My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-01-14, 22:31
Odblokowanie clarion map770
Autor Wiadomość
sakis
azymut


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-09-28, 18:25   office viewer na clarion MAP 770 + opis ODBLOKOWANIA Windows

Pisze na tym forum poniewaz znalazlem na nim najwiecej przydatnych informacji no i moje urzadzenie pracuje pod kontrola tego samego systemu co navia i akira.
Prosze o pomoc w uruchomieniu jakiegos programu do odczytu plikow ms office.
Odblokowalem juz windowsa ce 5.00 core, jednak nie moge zainstlowac zadnego z programow, które otwieraja interesujace mnie pliczki.
Bede wdzieczny za link do jakiegos office viewera o jak najmniejszych wymaganiach (interesuje mnie tylko odczyt plikow excela) oraz pomoc w jego instalacji (wymagane biblioteki i miejsce ich umieszczenia). Bede wdzieczny za kazda podpowiedz.

Sakis
Ostatnio zmieniony przez navigator 2007-09-29, 22:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-09-28, 18:53   

Tu masz paczke, sciagnij, rozpakuj, przegraj na karte i uruchom execiem excela, worda itp......


sciagnij paczke
 
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 724
Wysłany: 2007-09-28, 19:56   

Cytat:
Odblokowałem już windowsa ce 5.00 core

Informacja o sposobie odblokowania mile widziana.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-09-28, 20:06   

no widzę, że ktoś tu sie do clariona przymierza... zamiast trzymac się jedynego w swoim rodzaju sprzetu to...eech...ludzie to mają pomysły...
no ale niech ci bedzie na zdrowie :-P

no ale rzeczywiście sakis mógłbyś nam tu rzucić słówkiem czy z odblokowaniem clariona to wielkie mycyje... no wiesz...my mało kedy za drzwi nos wystawiamy... rodzinne towarzystwo raczej ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
sakis
azymut


Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 2
  Wysłany: 2007-09-29, 22:13   

na wstepie wielkie dzieki dla Luccasa za paczke :) musze przyznac, ze nie mialem wielkich nadzieji na sukces i na szczescie sie mylilem. program dziala i wszytko pieknie czyta! :mrgreen: pozdrawiam

chris_m napisał/a:
no widzę, że ktoś tu sie do clariona przymierza... zamiast trzymac się jedynego w swoim rodzaju sprzetu to...eech...ludzie to mają pomysły...
no ale niech ci bedzie na zdrowie :-P


clarion to prezent, a jak mowi madre przyslowie "darowanemu koniowi..." ;)

Cytat:
no ale rzeczywiście sakis mógłbyś nam tu rzucić słówkiem czy z odblokowaniem clariona to wielkie mycyje... no wiesz...my mało kedy za drzwi nos wystawiamy... rodzinne towarzystwo raczej ;-)


mowisz i masz :)
instrukcje odblokowania i potrzebne pliki znalazlem na innym forum (link do paczki wklejam ponizej). coprawda opis dotyczy sprzetu firmy medion ale dziala takze na innych z tym samym systemem w tym wlasnie na moim clarionie map 770. opis krok po kroku jest zawarty w tej paczce, ale wklejam go równiez tutaj dla tych, ktorzy tylko ogolnie chca sie zorientowac na czym polega metoda. paczka zawiera takze troche bibliotek, ktore jednak nie przydaly mi sie do niczego.

link do paczki: http://dvb-upload.com/ind...load&pid=123273

opis:
1. podlaczylylem PDA kablem do pc i po wykryciu w programie activesync, wcisnąlem exploruj
2. skopiowalem z paczki plik regedit.exe do \Windows\StartUp i modified.reg do \Document and settings
3. zrobilem soft reset, przyciskiem reset z boku PDA (nie wolno przełaczać z tyłu urządzenia na OFF bo wtedy zrobi sie hard reset i wszystko wraca do poprzedniego stanu), uruchomilo sie okno regedit (u mnie przy wyjetej karcie okno regedit sie nie wlaczało i dopiero z wlozona karta pamieci poszło po soft resecie, jednaki nie zawsze za pierwszym razem) klinkalem File import, znalazłem modifiet.reg w document and settings i klinkalem 2 razy, potem znów przez exploruj w activesync usunalem rededit.exe z \Windows\StartUp i wkleilem do \Windows\Programs a potem skopiowalem plik showtaskbar.exe do \Windows\StartUp
4. znow soft reset. teraz powinien sie wlczyć pulpit winCE pasek jest automatycznie ukryty wiec trzeba kliknac w lewym dolnym rogu to sie pojawi

Sakis
Ostatnio zmieniony przez sakis 2007-09-29, 23:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-09-29, 23:03   

Cytat:
"mówisz i masz"

...piszesz i masz naszą wdzięczność
...no nie wiem ile ona warta... nie sprzedawałem jeszcze... ale zawsze to coś :-D
THX

-----
jak mi Navia padnie będzie jak znalazł :idea:
....chociaż nawet wówczas prawdopodobnie zastanowiłbym się nad kontynuacją kultu NAVII ;-)

no jak sie robi za kapłana w świątyni to trudno przecie zrezygnować z takiej fuchy :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2007-09-30, 23:41   

Clarion MAP770 to jednak o 2 klasy wyżej niż Navia/Akira: 4.3" wyświetlacz, 2GB wbudowanego flash'a, procesor 400 MHz, wbudowane Bluetooth 2.0 i odbiornik TMC, SiRF Star III. Ale i cena 4 razy większa (różnica klas do kwadratu :mrgreen: ).
(Ciekawe czy dało by się ukraść z niego program odtwarzacza mp3 i/lub program do przeglądania obrazków, bo oba są w nim "wbudowane". ;-) )
Pepe.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-01, 23:01   

pepe pomysł dobry to i do wypraktykowania nie masz za daleko ;-)

rzeczywiście jak juz wspomniał rsms widać u ciebie ciągoty w stronę elitarnego commando beta testerów...

