My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 11:00
Dogranie fotoradarów i POI do programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
skuter1975 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-29, 08:30   Dogranie fotoradarów i POI do programu nawigacyjnego

Witam. Jak dograc fotoradary do mojej mapki? Bo akurat tego nie ma, a nie chce zmieniać mapy bo mam 42 kraje i fajnie to śmiga.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-06, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bmn
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-02-01, 18:09   

Dołączam się do pytania,od dzisiaj stałem się szczęśliwym(lub też nieszczęśliwym,to się jeszcze okaże)posiadaczem owego urządzenia
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2777
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-02-01, 18:52   

Nie wiem jak w tym modelu ale w starszych był na płycie dołączony program POIloader (zresztą darmowy - http://www8.garmin.com/su...ils.jsp?id=927) dzięki któremu można było zaimportować POI w formacie csv.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-01, 18:56   

Gotowe pliki fotoradarów w formacie csv znajdą koledzy tu ----> http://poi4am.ovh.org/
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
smylas
azymut


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 1
  Wysłany: 2009-06-06, 09:59   Becker - dogranie fotoradarów do programu nawigacyjnego

Witam.
Potrzebuje małe pomocy, otóż jak wgrać fotoradary do Backera z98? Pobrałem że strony producenta POI FINDER 3.5, zainstalowałem i nie mogę na liście znaleźć fotoradarów. Jedyne co znalazłem to photo location ale nie jestem pewien czy to jest to czego szukam. Gdy próbuje zainstalować photo location to wyskakuje mi że skończyło synchronizować jednak liczba synchronizowanych plików wynosi 0, a na dolnym pasku wyskakuje "last synchronization failed" Co robić?

Dodam że na stronie POI FINDER'a nie jestem zarejestrowany.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-06, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-06-06, 19:22   Re: z98 Fotoradary

smylas napisał/a:
...jednak liczba synchronizowanych plików wynosi 0, a na dolnym pasku wyskakuje "last synchronization failed" Co robić?
Dodam że na stronie POI FINDER'a nie jestem zarejestrowany.

...właśnie, gdyż nie jesteś zarejestrowany i nie masz połączenia z serwerem POI 3.5 (brak synchronizacji) !

ALE

olej to,

zrób tak (Instrukcja dotyczy serii Z - uwaga - poza Z101, Z200 i Z250) :

http://www.scdb.info/de/installation-becker-z/

0. Podłacz kablem USB Beckera do PC i włącz przycisk navi
1. Wejdż w ".../iGO8/CONTENT/speedcam
2. Skasuj WSZYSTKIE znajdujące się w "speedcam" pliki
3. Skopiuj teraz do "speedcam" plik SpeedCamText.txt (ode mnie)
4. Wyłącz navi (długo naciskając przycisk) a następnie odłącz kabel USB
5. Uruchom Beckera
6. Podłącz Beckera ponownie kablem USB pod PC
7. Wejdź ponownie w "speedcam" (znajdziesz teraz poza SpeedCamText.txt jeszcze 2-dodatkowe pliki : speedcam.spdb i SpeedcamUpdates.spud)
8. Skasuj plik SpeedcamUpdates.spud
9. Zmień nazwę pliku speedcam.spdb na SpeedcamUpdate.spud
10. Wyłącz ponownie navi (odłącz też kabel USB od PC).
11. Start navi.
12. Koniec i cieszysz się :)

Tu masz akt. statystykę dla polski - kolumna PL - (stałe + mobilne):

http://www.scdb.info/de/software-statistik/

ps
to dodatkowe menu może być widoczne dopiero wtedy, kiedy navi złapie sygnał GPS

Plik - jak napisałem prześlę Ci na emaila - podaj (w/w strona/baza jest platna = 9,85 EUR/rok) - podaj czy chcesz wszystkie dostępne kraje ? Pytam bo wczytywanie przy starcie trochę trwa (sam mam PL). W razie potrzeby podmienię na plik z innymi krajami.
Sprawdza się znakomiecie (wyświetlana jest prędkość ograniczenia i rodzaj radaru). 1-powiadomienie mam 1 km, 2-gie 500m a 3-cie przed mijaniem radaru.

