Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 20:22
Lark 35.6
Autor Wiadomość
andbana
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-06-08, 11:14   Lark 35.6

Witam wszystkich!
Dalem sie skusic tp-sie na ta nawigacje czy zrobilem dobrze nie wiem , ale nie wazne , po 3 dnaich uzywania test moim zdaiem wypadl blado ale to moze wina mapy lub czegos innego ale po koleji ;
1 . Czy to normalne , ze nawigacja ta tj ten model Lark czyta ostry zakret jako " skrec w prawo " , "skrec w lewo" bo w innych przypadkach tej samej nawigacji i mapy ( dodam ze mapa jest Mapamap easy") podobna sytuacje z drogi czyta jako "trzymaj sie prawej" lub "trzymaj sie lewej"?
2. Dlaczego podczas jazdy droga ni z gruszki ni z piteruszki nagle kazuje skrecac w szczere pola chodz GPS wyrysowal poprawnie trase , co moze byc tego przyczyna?
3. Czy warto kupic do tej mapy rozszerzenie , bo byc moze ta wersja Easy jest slaba do nawigowania? Ewentualnie doradzcie ktora mapa bedzie lepsza do kupienia.
4. Poniewaz jest poczatkujacym uzytkownikiem tej nawigacji to czy dogranie nowej mapy to w miare latwy proces ( w instrukcji podane jest , ze program ktorym sie to robi to Microsoft ActiveSync)? A moze lepiej byloby ( o ile sie tak da) kupic karte SD np 2GB i na nia nagrac ?
I na koniec zakladajac , ze mozna miec w flashu np mapamap i automape podczas staru wybiera sie ktora bedzie uzywana?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
pzdr
Andrzwej
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-06-08, 12:17   

Ad 1 - takie już są komunikaty. jest tylko informacja o zakręcie. Natomiast trzymaj się lewej/prawej często jest przed rozjazdami (np. obwodnica Trójmiasta)

Ad 2 - błąd programu. jest kilka miejsc w Polsce, gdzie występuje; najlepiej zgłoś to producentowi programu, w następnych wersjach te błędy znikną

Ad 3 - Na pewno wersja Top jest lepsza (ma 2686 planów miast, a EASY tylko 1260. Cena aktualizacji w promocji - 59zł
Inne mapy - poczytaj w dziale o mapach

Ad 4 - Aktualizacja MM jest banalna - podpinasz nawigację do kompa (musi być ActiveSync, inaczej XP jej nie zobaczy) i uruchamiasz plik, następnie odpowiadasz na pytania.
MM na kartę SD to inny produkt i musiałbyś skontaktować się z Imagisem w sprawie licencji. Ale jest możliwość instalacji programu do pamięci nawigacji, a map na SD

I na koniec: MM +AM - zależy, jak zainstalujesz. Możesz stworzyć menu (lub poszukać na forum), gdzie jest kilka map do wyboru. Możesz tez każdorazowo zmieniać w opcjach program, który będzie uruchamiany spod przycisku NAWIGACJA

P.S. Zanim zaczniesz grzebać w nawigacji, parę dobrych rad: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=92730#92730
_________________

 
 
cendros1 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-20, 19:45   Czysty wsad

Jedna flaszka, druga flaszka i też trzecia leci kurde belek :) piwa oczywiście…
Jako że stałem się posiadaczem Larka 35.6 i pisało tam „Win CE 5.0 Core” mój uśmiech gdyby nie uszy pozbawił by mnie części głowy.
Do rzeczy:
Pozbierałem trochę softu:

Dodam że duplikatów nie ma (ewentualnie kwestia wersji pliku)i bez map.
Całość robiona i testowana na Windows 7.
Trochę jeżdżę wiec obrałem koncepcje czystego wsadu. Już tłumacze.
Dodam tylko i zastrzegam że paczki które będę wstawiał są na użyteczność tylko i wyłącznie tego forum. Pliki są modyfikowane i proszę „nie kraść” bo każdy zmodyfikowany a moja sygnaturę gdzieś.
Chodzi o to żeby się cieszyć zabawka i jak policja sprawdza wyciągam kartę i mam oryginał.
KAŻDA PACZKA WYSTAWIONA I ZMODYFIKOWANA BĘDZIE DZIAŁAŁA NA CZYSTY NAVI.
Dokładnie chodzi o to że:
- idziemy do kolegi niekumanego
- mamy swoja kartę SD z grą lub programem
- jako plik mapy wystarczy podać ścieżkę i działa (niezależnie czy GAPI czy nie, po prostu się uruchamia, wszystko będzie odpowiednio zmodyfikowane)
KAŻDY „WSAD” JEST NAGRYWANY NA CZYSTĄ KARTĘ SD WIĘC MUSI DZIAŁAĆ
Czego używam? PEINFO.

