My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-01-14, 22:31
Odblokowanie clarion map770
Autor Wiadomość
nkominki
azymut


Dołączył: 20 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-05-20, 13:38   

tz mam wgraną Automapę w chwili obecnej nie na karcie tylko na nawigacji, śmiga wszystko itd, ale jak mi padnie nawigacja to przywracają się domyślne ustawienia.

Jak wtedy znowu zrobie krótkie odblokowanie to ta automapa nadal będzie działać ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-20, 17:54   

nkominki, zainstaluj AM z dodatkiem Clarion lub przeczytaj poradnik mojego autorstwa z przyklejonych. Jest tam sposób dzięki któremu nie ginie nic po resecie.

Bedzie działać. Odblkowanie nie wpływa na menu. Tylko reset czasami.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-27, 18:19   

Dziakus mam dokładnie taki sam model co ty Clariona i chciałbym podmienć mapy od IGO 8.3, czy to mi zadziała poprawnie?? Dodam tylko,że Clarion Map jest oryginalny z 2006 roku,więc nie wiem,jak to się będzie zachowywało jak tak zrobię, czy w ogóle mogę tak zrobić?? Będę wdzięczny za podpowiedź.
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-06-27, 22:32   

Musisz podmienić caly program na cukrowany.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-27, 23:00   

jak mu podmienię na cukrowany,to kolega się wkurzy,bo tyle lat jeździ na starym interfejsie,że jak zobaczy nowy, to może mieć problem z odczytaniem. AM nie chce za żadne skarby jeżdżąc po EU. Dziakuś, próbowałem odblokować poprzez plik odblokuj i dupa, niebieski ekran z napisem clarion się wyświetla i ekran stoi. W czym tkwi problem?

[ Dodano: 2011-06-28, 12:39 ]
Cholera, już wgrywam,odpalam programiki na clarionie i nadal to samo,czyli :
-wiesza się, lub po resecie pojawia się standardowy ekran clariona. Mam pytanko,gdzie zmienić ustawienia,żeby ze standardowego ekranu po wybraniu nawigacja poprzez mapamap odpaliło się IGO nowe,bo do tej pory próby podmiany i zmiany nazwy nic nie dawały nie odpala się.
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-06-28, 15:33   

jareckiwa, nie ogarniam twojego postu. Pisz poprawnie gramatycznie i stosuj interpunkcje itd.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1383
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-28, 16:58   

jareckiwa napisał/a:
[...] Mam pytanko,gdzie zmienić ustawienia,żeby ze standardowego ekranu po wybraniu nawigacja poprzez mapamap odpaliło się IGO nowe,bo do tej pory próby podmiany i zmiany nazwy nic nie dawały nie odpala się.

Witam
W Katalogu Clarion musisz plik IGO8.EXE przemianować na CLARION.EXE
Jeśli mapy (katalog CONTENET) chcesz uruchamić z karty, to w pliku SYS.TXT podaj ścieżkę do niego

Wszystko jest opisane w dziale IGO

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-06-28, 17:02   

lub wystarczy przeczytać mój podpis.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-28, 21:32   

koledzy czytałem wszystko a mimo teg nie udawało mi się to zrobić. W końcu jakoś poszło,ale czy na trwale, to tego nie wiem,mam pulpit windy i tam skróty do programów. Moim zamiarem było pozostawienie CLARION mapy i dodanie nowego IGO. Nowe chciałem podpiąć pod MAPEMAP i byłoby pięknie,ale nie udało mi się ta operacja. Dzięki za podpowiedzi,ale jak Dziakus lub Arturek powiecie jak zrobić podpięcie pod MAPEMAP,żeby gostek miał bez problemu wybór mam po staremu.
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1383
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-29, 08:30   

Witam
Więc tak:
- gdy masz nawigację nie odblokowaną, to masz ikonę nawigacji
- ta ikona jest skojarzona z plikiem Clarion.exe w katalogu CLARION
a) jeśli wgrasz IGO8 i przemianujesz plik IGO8.exe na Clarion.exe to po naciśnięciu uruchomi się IGO - bez menu wyboru dostawcy
b) w Clarionie 770, producent Mapymap podmienił plik clarion.exe
- plik clarion.exe uruchamia menu wyboru pomiedzy MobileMap oraz MapaMap
- plik Clarion_2.exe to program uruchamiający MobileMap (czyli stare IGO)
- w katalogu CLARION masz plik MENU.INI - w tym pliku deklarujesz ścieżki dostępu do programów (MapaMap oraz MobileMap)

poszukaj wszystkich linijek dotyczących MapaMap i w to miejsce wpisz ścieżkę do IGO8 (które możesz spokojnie wgrać na kartę)

