Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-17, 14:29
Lark freebird 35.1 odblokowanie windowsa
Autor Wiadomość
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-10, 21:44   

jeszcze jedną opcją na oporne dll'e jest umieszczanie tych brakujących bezpośrednio w folderze z programem, który ich potrzebuje - w ten sposób można _podobno_ obejść fakt, że różne programy potrzebują różnych wersji tej samej biblioteki (przeczytane gdzieś w necie, nie miałem okazji sprawdzić na sobie)

a sterowanie podświetleniem... no tak, ja jeszcze nic w tym kierunku nie zrobiłem, może jakiś reglogger i podejrzenie, co i gdzie YFLoader wpisuje do rejestru? potem by można było zrobić sobie trzy - cztery predefiniowane ustawienia z wpisami do rejestru ;)
 
 
piranha 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 53
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-03-11, 11:51   

Jest tak:
ja przed odblokowaniem skrecilem podswietlenie do zera i tak to po odblokowaniu zapamietalo (tzn moge uruchomic yfloadera,troche podkrecic ale po resecie znowu wraca do punktu wyjscia)
kumplowi odblokowywalem z troche wlaczonym podswietleniem i u niego tak wlasnie w windows jest po resecie

na pewno nie steruje tym ten yfloader,bo w kat.windows znalazlem dll o nazwach backlight, brightdrv (czyli mozna jakos z samego windowsa tym sterowac)
potrzebny bylby tylko jakis programik uzupelniajacy,ktory wykorzystuje te sterowniki...czy jest,to nie wiem? :/
wieczorem przetestuje takie rozwiazanie: odpale task managera, pasek stale widoczny,potem yfloader,zmiana podswietlenia i poprzez pasek ubije taskiem tego yfloadera
pytanie,czy zapisze zmiany?

ale wczoraj udalo mi sie wlaczyc podswietlenie spod windowsa:
w kat.windows mamy na larkach bardzo fajny i rozbudowany program diagnostyczny GPSTEST
mozna tam sprawdzic wiele rzeczy,naprawde polecam zajrzec (choc grzebac pewnie trzeba ostroznie i z rozwaga! ;)
mozna tam tez wykonac szereg testow,np ekran,kalibracje (!),i jest tez test podswietlenia...po jego odpaleniu wlaczylo mi sie i tak juz zostalo :)

p.s. Jest tam tez takie cos: START FROM i trzy opcje do wyboru: nand,resident flash i sdmmc
ustawione na nand
nie wiem jeszcze o co chodzi,ale moze to o start systemu idzie? Tzn.skad ma ladowac? Jesli tak,to gdyby sie udalo wrzucic system na karte,no to praktycznie wszystkie problemy znikaja ;) ale to tylko takie moje domysly

[ Dodano: 2008-03-11, 11:54 ]
errata:
te opcje sa w GPS VIEWER
jest tam: START LOG i opcje do wyboru: Log to nand, LOG TO SD i LOG TO DATASTORAGE

sorry,ale to wczoraj w nocy robilem i juz lekko spiacy bylem ;)
 
 
trawqu 
Waypoint
Serwis GPS


Wiek: 49
Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 35
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2008-04-02, 10:18   

Witam .
Podaję sposób jak ja odblokowałem LARKA 35.1.

1.Otwieramy rejestr programem CeRegEditor.
2.W kluczu -HKLM \ init\Lunch 50\ Yfloader.exe
znieniamy wpis na -HKLM \init \Lunch 50 \explorer.exe\ .

Zapisujemmy rejestr w sposób podany poniżej

dzięki user'owi mimit wiemy, jak dokonać trwałej edycji rejestru. przepis ten wygląda tak:
mimit napisał/a:

1. Uruchamiamy CeRegEditor.
2. Modyfikujemy rejestr według uznania.
3. NIE RESTARTUJĄC URZĄDZENIA robimy PEŁNĄ kopię zapasową za pomocą ActiveSync.
4. Przywracamy zrobioną wcześniej kopię.
5. Cieszymy się na stałe zmodyfikowanym rejestrem.