Test: Aqua Buble
Na czystą SD kopiujemy katalog „Aqua Bubble_sd”
W ustawienia -> Wybierz nawigacje wskazujemy na plik AquaBubble.exe na karcie
Musi działać.

Tego mam sporo więc będę zamieszczał (o ile będę miał piwo).
Testuje też swoje menu (Szczytuje z SD pliki exe i wyświetla co i jak, ale to na święta).

Pytania dlaczego:
-to forum: bo tu dowiedziałem się o MortScript (niestety jestem programistą, na obronę pisałem program do kompresji)
-przede wszystkim radocha: czytając 10 stron postów że nie działa a mi działa.

link:
http://rapidshare.com/fil...382335641801960
_________________
Lark 35.6 - dawali za darmo to wziąłem :)
 
 
muszla607 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 28
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-12-20, 20:08   

skoro jestes programista to moze mi pomozesz? http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15721
_________________

http://tnij.org/kuba447-chomikuj
http://tnij.org/filmy-chomikuj
http://tnij.org/gps-chomikuj
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-12-20, 20:13   

Automapa po każdym uruchomieniu pozostawia ślady w rejestrze - też są kasowane?
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-20, 20:21   

muszla607, zły temat.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
cendros1 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-20, 21:38   

muszla607 napisał/a:
skoro jestes programista to moze mi pomozesz? http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15721


Pokombinuje jak wytrzezwieje. Mysle ze mały skrypt i bedzie oki.

jacekp1313 napisał/a:
Automapa po każdym uruchomieniu pozostawia ślady w rejestrze - też są kasowane?

Niezatapialny Lark resetuje rejestr. Zrob kopie czystego rejestru a potem z mapa, porównaj pliki i wyeksportuj klucze.
_________________
Lark 35.6 - dawali za darmo to wziąłem :)
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-12-21, 08:50   

cendros1 napisał/a:
Lark resetuje rejestr...

Niestety nie we wszystkich miejscach. Są klucze które po zmodyfikowaniu pozostają zmodyfikowane. Lark nie resetuje całego rejestru na nowo. Nie podam teraz przykładu, ale trafiłem na wiele miejsc, gdzie po zmianie wpisów, po resetach, rozładowaniu aku itp. zmiany nadal były. Inne miejsca były "nowe".
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
grzegorz1010
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-12-24, 19:44   

Mógłbyś pomyśleć :?:
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15878
 
 
macyz90
azymut


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-21, 22:47   Lark 35.6

witam jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałość , potrzebuje pomocy odnośnie odtwarzania filmów na mojej nawigacji ? czy ktoś mi wytłumaczy pokolei jaki format ma być ? jak wgrać te filmy ? czy może jak zainstalować na nawigacji jakiś program do odtwarzania filmów ?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-08-22, 10:56 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z działu Zielona łączka - NAVIA - AKIRA - XXX... » NEWSY
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-21, 22:49   

macyz90, format najlepiej 320x240. Standardowy odtwarzacz czyta tylko wmv

Możesz wgrać inny odtwarzacz po odblokowaniu lub wybraniu go jako program nawigacyjny z menu Ustawień.

[ Dodano: 2010-08-21, 22:50 ]
macyz90, filmy się wgrywa po prostu kopiują na kartę.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macyz90
azymut


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-21, 22:54   

dzieki wielkie własnie to rozkminiłem sam ale dzięki :) a jeszcze pytanie jaką mape polecacie ? mam teraz MapaMap
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-21, 22:55   

macyz90, MapaMap TOP lub Automapa na Polskę.
iGo na EU.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wizarddp 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 14
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-08-22, 18:19   

jacekp1313 napisał/a:
Ad 4 - Aktualizacja MM jest banalna - podpinasz nawigację do kompa (musi być ActiveSync, inaczej XP jej nie zobaczy) i uruchamiasz plik, następnie odpowiadasz na pytania.
MM na kartę SD to inny produkt i musiałbyś skontaktować się z Imagisem w sprawie licencji. Ale jest możliwość instalacji programu do pamięci nawigacji, a map na SD


Jeśli masz Windows Viste to niepotrzebujesz ActiveSync - system sam ją zobaczy jako Windows CE 5.0 i po prostu zaczniesz instalację :)
 
 
 
macyz90
azymut


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-23, 11:21   

mam problem brak ładowania w mojej nawigacji lark i dziwny zapach z niej sie wydobywa :/ czy możliwe jest jakieś zwarcie ? co robić ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10