My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-01-14, 22:31
Odblokowanie clarion map770
Autor Wiadomość
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-11-15, 17:17   

Dzakus, Wysłałem ci na priv , ale tak sobie mysle ze jest to to samo co normalny reset i przycisniecie przycisku nawigacji z boku urządzenia, a co za tym idzie są to dwie inne możliwości odblokowania na chwilę.. bo czym to się różni? tym że po resecie bedzie odblokowany, ale po wyczerpaniu baterii już nie...
Jeszcze wytłumacz Only SD.. ?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-11-15, 18:28   

hck, nie pomagam na PW, a zwłaszcza gdy nie ma linku do tematu.

Reset z dołu i wyczerpanie baterii to hard reset, który przywraca rejestr. Dlatego trudno jest zrobić trwałe odblokowanie.

Odblokowanie only SD to odblokowanie do którego wymagana są specjalne programy na karcie. Nie trzeba mieć dostępu do komputera, aby odblokować nawigacje itd.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-11-15, 19:33   

Powiedz więc, do jakiego czasu to działa- w którym momencie przestaje działać..Pytam tyle dlatego że zainstalowałem AM 661 na karcie bo na fleszu sie nie zmieści europa i teraz są dwie możliwości-odblokowanie na stałe nawet po wyczerpaniu baterii czyli tzw hard reset, albo tak zrobić aby AM uruchamiała sie po włączeniu clariona , nawet po włączenu z hard resetu (wyczerpania baterii). Bo ja sobie jakoś poradze w trasie , zrobie tymczasowe i AM z karty uruchomię i pojadę dalej, ale kobieta zacznie do tego urządzenia pukać, rozmawiać z nim i wkładać tam pieniądze żeby się uruchomiło.. :) a tego widoku bym chyba nie przeżył ....
pozdrawiam
hck
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-11-15, 19:41   

hck, To będzie trwać trwale, bo to jest operacja na flashu, a nie na rejestrze/katalogu Windows

chcesz tylko AM na nawigacji?
Zmień nazwę folderowi Clarion na Clarion2
Zmien nazwę folderowi Automapa EU na Clarion
Zmień nazwę plikowi wceam.exe na Clarion.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-11-15, 19:50   

Nie ma znaczenia ze katalog Automapa EU mam na karcie? Na fleszu nic nie instalowałem, więc nie ma tam tego Katalogu .
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-11-15, 19:52   

hck, zrozumiałem przed chwilą, że masz na fleshu. Zrób skrypt, który zastartuje AM i umieść na flashu w katalogu Clarion\Clarion.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-11-15, 20:42   

no i wlasnie tu się różnimy. zrób, zrób.. żebym umiał zrobić to bym se sam tę wojnę wygrał...
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2010-11-15, 20:51   

Ściagnij dowolny skrypt startowy do AdJI, np. http://chomikuj.pl/jajace...2,233085620.ZIP
Plik starx.mscr i startx.exe przemianuj na Clarion.msrc oraz Clarion.exe
Otwórz startx.mscr
Wywal zawartośc i wpisz
Run("ścieżka_dostępu_do_pliku_startowego_automapy")
Zapisz
Wgraj do Clariona (razem z mortscript.exe oraz toolhelp.dll)

Przykład
Run("\SDMMC\Automapa\AM.exe")
_________________

 
 
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-11-15, 21:59   

Wgrać do clariona gdzie? do katalogu clarion, czy bezposrednio na flash disk? czyli nadpiszą się pliki np clarion.exe jesli do katalogu..
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2010-11-15, 22:14   

Dzakus napisał/a:
Zrób skrypt, który zastartuje AM i umieść na flashu w katalogu Clarion\Clarion.exe
_________________

 
 
hck
Waypoint


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-11-15, 22:40   

noo, skrypt poszedł. teraz nie trzeba zadnego odblokowania, a jeśli będzie mi potrzeba to tymczasowe wystarczy..
dzięki
jesli bede miał z tym problem to się odezwę..katalog Clarion na wszelki wypadek skopiowałem na kompa, są tam mapy z clariona, więc może się przydadzą..
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-01-01, 09:15   [FAQ]Odblokowanie Clarion MAP770

Post wycięty z: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=73092#73092
1. Odblokowanie
      Definicja i po co?

    1. Na krótko
      0.Włączamy urządzenie
      1.Bierzemy rysik lub coś cienkiego do ręki.
      2.Wciskamy guzik "RESET" w małej dziurce u dołu obudowy


      3.Przytrzymujemy guzik "nawigacja"(2 guzik z boku).
      4.Wyczekujemy( ;-) ) aż system się uruchomi.
      5.Hurra!!! System mamy odblokowany do następnego resetu.

