Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-09, 22:45
MIO Moov 200 - próba reanimacji
Autor Wiadomość
adrianqo
azymut


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-16, 10:41   uwalone mio moov 200 - help

Przepraszam chyba teraz pisze w dobre miejsce na forum
Mam wrazenie ze skasowalem system - bo podlaczylem do kompa i wycialem wszystko gdy urzadzenie pojawilo sie jako dysk. Krotko mowiac jest on pusty i teraz od raz po starcie pokazuje sie na ekranie tylko kabelek.
Docelowo chce zrobic automape. Ale jakie mam teraz wyjscie? Nie mam nawet zadnego backupu... Pomozcie prosze, urzadzenie jest kolegi
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-21, 10:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
moov200 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączyła: 25 Lip 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-08-16, 12:12   

Spróbuj jak w poście "Mio Moov 200 brak połączenia z PC "
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2008-08-16, 22:00   

Tez wywalilem System ,ale wszystko dziala.Nie dziala mi tylko powiadomienie o wyczerpanej baterji.
Wiec to chyba cos innego.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
kogutpl
azymut


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-08-24, 12:38   Zawartość pamięci rom

Witam pisze z zapytaniem czy wie ktos może gdzie znajdę zawartość pamięci ROM do Mio Moov 200?
 
 
MieciuBil
azymut


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 22:14   

Witam. Mam problem z Mio Mov 200 pl, a mianowicie nie ma w niej windowsa ani nic, znajomy chciał sformatować karte SD, a sformatował dysk w nawigacji. Proszę o pomoc.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-26, 00:04   

MieciuBil napisał/a:
Witam. Mam problem z Mio Mov 200 pl, a mianowicie nie ma w niej windowsa ani nic, znajomy chciał sformatować karte SD, a sformatował dysk w nawigacji. Proszę o pomoc.

Cóż... Możesz mu tą kartę sformatować w jakimś czytniku bo w nawigacji chyba się to już nie uda.... :-/
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
MieciuBil
azymut


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-26, 08:35   

Witam. Proszę o wskazuwki, jak mam wgrać z powrotem system windows do GPS i skąd go wziąść.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-28, 13:31   

MieciuBil napisał/a:
Witam. Proszę o wskazuwki, jak mam wgrać z powrotem system windows do GPS i skąd go wziąść.
IMHO próba tzw. "hard reset"
Tak na marginesie, to Twój Windows siedzi w pamięci urządzenia; trzeba go tylko zmusić, aby wylazł... :mrgreen:
_________________

 
 
labik 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-12-13, 13:27   

Także mam uwalonego moov200. Nie mam połączenia z USB , mam tylko dwa monitorki i znaczek USB na ekranie. Jak odpalić ta nawigację ??
 
 
 
bartlomiej
azymut


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-14, 14:44   Problem z Mio Moov 200

Po rozładowaniu baterii w moim mio wyskoczyło niebieskie tlo i napis
Cobia300_R00_0320 RAM32 MLC 268M

0=WINCE Upgrade
1=GPS Tools
2=BT Tools
3=UBOOT Upgrade
4=Memory Tools
5=Other Tools
Choice : 0
Nie mogę połączyć nawigacji z komputerem przez usb.
Czy ktoś się orientuje jak przywrócić system.
 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Wysłany: 2008-12-15, 16:42   

I rozumiemy, że tej cyfry (Choice: 0) ne można niczym zmienić? No to może trzeba wgrać nowego Windowsa...??? Jeśli w ogóle ruszy... Albo czekać, aż bateria znów się rozładuje...
Ale to subforum programu Mio, a nie sprzętu (MioMoov).
 
 
hackgps
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-23, 19:38   

Tylko warsztat zostaje lub kontakt z gg7364064
_________________
<a href="http://chomikuj.pl/?page=11908">Zapraszam na hackgps</a>
 
 
hjugo
azymut


Dołączył: 28 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-30, 22:30   uwaliłem mio moov 200 - help

Witam
Posiadam Mio Moov 200, wgrałem do niej panel (nakładkę która pozwala na uruchomienie AM) i AM 5.0.5.
Przez długi czas wszytko działało bez najmniejszych problemów. Ostatnio nie jeździłem w nieznany teren więc nie używałem nawigacji. Potem chciałem ją włączyć i okazało się, że nie działa (prawdopodobnie bateria się rozładowała).
Podłączyłem ją do laptopa i bez problemu system wykrył połączenie, dyski i zaczęło się ładowanie.
Jak już się naładowała to ją odłączyłem, włączyłem i działała jak zawsze. Następnie ją wyłączyłem i gdy chciałem ponownie włączyć już nie dała znaku życia. Podłączenie do laptopa też nic nie pomogło, system nie wykrył żadnego urządzenia. Wielokrotnie przełączałem przełącznik w pozycje ON-OFF-RESET i nic. Dopiero za którymś razem udało się i nawigacja się uruchomiła.
Po około 3-4 dniach ponownie próbowałem ją włączyć i tym razem po wielu próbach podłączania do laptopa, przełączania przełącznika we wszystkie położenia, niestety nic nie dało. Nawigacja nie daje znaku życia. Nie chce się włączyć i zero połączenia z komputerem. Dodam że bateria jest w pełni naładowana.

Możecie coś poradzić?
A może wina leży po stronie przełącznika? (niestety w mio moov 200 jest on raczej wątpliwej jakości)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-19, 16:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
txc
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-01-09, 00:07   MIO 200 My Flash Disc pusty

Witam,

Szukalem juz czegos na ten temat na tym forum ale nie znalazlem,
jednak jak by sie okazalo ze taki temat juz byl to przepraszam.

Mam takie pytanko:
Co by sie stalo gdyby po podlaczeniu przez usb do kompa MIO 200 PL
wyczyscic caly MY FLASH DISC.

Domyslam sie ze navi po resecie juz by sie nie odpalila ale czy nadal by laczyla sie
z kompem przez usb tak zeby byl dostep do MY FLASH DISC ???

Czy moze trzeba by bylo odpalic w jakis sposob system z karty SD ???

Pozdrawiam...

To chyba bylo dosc trudne pytanie...
Moze w takim razie ktos wie czy pliki przechowywane na MY FLASH DISC
sa jedynymi plikami w tym urzadzeniu czy moze sa jeszcze jakies inne
pliki jezeli tak to gdzie sa przechowywane czy mozna je zmienic a jezeli tak
to jak zrobic BACKUP tych plikow ?
 
 
Aikon123
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 23
  Wysłany: 2009-01-18, 01:52   Nie działa Mio Moov 200 PL

Mam problem z Mio Moov 200. Otoz przy probie wlaczenia pojawia sie ekran Mio [miomap 2008], ale zaraz wyskakuje że chce się łaczyc przez usb z kompem jak go podłacze to widzi pliki ale jak odłącze i zresetuje to nie chce uruchomić mi Mio, a nie wiem gdzie na kompie mam orginalne pliki.

Jak ktoś ma zgrane to może by przesłał.

Proszę o pomoc.

[ Dodano: 2009-01-19, 00:28 ]
Może ktoś wie skąd wziąść oprogramowanie do Mio Moov 200 PL orginalne i jak go wgrać?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13