My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 11:00
Dogranie fotoradarów i POI do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-04-20, 09:03   

fido, czy tam jest Igo?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2012-04-20, 09:27   

gustawox_1 napisał/a:
fido, czy tam jest Igo?


Kurczenie nie jestem pewien bo do tej pory nie miałem dużo styczności z Beckerem ale jak daję informację o mapie i wybiorę Polskę (bo jest europy) to wyświetla się coś takiego Polska 2009.Q2 2009 NAVTEQ [091104]
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-04-20, 09:35   

Nie jestem pewien ,ale jak nikt tam nic nie grzebał powinno to być Igo. A jeśli chodzi o ścisłość to punkty poi to co ma to być radary (spedcam) czy stacje paliw , sklepy itd.....?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2012-04-20, 09:46   

Nic nie było grzebane jest to orginał, co do poi to chciałbym w szczególności fotoradary itp. no i może jak to się uda to później coś innego ale najważniejsze fotoradary

[ Komentarz dodany przez: gustawox_1: 2012-04-20, 10:05 ]
Nie cytuj przedmówcy i tak wiadomo o co i o kogo chodzi (zbyteczne wydłużanie postu). Wykasowałem nie potrzebne cytaty .
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2012-04-20, 10:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-04-20, 10:02   

fido, poczytaj tą lekturę :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11177
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20926
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13265
http://www.my-navia.pl/vi...250&view=newest
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3769
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2012-04-20, 10:09   

Ok dzięki
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2012-04-20, 10:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
niedzwiedz77 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2012-07-19, 15:45   Radary w BECKER professional 50

Witam
Po pierwsze nie wiem jaka mapa siedzi w tej nawigacji.
Nawigacja ma dożywotnią aktualizację map ale niestety nie radarów :(

Jak dodać do tej mapy radary i gdzie je znajdę ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-19, 15:51   

niedzwiedz77 napisał/a:
nie wiem jaka mapa siedzi w tej nawigacji

Uruchom program nawigacyjny, wejdź w info o programie lub coś w tym stylu i zapewne się dowiesz.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
niedzwiedz77 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2012-07-19, 15:56   

mapa NAVTEQ :oops:
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-19, 15:56   

niedzwiedz77 napisał/a:
Jak dodać do tej mapy radary i gdzie je znajdę ?

http://www.beckerpolska.p...punktow-POI.pdf
oraz inne instrukcje
http://www.beckerpolska.p...-oprogramowania
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
niedzwiedz77 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2012-07-19, 16:21   

Niestety pierwszy link jest pod mapy IGO
drugi jak już wspomniałem jest płatny 50zł a jak wszyscy wiemy szykuje się nam 300 nowych radarów,więc wolał bym zakupić później.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-19, 16:34   

Zobacz http://www.poiplaza.com/index.php?p=cm_becker może to w czymś pomoże a jak nie to trza czekać na te 300 sztuk.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Alen
Waypoint



Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 37
  Wysłany: 2013-04-11, 21:13   Becker Ready 50 LMU Baza fotoradarów

Witajcie
Pragnę odświeżyć temat - posiadam
navi Becker Ready 50 LMU
podpowiedzcie mi jak wgrać fotoradary do mojej navi ?
Podobno można użyć konwertera ale czy ktoś z was już to robił?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9480
Wysłany: 2013-04-12, 07:03   

Spróbuj tak samo, jak do każdego innego iGO. Ale może byc problem z licencją

A konwerter nie wgrywa, tylko zmienia sposób zapisu informacji (np. przerabia pik z radarami dla AM na radary dla iGO)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Alen
Waypoint



Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 37
Wysłany: 2013-04-13, 00:04   

jestem_ktoś napisał/a:
Spróbuj tak samo, jak do każdego innego iGO. Ale może byc problem z licencją

A konwerter nie wgrywa, tylko zmienia sposób zapisu informacji (np. przerabia pik z radarami dla AM na radary dla iGO)


Czy robiłeś to już z Beckerem i możesz opisać krok po kroku jak to zrobić ??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12