Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-09-04, 18:48
AM NA NAVIGON 2100 CANADA 310 TUTORIAL
Autor Wiadomość
dreamlogic
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 22
Wysłany: 2009-06-03, 12:29   AM NA NAVIGON 2100 CANADA 310 TUTORIAL

Witam
wpadł mi w ręce NAVIGON 2100 CANADA 310 z koniecznością wgrania AM .Po bojach przedstawiam mały tutorial :

1. Z oryginalnej karty SD przenosimy cały katalog NAVIGON na kompa aby nie mieszać nic na oryginalnej karcie.
2. Na inną sformatowaną kartę SD instalujemy (opcja czytnik ) AM w moim przypadku wersja 503.
3. Po udanej instalacji zmieniamy nazwę katalogu z zainstalowaną AM na NAVIGON.
4. Kopiujemy z kompa zawartość katalog NAVIGON do katalogu NAVIGON na karcie w którym jest zainstalowana AM.
5. Zmieniamy nazwę pliku navigon.exe na karcie w katalogu NAVIGON na np. navigon_old.exe
6. Zmieniamy nazwę pliku wceAm.exe na karcie w katalogu NAVIGON na navigon.exe
7. Wkładamy kartę do urządzenia i naciskamy Nawigacja
8. Po uruchomieniu AM ustawiamy gps na COM 7 i predkość 4800

Ta metoda nie ingeruje w nasze navi więc nie ma problemu z gwarancją.W analogiczny sposób uruchomiłem jeszcze MioMap i też działa.

Proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy tutorial .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-07-29, 06:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tymczysz
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-07-04, 11:43   Re: AM 503 NA NAVIGON 2100 CANADA 310 TUTORIAL

Witam serdecznie
Po kilku swoich modyfikacjach POTWIERDZAM działA AM 5.5.2 n Navigon 2100

Dzięki
_________________
Mateusz
 
 
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-26, 01:24   Re: AM 503 NA NAVIGON 2100 CANADA 310 TUTORIAL

dreamlogic napisał/a:
Witam
wpadł mi w ręce NAVIGON 2100 CANADA 310 z koniecznością wgrania AM .Po bojach przedstawiam mały tutorial :

1. Z oryginalnej karty SD przenosimy cały katalog NAVIGON na kompa aby nie mieszać nic na oryginalnej karcie.
2. Na inną sformatowaną kartę SD instalujemy (opcja czytnik ) AM w moim przypadku wersja 503.
3. Po udanej instalacji zmieniamy nazwę katalogu z zainstalowaną AM na NAVIGON.
4. Kopiujemy z kompa zawartość katalog NAVIGON do katalogu NAVIGON na karcie w którym jest zainstalowana AM.
5. Zmieniamy nazwę pliku navigon.exe na karcie w katalogu NAVIGON na np. navigon_old.exe
6. Zmieniamy nazwę pliku wceAm.exe na karcie w katalogu NAVIGON na navigon.exe
7. Wkładamy kartę do urządzenia i naciskamy Nawigacja
8. Po uruchomieniu AM ustawiamy gps na COM 7 i predkość 4800

Ta metoda nie ingeruje w nasze navi więc nie ma problemu z gwarancją.W analogiczny sposób uruchomiłem jeszcze MioMap i też działa.


A mi się nie udało! :cry:
Zrobiłem wszystko jak wyżej w instrukcji i mój Navigon 8310 nie reaguje, nie widzi Auto Mapy w sobie...
Czy jest tu jakiś haczyk??
 
 
bano
azymut


Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-03, 15:42   

No i nie poszło, próbowałem wg turtiala wgrać AM 552 do navigon Canada 310 i nie mogę wgrać, podmieniałem nazwy plików i nie działa. w info o produkcie pisze NAVIGON 1200 ver. 7.3.1. (build-437) Program: 090811-1442 Nawi ma wgrane mapy w urzadzeniu nie miałem do niego zadnej karty sd, a chce aby mapy były na karcie( nie che uszkodzić urzadzenia, a mięc mozlwośc korzystania z orginalnej mapy i ewentualnie innej (AM))

[ Dodano: 2009-09-03, 22:09 ]
Zrobione
Sposób działa. Popełniałem błąd zostawiając oprogramowanie w urzadzeniu ale nie trzeba kasować wystarczy plik autorun.exe w urzazeniu zmienić nazwę.
 
 
Rolland 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-10-08, 22:22   

Witam,
Mam zainstalowaną AM 5.5.3 na navigonie canada 310. Pozmieniałem nazwy folderu i pliku .exe na odpowiednio "MN6". Ładnie się uruchamia , łapie sygnał jednak przy wyłączaniu za każdym razem zawiesza się. Po wybraniu "koniec" w AM klepsydra "obraca" się kilka razy i tak już zostaje...
Co można na to poradzić ?
 
 
maxvilander
azymut


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-10-30, 18:05   

Witam. Mam prośbę przez przypadek wywaliłem folder NAVIGON znajdujący się w mojej navi 310 Canada i teraz nie odpala. Jeżeli ktoś może go wrzucić to bardzo bym prosił.
 
 
chesterx 
azymut


Wiek: 31
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-28, 17:49   Navigon 2090s Canada 310

Witam jestem nowym użytkownikiem forum własnie chciałem odblokować mój odbiornik GPS niestety zmienialem nazwę folderu AM 5.5.2 i 3 ale niestety nie widzi mapy i raczej nie moze znalezc sygnalu przy instalacji Nav 7,4 Q3 polska zawiesza się prosiłbym o jakąś pomoć czy wgrać mam którąś z tych odblokowanych 5.1 i 7,1 Navigon?

Pozdrawiam Łukasz,

[ Dodano: 2010-01-26, 20:03 ]
Wystarczy sciągnąć gotową mapę na win ce na kartę SD zamienić nazwę automapa.exe na autorance.exe i skopiować ją też na zewnątrz folderu automapy i będzie działa mam jeszcze problem aby z sygnałem gps
 
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-04-20, 18:20   Navigion Canada 310 czym złamać

Witam w padł mi w ręce Navigion canada 310 (Navigion 2200) jak go można odblokować i odpalić AM.
Dzieki pozdrawiam
_________________

 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-04-20, 19:32   

A musisz odblokowywać :?: może to :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...ight=canada+310
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-04-21, 11:35   

tak dla pewności którą opcje zaznaczacie przy instalaci AM
pocket pc
windows mobile
windows ce net
windows ce 5.0/6.0
_________________

 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-04-21, 11:45   

domel777 napisał/a:
windows ce 5.0/6.0

Odznacz to podczas instalacji :->
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-04-21, 14:59   

Ok AM odpaliła ale jest problem z dostepem do GPS mam ustawiony COM7 4800
ok Com już ustawilem i jeszcze jedno pytanko czy AM ma glosy w jezyku angielskim jak tak to gdzie je moge znaleść.
Dzieki
_________________

 
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-04-21, 15:57   

potwierdzam działa
_________________

 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-04-21, 16:03   

Spróbuj wejdz w:
Menu>ustawienia>komunikaty>(zakładka2\5)> wybierz język powinien być angielski :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-04-21, 16:09   

komunikatów nie mam po angielsku tylko Hołek możesz podac linka do głosów po angielsku znalazłem na innym forum ale link nie aktywny.
Dzieki pozdrawiam
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11