Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:44
Becker 7914 odblokowanie i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mercedesc
Waypoint


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-03-24, 16:00   Becker 7914 - kilka pytań

Witam

Poszukuje info na temat oprogramowania GPS dla starszych PNA o kiepskich parametrach.
Mam Bekera 7914 ktory ma procesor 200Mhz i 64 MB ram i troche musli przy IGO czy najnowszej Automapie.

Zawsze preferowałem IGO ale w tym przypadku aby w miare chodzil i szybko sie ladowal musze okroic go z ukształtowania terenu, punktow POI, fotoradarow, budynkow 3d itp.

Możecie podzielić sie doświadczeniami jaki program ma mniejsze wymagania i jest mniej proceso/pamiecio żerny
_________________
GOCLEVER 4384FM 4.3"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-06, 09:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-24, 18:16   

iGO powinno pójść z poi.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Goalkeper 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2009-03-25, 08:22   

Sance napisał/a:
iGO powinno pójść z poi.

Dokładnie może nie tyle co IGO a jego klon OnCourse8 interface taki sam. U mnie na dikomie mp-350 śmiga aż miło przy procku 200MHz. A na co Ci ukształtowanie terenu, przecież to ma być nawigacja a nie kombajn do gier multimedialnych.
_________________
Pierwszy oficjalny portal modelu www.renaultsafrane.eu
 
 
 
mercedesc
Waypoint


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-03-25, 08:46   

Ukształtowania nie używam nawet na swoim sprzęcie o dużo lepszych parametrach ;)

Co do OnCourse8 to pasuja do niego pliki map z Igo8 wersji 8.3.2... ?
_________________
GOCLEVER 4384FM 4.3"
 
 
Goalkeper 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2009-03-25, 12:27   

mercedesc napisał/a:
Co do OnCourse8 to pasuja do niego pliki map z Igo8 wersji 8.3.2... ?

Ja używam z IGO8 mapę polski o oznaczeniu Poland8_2008.10_090123 i jest dokładna jeżeli chodzi o rozmieszczenie ulic ale z numeracją troszkę gorzej. Ogólnie chyba najaktualniejsza mapa jaka jest dostępna w sieci.
_________________
Pierwszy oficjalny portal modelu www.renaultsafrane.eu
 
 
 
matrix7777
azymut


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 1
  Wysłany: 2009-06-09, 19:43   Becker 7914 prośba o pomoc w odblokowaniu

Witam.Wpadł mi w ręce Becker 7914..no i mam problem.Przeszukalem rózne fora i niestety nie znalazłem zadnej informacji jak odblokować to urzadzenie.Czy jest ktos kto mogłby mi pomoc?W Was drodzy koledzy/koleżanki moja jedyna nadzieja.. :-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18874
Wysłany: 2009-06-09, 20:07   

Na peb.pl jest sporo o tym modelu: http://peb.pl/search.php?searchid=97013763 (ale musisz być zalogowany)
Wątek o odblokowaniu: http://peb.pl/sprzet-do-n...ist-7914-a.html
_________________

 
 
pksmng 
azymut
pksmng


Wiek: 43
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 2
Skąd: Polska centralna
Wysłany: 2010-01-24, 19:50   Becker BE7914

Witam, mam Beckerka 7914, odblokowałem tą navi do win, mam wiele pytań do bardziej doświadczonych kolegów z forum; czy na tym sprzęcie będzie śmigać Automapa 5.5.3 lub inna w miarę dokładna mapa (procek na pokładzie to chyba 200MHz), czy mógłbym zaktualizować soft do 1.3.2 (pasujący do 7934)??? Proszę o pomoc.
_________________
Całe życie się czegoś uczymy by na koniec stwierdzić że nasza wiedza jest niewielka.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-01-24, 20:12   

Tutaj zalegają najnowsze zawsze możesz spróbować :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16381 :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
pksmng 
azymut
pksmng


Wiek: 43
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 2
Skąd: Polska centralna
Wysłany: 2010-02-07, 14:02   

Dziś wrzuciłem Automapę 5.5.3 na mojego Beckerka 7914, wszystko działa, musiałem jednak zablokować windowsa ponieważ nie chciał mi uruchomić mapy z przycisku "nawigacja". Po zablokowaniu (podmiana pliku EProjekt na oryginał) jest ok, oczywiście mapę załadadowałem na kartę, wyczyściłem My Flash Disk\MNAV, potem zmieniłem nazwę pliku AutoMapa EU.exe na MNAVDCE.exe, zmieniony plik i pozostałe pliki programu przeniosłem do \My Flash Disk\MNAV. Potem wyłączyłem i po chwili włączyłem navi. Automapa ruszyła bez problemu w samochodzie, w domu łapała słaby sygnał z 4 satelitów.
Pozostaje teraz wypróbować navi w terenie, za jakiś czas napiszę jak sprawuje się na drodze, ewentualnie wrzucę AA 6
_________________
Całe życie się czegoś uczymy by na koniec stwierdzić że nasza wiedza jest niewielka.
 
 
zabijaka75
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-23, 17:38   Becker be7914

Witam mam problem z nawigacją Becker Be7914 chciałbym do niej wgrać automape 6.5 Czy jest to możliwe i czy ta nawigacja sobie poradzi z tą mapą. Proszę o szybką odpowiedz.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-23, 17:45   

zabijaka75 napisał/a:
Czy jest to możliwe
Tak, po odblokowaniu
zabijaka75 napisał/a:
czy ta nawigacja sobie poradzi z tą mapą
Tak, bo też ma WinCE
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zabijaka75
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-23, 18:04   

Możesz mi podać jakiś sposób na odblokowanie? A i czy mapa nie będzie zamulać ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-23, 19:20   

zabijaka75, poszukaj, a jak nic nie znajdziesz to: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

zabijaka75 napisał/a:
A i czy mapa nie będzie zamulać ??
Automapa z włączonymi obiektami 3D zamula na każdej nawigacji, a klatkowanie w AM to już norma.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zabijaka75
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-23, 21:07   

Udało mi się go odblokować ale jak odpalam to mi zostaje belka na dole od menu startu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13