wszystko ale jak włączę przycisk nawigacja to nie wchodzi co mam zrobić pomocy
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-25, 20:19   

Zmień ścieżkę z Automapa EU\Automapa EU.exe na chyba na MobileNavigator\MobileNavigator.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-25, 20:20   

ale ja jestem neno jak to mam zmienic?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-25, 20:34   

1. Jakie pliki masz na oryginalnej karcie?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-25, 20:37   

ale ja mam nowa karte i wgrałem na nia auto mape i sie nie chce właczyc!? a dzis nie zobacze bo brat wział nawigacje
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-25, 20:57   

To poczekaj aż dostaniesz navie i podaj gdzie jest exe
Np. G:\I-Go\I-Go.exe
G - nazwa dysku/czytnika
I-Go - nazwa folderu
I-Go.exe - nazwa pliku exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-25, 21:01   

dopiero w sobote ale sie odezwe
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2009-06-25, 22:37   

kosa000 napisał/a:
kupiłem sobie druga kartę żeby wgrać AM 5.5 wgrałem wszystko ale jak włączę przycisk nawigacja to nie wchodzi co mam zrobić pomocy

Pobierz z załącznika archiwum rozpakuj je i wrzuć na kartę SD folder Mobilenavigator z plikiem w środku MobileNavigator.exe.
Nic więcej nie musisz robić, powinno zadziałać i uruchomić AutoMapę z oryginalnego przycisku Nawigacja, jeżeli nie to jak masz wersję instalacyjną AutoMapy to zainstaluj jeszcze raz i podczas instalacji zaznacz dodatek Trak autostart.

MobileNavigator.rar
Pobierz Plik ściągnięto 279 raz(y) 10,97 KB

_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-28, 20:02   

nie dało to nic moze cos innego da sie zrobic?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2009-06-29, 08:46   

kosa000 napisał/a:
nie dało to nic moze cos innego da sie zrobic?

Pod tym linkiem w mojej wypowiedzi jest załącznik, pobierz go i rozpakuj, goły plik mobilenavigator.exe skopiuj na SD, nie do Katalogu AutoMapy, jest to plik explorer ze zmienioną nazwą.
Jeżeli przypasuje to po kliknięciu na przycisk Nawigacja na navi wyświetli Ci pasek z przyciskiem Start jak na komputerze, za pomocą tego dostaniesz się do Windowsa.
Sprawdza się na moim Peiying-u, co prawda 4301, ale spróbować można.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=77525#77525
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-29, 17:26   

Zrobiłem tak: cały folder auto mapy zmieniłem nazwe na Navigator i plik auto mapa. exe program odpalił ale nie może odczytać mi mapy oczywiscie podmieniłem te dwa pliki. Co to moze byc??
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2009-06-29, 19:22   

kosa000 napisał/a:
Zrobiłem tak: cały folder auto mapy zmieniłem nazwe na Navigator i plik auto mapa. exe program odpalił ale nie może odczytać mi mapy oczywiscie podmieniłem te dwa pliki. Co to moze byc??

W złym pliku zmieniłeś nazwę, przywróć nazwę plikowi AutoMapa EU.exe, a zmień nazwę plikowi wceAm.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
kosa000 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 19
  Wysłany: 2009-06-29, 23:35   

nic to nie dało dalej pisze nie moze wczytac mapy :cry:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13