My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 11:00
Dogranie fotoradarów i POI do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
dmaniek
azymut


Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-06, 23:14   fotoradary

Witam wszystkich
Posiadam nawigacje Becker Z103 z mapa Navteq (SR2) i system Win 5.0
Wszystko jest nowe i zakupione w niemczech, ale mam pytanko (bo tyle sie o tym slyszy), czy jest mozliwosc zainstalowania fotoradarow na tym sprzecie? Tak zeby mnie ostrzegaly.
Juz trzeci dzien szukam na forum tematow z tym zwiazanych ale niestety nic nie znalazlem takiego co by mi moglo pomoc wiec dlatego moj post.
Prosze o proste rozwiazania gdyz to jest moj pierwszy tego typu sprzet i jeszcze nie jestem obeznany.
pozdrawiam
 
 
pieron 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-12, 17:33   

Witam
ja przerabialem to na beckerku Z098 i funkcjonuje
w sumie procesik jest bardzo prosty na pewnej niemieckiej stronce wybierasz kraje które cie interesuja ( serwis platny gdybys chcial sam wybrac interesujace tylko ciebie kraje ) a wiec powybraniu i chyba oplaceniu otrzymujesz spakowany w zip plik tekstowy który sie w rzuca w odpowiednie miejsce kasujac uprzednio znajdujace sie tam pliki po restarcie becker inicjuje i konwertuje te dane. ( dodam od siebie ze im wiekszy plik tekstowy tzn. gdy wybrana byla spora ilosc krajów wydluza sie znacznie (bardzo) start urzadzonka. po odpaleniu w ustawieniach nalezy dokonac odpowiednich ustawiem po zlapaniu sygnalu GPS (bez sygnalu GPS) nenu w ustawieniach jest niewidoczne) Orginalny jest plik 245 kb prawdopodobnie D-A-CH Ja posiadam plik 645 Kb ostatnio jadac przez Czechy do Niemiec mialem nonstop informacje. Przypuszczam ze jest to plik zawierajacy informacje Europy centralnej, niewiem czy europa pólnocja tzn. Skandynawia i UK tez jest zintegrowany. Mam jeszcze plik 2,5 Mb ale wyrzuca blad out of memory. Mialem plik w którym blad byl poprawiony ale gdzies wsiakl. Jesli podasz namiar @ i GG na PW przesle ci ten plik 645 kb i krótki opis.

Dotyczy
---------
Becker Traffic Assist Z 089
Becker Traffic Assist Z 098
Becker Traffic Assist Z 100
Becker Traffic Assist Z 102
Becker Traffic Assist Z 103
Becker Traffic Assist Z 201
Becker Traffic Assist Z 203
Becker Traffic Assist Z 204
Becker Traffic Assist Z 205


UWAGA !!! nie dotyczy Z101, Z200 i Z250
_________________
Pier*o*e nie robie.
Ostatnio zmieniony przez pieron 2010-01-12, 17:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-12, 17:37   

zainstaluj sobie programik : Content Manager 2....... i po problemie :-)
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-16, 16:43   Poi Finder

Witam. Zna się ktoś na tym programiku ? Jak go zarejestrować ??
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
adamseg
azymut


Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-31, 20:42   

a gdzie moge dorwac fotoradary pod europe na z101??
 
 
zebi_
azymut


Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-24, 20:00   

Witam...
Rowniez mam problem co do tej nawigacji...
Czy mozna prosic o ten program z fotoradarami??
zebi95@o2.pl- e-mail
ZZ gory dziekuje..:D
 
 
adamski73
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-21, 16:42   Jak wgrać POI do Z101 ?

Jak wgrać POI do Z101 z rozszerzeniem asc ze strony http://www.poiplaza.com/ ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17944
Wysłany: 2010-04-21, 16:49   

A to czytałes: http://www.poiplaza.com/?p=cm_becker
Cytat:
Becker
1. Download and install the POI-Warner application available here: http://www.navigating.de/cms/index.php?id=4135.
2. Unpack and copy the downloaded POI files from POIplaza (.bmp and .asc extensions) to the \POIWarner\pois folder.
3. Launch the POI-Warner program. Select the POI-Manager > POI-Settings > Overlay Settings menu items to activate the desired POIs.
4. Launch the Becker navigation program. Click on the green square to select the "Search in radius" menu item.
5. Select it "As next destination".
6. Launch navigation.
Note: The POI may be displayed as an inaccessible location if the map you are using is not sufficiently detailed.
_________________

 
 
adamski73
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-21, 17:31   

Czytałem tylko myślałem, że jest jakiś darmowy program do tego bo ten kosztuje 19 euro.
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 99
Wysłany: 2010-04-27, 14:16   Becker radary

Witam gdzie mogę znaleźć radary do Beckera ??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-27, 14:36   

Do Beckera to zapewne nigdzie. Radary, fotoradary i inne kontrole drogowe są do programu nawigacyjnego a nie do sprzętu. Jaki masz program na tym sprzęcie?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
merkury1 
azymut


Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-18, 18:19   Radary do Beckera i inne

Radary mozna znalezc na stronie http://www.scdb.info/de/software-becker/ obecnie sa tylko stacjonarne mobilnych na razie nie maja.
 
 
marek_39
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 441
Wysłany: 2010-08-18, 20:34   

merkury1,
nie wprowadzaj w błąd, na stronie SCDB fotoradary przenośne są także dostępne (i to w dodatku podzielone według prędkości i rodzaju), zapomniałeś jedynie dodać, że dostęp do bazy f. stacjonarnych SCDB jest płatny (baza f. przenośnych jest na razie darmowa i nie należy przejmować się opisem, że obejmuje ona swoim zasięgiem tylko 5 krajów).
 
 
kris851 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-02-26, 13:32   Becker Transit 50,aktwacja fotoradarów.

Witam.Panowie otóż mój problem polega na tym że zakupiłem taką oto nawigacje jak w temacie ale brakuje w niej aktywnej funkcji "ostrzeżenia o radarze". W menu gdy wchodzę w "Ustawienia nawigacji/Ostrzeżenia/Ostrzeżenia o radarze",mam tylko podświetlone "informacja:www.mybecker.com".I teraz pytanie moje jest takie czy można odblokować tę funkcję poprzez kabel usb dostarczony z nawigacją?Aktualizowałem również mapy poprzez program "Content Manager" i nie było w nim możliwości aktywacji tej funkcji.Na stronie producenta nie ma żadnej wzmianki co do fotoradarów,jest tylko aplikacja którą można zakupić za nie duże pieniążki,ale dzisiaj nikt tam nie pracuje a ja wyjeżdżam na dłuższy czas.W instrukcji jest tylko mała wzmianka -Ostrzeżenia o radarze*Możesz włączyć ostrzeżenia o stałych punktach radarowej kontroli prędkości.Wskazówka:
Korzystanie z tej funkcji (ostrzeżenia przed fotoradarami) nie jest spójnie
uregulowane w całej Europie.Należy zasięgnąć informacji o sytuacji prawnej obowiązującej w danym kraju.Na przykład w Niemczech korzystanie z tej funkcji w czasie jazdy jest zabronione.
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2012-04-20, 07:52   Jak dograć POI do BECKERA BE Z116

Witam
Jak można dodać punkty POI do nawigacji BECKERA BE Z116 bo nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 3,14 sekund. Zapytań do SQL: 11