    2. Trwałe
      Sposób I.
        0.Włączamy urządzenie
        1.Bierzemy rysik lub coś cienkiego do ręki.
        2.Wciskamy guzik "RESET"(Patrz 1.1.2) w małej dziurce u dołu obudowy
        3.Przytrzymujemy guzik "nawigacja"(2 guzik z boku).
        4.Kopiujemy plik "odblokowanie.cab" do nawigacji(do pobrania TUTAJ)
        5.Klikamy na dole ekranu(pasek), "Start", "Programs", "Windows Explorer".
        6.Szukamy naszego pliku i uruchamiamy go(podwójne klikniecie)

        7.Klikamy na guzik OK


        8.Cieszymy się odblokowaną nawigacją.
      Sposób II - Ręczny
        a)Na nawigacji
          1.....
          2......
          3.....
        b)Przez CeRegEditor - Na komputerze
          1.....
          2......
          3......

        Clarion MAP 770 init:Launch80=ST.exe
        Clarion MAP 370 init:Launch80=MRCST.exe
        1....
        2.....
        3......

2. Zmiana ścieżek w oryginalnym menu
    1.Edycja pliku systemowego
        UWAGA!!! Po hard resecie/rozładowaniu baterii plik się resetuje.
      1. Podpinamy nawigację pod komputer (ActiveSync)
      2.Wchodzimy do "Windows"
      3.Kopiujemy ppath.txt na np.dysk C
      4.Wchodzimy do narzędzia->Opcje folderów...->Widok.
      5.Odznaczamy "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane)"
      6.Otwieramy plik ppath.txt w np. notatniku
      7.Zmieniamy ścieżkę koło odpowiedniej klucza
      Kod:
      [MioMap] => Nawigacja i drugi guzik z boku
      [Audio] => Audio
      [Pictures] => Zdjęcia
      [Setting] => Ustawienia

      8.Przenosimy plik z powrotem do nawigacji
      9.Cieszymy się zmienionym przyciskiem

    2.Podmiana pliku
      1. Podpinamy nawigację pod komputer (ActiveSync)
      2.Wchodzimy do Mój Komputer > Urządzenia przenośne > My Flash Disk
      3. Zmieniamy nazwę folderowi Clariona na np. Clarion2
      4. Kopiujemy plik: TUTAJ do folderu \My Flash Disk\Clarion
      5. Resetujemy nawigacje, aby wejść do menu
      6. Naciskamy przycisk "Nawigacja" w standardowym lub drugi przycisk z boku, z flagą
      7. Wybieramy program, który chcemy przyciskać do przycisku nawigacja
      8. Cieszymy się zmienionym przyciskiem
        UWAGA!!! Jeżeli chcesz zmienić program przypisany do przycisku nawigacja wystarczy, że skasujesz plik \My Flash Disk\Clarion\navi.ini


3. Skrót "Mój komputer" i Kosz
    1.Automatyczny
      1.Pobieramy plik "kosz.cab"
      2.Wrzucamy na nawigacje
      3.Przechodzimy do folderu do którego wrzuciliśmy plik "kosz.cab"
      4.Uruchamiamy plik "kosz.cab"
      5.Naciskamy guzik OK
      6.Na pulpicie są już ikony.

    2.Ręczny
      1.....
      2.....
      3......

4. Hard reset nawigacji
    Po co?
    1. Włączamy Clariona
    2.Wciskamy guzik "RESET"(Patrz 1.1.2) w małej dziurce u dołu obudowy
    3. Przytrzymujemy guzik "POWER" (1 z boku) aż 1 razy dioda od Bluetooth-a nie zamruga
    4.Puszczamy klawisz i przytrzymujemy jeszcze raz puki system nie "wstanie", między czasie mignie dioda od bluetooth-a
    5.Cieszymy się zresetowaną nawigacją
      lub
    1.Czekamy aż bateria się rozładuje do 0(zero)

6.Przydatne linki

*Ktoś chętny do napisania?
Jakieś sugestie, pisać w temacie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1037

[ Dodano: 2011-01-01, 09:16 ]
Proszę o przyklejenie i zamknięcie tego tematu ;-)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-09, 15:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 15:56   

Wyciałem trochę z tematu "Świeży MAP770 - co instalować ?"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
nkominki
azymut


Dołączył: 20 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-05-20, 12:11   

mam problem z odblokowaniem clariona map770

Chciałem go odblokować według instrukcji http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25537 ale w załączniku tam podanym pobera mi inny plik, pobiera mi plik .rar a w nim są 3 pliki
1. _setup.xml
2. 00000okk.000
3. 000dummy.001

W jaki sposób odblokować na stałe tą nawigację ?

Czy po odblokowaniu na stałę da się powrócić do oryginalnego stanu w każdej chwili ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-20, 12:43   

nkominki, to jest plik.CAB, ktory uruchama się na nawigacji. Czytaj uważnie instrukcję.

Konieczne ci to odblokowanie na stałe? Jeśli tak to możemy zrobić po naciśnieciu przycisku nawigacja się odblokuje, ale wydaje mi się, ze wystarczy ci, ze zmienisz program nawigacyjny. Inaczej się nie da chyba, ze odkrył bym plik autostart na karcie.

Jak odblokujesz nawigacje to zawsze możesz wrócić do uruchomić menu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11