Dotyczy
---------
Becker Traffic Assist Z 089
Becker Traffic Assist Z 098
Becker Traffic Assist Z 100
Becker Traffic Assist Z 102
Becker Traffic Assist Z 103
Becker Traffic Assist Z 201
Becker Traffic Assist Z 203
Becker Traffic Assist Z 204
Becker Traffic Assist Z 205

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-07-22, 10:21 ]
-------------------------------------------------------------
Skróciłem cytat
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-07-22, 10:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
supperdupper
azymut


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-17, 16:54   

leotdi, leotdi, leotdi, Witam!! czy muglbys kolego przeslac mi ten plik z fotoradarami do Beckere z98. Z gory dziekuje
moj mail: k.skrzypczuk@chello.pl
 
 
krzysiek08
azymut


Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-21, 14:38   

Witam! Czy ja też mógłbym prosić o przesłanie tego pliku na krzysiek08@gmail.com
Pozdrawiam
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-07-21, 20:34   

tu na moim chomiku macie jak chcecie fotoradary suszarki i inne ustrojstwa na cała europe

wejdzcie w to miejsce i wytnijcie swoje pliki jak tam macie
.../iGO8/CONTENT/speedcam

i tu wrzucie moje 3plik


10. Wyłącz ponownie navi (odłącz też kabel USB od PC).
11. Start navi.
12. Koniec i cieszysz się :)


jest to juz przetrawione przez moja navi wykaz radarkow

z98 europa radary fotoradary szuszarki
 
 
tHome 
azymut


Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-23, 18:59   Becker z098 problem

Mam problem z aktualizacją POI w Becker z098, przez program POI 3.5 Becker.
Zarejstrowałem się na stronie POI, wpisałem w program dane. Wszystko jest okej, wybieram z listy np. Traffic i RoadBlocks, daje synchronizuj ściąga się kopiuje i po chwili wyskakuje komunikat na dole synchronization failed, total pois installed : 0.

Jeśli ktoś potrzebuje screen to proszę tutaj :




Drugie moje pytanie to czy jak wgram AutoMape 5.3 samą Polskę na karte SD będe miał do wyboru czy odpalić mape NavteQ Beckera czy Automape ? Czy dopiero trzeba jakieś pliki robić żeby było menu wyboru ?.

Bardzo proszę o szybka odpowiedź.
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-07-23, 19:52   

daj se spokój z tym poi finderem
on tam tylko jakaś jedną okrojona paczkę zasysa i tyle
ja sobie pobrałem poi dla igo8 z tego forum i potem navi becker z098 zrobiła mi piękna paczkę z radarami przenośnymi fotoradarami i z innymi suszarkami na cała Europe
i tych punktów od groma dwa tematy wczesniej


jeżeli chodzi o 2 pytanie to dokładnie tak jak piszesz jak zainstalujesz automape polski na kartę i podczas instalacji zaznaczysz ze ma być dla Beckera to będziesz miał piękne menu z wyborem.
Ostatnio zmieniony przez zaq13 2009-10-27, 16:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
tHome 
azymut


Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-23, 20:06   

Wcześniej już miałem zainstalowane te speedcam z POI 3.5 europejskie bo samo sie zapytało, teraz ściągnąłem tą twoja paczkę i usunąłem przez kabel usb tamte pliki co były wgrałem te twoje to wszystko ? Czy muszę dalej wejść w ten poi i dać delete poi device ?
Tutaj mi instaluje same suszarki, fotoradary a gdybym chciał restauracje, kina, wifi itd to chyba jedynie właśnie przez tego POI ?

Co do tego drugiego gdzie przy instalacji automapy na karte sd jest wybór czy ma ona być na becker'a czy na coś innego. Mam do wyboru jedynie system czyli WindowsCe 5 akurat dla tego beckera.

Czy może to są te dodatkowe pliki jak np. NavRoad autostart, Trak autostart ??
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-07-23, 20:33   

tHome napisał/a:
Czy może to są te dodatkowe pliki jak np. NavRoad autostart, Trak autostart ??


no tam masz do zaznaczenia Dodatek Becker z098, z201 autostart

i to ci da takie trzy pliki które tu wkleiłem

a jezeli chodzi o te hotspoty to pełno tego w automapie masz jak se zapodasz paczkę z miplo

ja tego nie używam i nigdy mnie nie korciło aby se Poi inne do beckera dorzucać

aha nie gadam na gg bo mama mi zabroniła z nieznajomymi jak cos to tutaj
 
 
tHome 
azymut


Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-23, 20:38   

No właśnie przy instalacji automapy wersja :

AUTOMAPA_5.3_FINAL_EU

I nie mam niczego takiego do zaznaczenia przy instalcjii, samej mapy Polski.
A możesz jeszcze odpowiedzieć czy muszę przez ten program usuwać te POI czy wystarczyło jak usunąłem przez USB i wgrałem te 3 pliki które podałeś w innym temacie.
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-07-23, 20:54   

nic nie musisz usówac przez ten program
ja jak sie bawiłem tym programem to tylko sobie navi zmuliłem
i tak jak pisał kolega leotdi /poczytaj/
z98 radary

wrzuć to co zassałeś z mojego chomika i pojawia ci sie żółte pioruny
a jak będziesz miał sygnał gps to będzie dodatkowe menu


a jesli chodzi o auto mape to moze i nie ma ja w 5.5.2 mam na pewno
i dziwie sie Tobie poco ci taki antyk

ewentualnie zassaj se gotowca i moje menu obsłuży ci na karcie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14