Osobiście mam Clariona 770 i zamiast oryginalnego, starego IGO6 mam wgrane IGO8 do pamięci flash
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-29, 22:15   

kurcze, szukam tego cholernego pliku i nie mam pliku o tej nazwie we wskazanym katalogu.

[ Dodano: 2011-06-29, 22:34 ]
Arturek,daj mi namiary do siebie,jakieś gg,tel, bo za cholere nie mogę dojść. Sprawdzam sposobem Dzakusa i nadal to samo,albo nie ma pliku,albo po rozładowaniu znowu dupa. Potrzebuję pomocy online,jak ktoś może,to poproszę, namiary są w podpisie.
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1383
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-30, 08:22   

Aktualnie jestem trochę zagoniony i nie bardzo mam czas wgrwać na chomika potrzebne rzeczy

Na chomiku : http://chomikuj.pl/a_krakow w dziale CLARION masz fabryczne menu wyboru z Clariona 770

bo u mnie fabrycznie działa to tak:




czyli po wybraniu przycisku NAWIGACJA, pojawia się menu wyboru między MobileMap oraz MapaMap



W katalogu CLARION mam pliku MENU.INI i jego zawartość jest następująca
-----------------------------------
[320x240_btn1]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240topon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240topoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 0

btn_exe = "\My Flash Disk\MapaMap 3.0\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 1

[320x240_btn2]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240bottomon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn320x240bottomoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 120

btn_exe = "\My Flash Disk\Clarion\Clarion_2.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn1]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272topon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272topoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 0

btn_exe = "\My Flash Disk\MapaMap 3.0\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn2]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272bottomon.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clrn480x272bottomoff.bmp"
btn_x = 0
btn_y = 136

btn_exe = "\My Flash Disk\Clarion\Clarion_2.exe"
btn_on_click_close = 1

--------------------------
Kreski dałem aby zaznaczyć początek i koniec
Tam widać linie wywołujące Mapemap - w to miejsce wystarczy wpisać ścieżkę do IGO8 na karcie, np.:
"\Storage Card\IGO8\igo8.exe"

Bitmapy do wyświetlania klawiszy z napisami są w katalogu IMAGIS w MyFlashDisk

Dodatkowo w IGO8 mam mapachngera = wybór mapy (ten mapchanger działa w pamięci flash a nie chce działać na karcie)






pozdrawiam

P.S. Na razie nie miałem czasu przepakować plików na chomiku, bo mi zablokowali udostępnianie części plików
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-30, 21:17   

dałem w ścieżce uruchomienia eksplorator windows i mam już pełny dostęp do tego co chcę. Jak Będziesz miał chwile Arturek,to pisz na priv lub gg. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2012-07-17, 13:41 ]
Znowu wracał do Clariona. Nie wiem dlaczego, ale zawsze po wyczerpaniu baterii nawigacja wraca do stanu początkowego. Robiłem odblokowanie metodą na trwale i mimo tego po wyczerpaniu zasilania przywraca się do stanu fabrycznego. Co zrobić, bo wszystkie metody działają do momentu, aż nie zabraknie zasilania.

[ Dodano: 2012-07-18, 14:19 ]
po cudowaniu i próbach tak namieszałem,że klawisz oryginalny nawigacja nie działa i nie mam wyboru menu mapamap clario. Co robić, gdzie szukać usterki. Chcę tylko,żeby po uruchomieniu włączało się IGO i koniec. RATUNKU:))
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
tapatic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 7
Wysłany: 2014-07-10, 08:21   nowy pulpit

Czy macie inny pulpit do tej nawigacji?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2014-07-10, 08:54   

Ten z postu kol. Arturek, to jest fabryczny pulpit z małymi modyfikacjami.

Inne sa w dzialehttp://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 (szukaj na Twopja rozdzielczość), sposób uruchomienia dowolny (albo spod NAWIGACJA, albo spod dodatkowej ikony w oryginalnym panelu)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10