może wyjmij te programiki z jakiegos clariona, włóż do sprzętu, którego tu kult uskuteczniamy i po drodze wstąp do dzialiku HARDCORE (chociaz to aż taki wysoki dym z maszyny to chyba nie pójdzie :mrgreen: )

... albo zagadaj do El Capitano to i moze dostaniesz wytrych do działu beta testerów... a jest tu taki, zaręczam...tylko Bosman strasznie skąpi w rozdziale okularków, zazdrosny i nie wyrywa się coby każdy mógł go dojrzeć :-|

-----
no i znowu kabluję.... no teraz to chyba zmywanie kufli po forumowiczach jest mi pisane :roll:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
pariot
azymut
pariot


Dołączył: 11 Sty 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2008-01-12, 15:27   Odblokowanie clarion map770

Czy ktoś wie jak odblokować windowsa w tym urządzeniu Clarion Map770 proszę byłbym wdzięczny mądrej głowie. Szukam i nigdzie nie mogę znależć informacji.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-01-12, 17:40   

co do mnie to clariona nie mam więc i zabawy nie uskuteczniałem
ale całkiem blisko bo w temacie obok jest jednak COŚ zachęcającego, nawet z rozpędu zacytuję ;-)
sakis napisał/a:
...coprawda opis dotyczy sprzetu firmy medion ale dziala takze na innych z tym samym systemem w tym wlasnie na moim clarionie map 770. opis krok po kroku jest zawarty w tej paczce, ale wklejam go równiez tutaj dla tych, ktorzy tylko ogolnie chca sie zorientowac na czym polega metoda. paczka zawiera takze troche bibliotek, ktore jednak nie przydaly mi sie do niczego.

link do paczki: http://dvb-upload.com/ind...load&pid=123273

opis:
1. podlaczylylem PDA kablem do pc i po wykryciu w programie activesync, wcisnąlem exploruj
2. skopiowalem z paczki plik regedit.exe do \Windows\StartUp i modified.reg do \Document and settings
3. zrobilem soft reset, przyciskiem reset z boku PDA (nie wolno przełaczać z tyłu urządzenia na OFF bo wtedy zrobi sie hard reset i wszystko wraca do poprzedniego stanu), uruchomilo sie okno regedit (u mnie przy wyjetej karcie okno regedit sie nie wlaczało i dopiero z wlozona karta pamieci poszło po soft resecie, jednaki nie zawsze za pierwszym razem) klinkalem File import, znalazłem modifiet.reg w document and settings i klinkalem 2 razy, potem znów przez exploruj w activesync usunalem rededit.exe z \Windows\StartUp i wkleilem do \Windows\Programs a potem skopiowalem plik showtaskbar.exe do \Windows\StartUp
4. znow soft reset. teraz powinien sie wlczyć pulpit winCE pasek jest automatycznie ukryty wiec trzeba kliknac w lewym dolnym rogu to sie pojawi

Sakis
 
 
 
Makan 
azymut


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 1
Skąd: Paproć
Wysłany: 2008-05-13, 10:02   

Skuteczne działanie przetestowane na clarion map670
_________________
Clarion MAP670
 
 
bartus200002
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-09, 22:01   

SWITNIE DZIAŁA NA CLARION MAP770
 
 
marcin123
azymut


Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-10, 20:41   

Niestety, po przegraniu pliku reg... do startup, po restarcie uruchamia sie tak samo, a w katalogu starup nie ma już pliku... Help... Mam do niego AutoMapę za ponad 600 zł...
 
 
Piotr_K 
azymut


Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-16, 11:12   

Ja odblokowałem Win CE na Clarionie Map670 (korzystając z "apteczki" z tego forum), wgrałem Automapę5, przez kilka dni chodziło, ale potem akumulator rozładował się do 0 i po ładowaniu wskoczyło to co było przed odblokowaniem - 4 ikonki na ekranie i żadnej możliwości, żeby uruchomić automapę. Wyglada na to, że wszystko co zrobiłem (odblokowanie Win CE, instalacja Automapy) zostało wykasowane, wrócił do stanu sprzed odblokowania. Czy jest jakaś możliwość, żeby po odblokowaniu i wgraniu automapy, nigdy się nie resetował, nie wracał do stanu pierwotnego? Bo tak jak widzę, to po rozładowaniu akumulatora, czy dłuższym przytrzymaniu przycisku "power" (musiałem dłużej przytrzymać, ponieważ po krótkim naciśnięciu nawigacja nieraz nie chce się uruchomić) wszystko wraca do stanu pierwotnego (i od nowa trzeba ją odblokowywać). Do nawigacji mam włożoną kartę SD 1GB, może można tak wgrać automapę na kartę SD, żeby zawsze urządzenie uruchamiało mapę z karty SD? Proszę o pomoc, jakieś wskazówki, podpowiedzi.

Pozdrawiam
Piotr
 
 
marcin123
azymut


Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2008-06-18, 12:42   Clarion - znów porażka

Clarion MAP770 - spędzone dwa wieczory i nic. Proszę o instrukcję odblokowania krok po krok, ze szczegółami. Próbowałem na różne sposoby, jednak bez efektu. Wydaje mi się, że niektóre opisy są w ogóle niesprawdzone, np. każą nadpisać plik, który jest zablokowany przez system.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11