W ten prosty sposób mamy odblokowany Windows .
Później podam jakie trzeba zrobić zmiany w rejestrach żeby nie gineło wszystko po restarcie
 
 
 
pawel240 
azymut


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-07-22, 23:37   

to jak to jest z tymi skrótami na pulpicie ? nie ma jakiejs metody ?
 
 
ranna
azymut


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-09, 11:32   lark_unlock011.zip

lark_unlock011.zip jest na dole strony http://www.my-navia.pl/vi...e+goclever+4330
Pod czerwonym napisem, tylko czasami trzeba odświeżyć stronę, żeby się pokazało - przynajmniej tak było u mnie ;-)
 
 
roro2234
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-09-10, 20:55   

Mam problem z larkiem 35.1 wgralem wolfncu wszystko zrobilem z explorera wchodze na pamiec chce zainstalowac tego adas01 lark unlock 0.11 wyskakuje blad ze was not installed successfully. please run setup again co jest zle??
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-09-11, 10:08   

roro2234, to spróbuj zainstalować na karcie SD
 
 
Deamon1984
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-03-13, 11:20   LARK35.1Jak uruchomic nakladke menu w odblokowanym windowsie

Witam,Posiadam Larka 35.1 z odblokowanym windowsem.Uwolnienie larka z jego standardowych ikon odbylo sie bardzo dawno temu jak jeszcze nie bylo na forum tylu nakladek na windowsa ktore umilaja korzystania z naszej navi:).Mam nastepujace pytanie jak moge wymusic na larku zeby podczas wlaczania sie , automatycznie(z tzw autostartu) uruchamial pulpit np Paytiego.Prosze o konkretne wskazowki krok po kroku bo powiem szczerze z tematow na forum winika ze trzeba zmienic sciezke dostepu w rejestrze ale nie za bardzo wiem jak to zrobic.Chcialem rowniez zrobic Hardreseta ale w panelu sterowania kiedy klikam na dysk Microsoft Flash Disk pojawiaja mi sie z prawej strony 4 czesci tego dysku(part 1,2,3,4) czy tak ma byc czy cos zle zrobilem:)??Czy po hardresecie wroce do tych 6 ikonek jak w dziewiczym larku czy dalej bedzie odblokowany windows tylko ze z czystym rejestrem.Prosze o pomoc i pozdrawiam.:)
 
 
Glovash 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2009-03-16, 21:25   

Panowie, a czy jest ktoś z Poznania, kto podjąłby się za odblokowania Larka 35.1 ??
bo ja się niestety na tym nie znam :(
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-03-16, 21:28   

Glovash, przeczytaj sobie wnikliwie ten temat: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1048 i albo poradzisz sobie sam, albo odpuść sobie odblokowywanie
 
 
Glovash 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2009-03-16, 21:33   

tylko mi nie działa nawigacja... to co mam zrobic ?? już i tak wystarczająco namieszałem... a ojcu potrzebna sprawna i chciałbym aby zrobił ją ktoś i wgrał mapę aby działała
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-03-17, 11:18   

Glovash napisał/a:
tylko mi nie działa nawigacja... to co mam zrobic ?? już i tak wystarczająco namieszałem... a ojcu potrzebna sprawna i chciałbym aby zrobił ją ktoś i wgrał mapę aby działała

zacznij od tego, że konkretnie opiszesz problem. co się dzieje, co nie działa?
opisz krok po kroku, co się dzieje po resecie - czyli - ekran startowy -> dźwięk -> pojawia się menu / nie pojawia się -> itd.
 
 
Glovash 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2009-03-17, 21:53   

włącza się normalnie , kiedy chcę wybrac NAWIGACJA to się nic nie dzieje... jak otworze dźwięki to są z mapy, jak obrazy to są te z mapy ( folder Icons) a mapa sama się nie chce włączyc .. czekałem 20 min i nic...
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-03-18, 08:18   

Glovash, robiłeś skan karty sd jakimś chekdiskiem? może jakiś plik ci się zepsuł. przełącz się w nawigacji na tryb pamięci masowej (w ustawieniach) i przeskanuj kartę spod windowsa lub jeśli masz czytnik, to zrób to w czytniku i napisz, czy coś się wydarzyło

nie zdarzyło Ci się przypadkiem wywalić jakiegoś pliku?

nie jestem pewien, czy posiadam kopię swojej MM4 oryginalnie zanabytej z larkiem, ale jeśli mam, to wrzucę Ci gdzieś na rapida do zassania. chyba, że chcesz jakąś inną nawigację - wtedy i tak wróć do tematu, który Ci poleciłem i poczytaj, co należy zrobić, aby uruchomić inną nawigację bez odblokowywania systemu
 
 
Glovash 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2009-03-18, 09:59   

tą którą teraz wgrywałem to u kolegi działa na LArku ( on ma tego z wyborczej) a u mnie nie chce :( 2 razy ją przerzucałem na kartę.. :(
Dziś wyjeżdżam z PO na kilka dni i tam gdzie jadę spróbuję zanieśc nawigację do kolesia co ma komis GSM itp. i też się tym zajmuje...
Nawigację mam nieodblokowaną.. może to byc tym spowodowane??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11