Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 13:11
Tomtom GO 930 - nowe mapy, navcore, problemy
Autor Wiadomość
radzik24
azymut


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-11, 18:20   pilnie poszukuje map do tomtom 930T

Witam
jestem poczatkującym wiec prosze o wyrozumiałeśc.i poszukuje najnowszej mapy europy wraz z polska do tomtom 930 trafic. sciagnalem Western_and_Central_Europe_TRUCK 8.35.2472. aktywatorem Aktywacja mapy 8.35.2472 TRUCK i nie chodzi cos w nawigacji wyskakuje komunikat nie mozna używac tej mapy w tym urzadzeniu pomoze mi ktos w tym?? Moze poda mi ktos linka do dobrych nowych map do tego modelu tomtoma 930

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-11, 22:19 ]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z działu Nowe mapy w wersji 835 są dostępne
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1032
Wysłany: 2009-11-12, 11:40   

mapa Truck dziala na twoim modelu TT,musisz wgrac navcore 8.391.1908 Work/Truck by mapa byla w pelni wykorzystana i aktywowac ja nowym keygenem.Na navcore ktore masz w TT mapa rowniez zadziala,ale nie bedzie mozna wybrac opcji TRUCK (samochodow ciezarowych) wystarczy ja aktywowac tradycyjnymi keygenami.Mozesz rowniez wgrac mape Western_and_Central_Europe_835_2419.Aktywator mapy TRUCK w jezyku Polskim >>POBIERZ<< a tu poradnik jak aktywowac tradycyjne mapy >>POBIERZ<<
 
 
smigolek
Waypoint


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-11-28, 18:16   Tomtom GO 930 - nowe mapy, navcore, problemy

Witam!!!! Jestem posiadaczem tej navi czy da jakoś zaktualizować mapę. NAVI jesy nieodblokowana!!! Proszę o odpowiedzi!!!!!
_________________
GoClever 5066BTFM
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-15, 07:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2009-11-28, 18:19   

Połącz się przez TTHOME i ściągnij kupione mapy.
Inna możliwość: przeczytaj uważnie tytuły wątków w dziale TomTom Navigator - znajdziesz tam instrukcję.

I nie wal tylu wykrzykników.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-28, 18:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-28, 18:19   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14949
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
andrzej47
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-26, 19:30   

Mam G)930 i chciałbym wgrać nowe navcore..
1. czy jest o trudne do zrealizowania?
2. Próbowałem zaktualizować GO930 coś się wgrało z aktualizacji i teraz nie chce uruchomić się TT tylko wyskakuje przekreślona ikona karty pamięci
3. Po podłączeniu pod TTHome2 widać że wszystko jest wgrane ale nie mogę uruchomić TT

Czy coś skopałem?
Czy trzeba na nowo zainstalować od nowa Navcore, jeśli tak to jakie?

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi
 
 
JcL 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-12-26, 19:58   

andrzej47 napisał/a:
Mam G)930 i chciałbym wgrać nowe navcore..
1. czy jest o trudne do zrealizowania?
2. Próbowałem zaktualizować GO930 coś się wgrało z aktualizacji i teraz nie chce uruchomić się TT tylko wyskakuje przekreślona ikona karty pamięci
3. Po podłączeniu pod TTHome2 widać że wszystko jest wgrane ale nie mogę uruchomić TT

Czy coś skopałem?
Czy trzeba na nowo zainstalować od nowa Navcore, jeśli tak to jakie?

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi


skopiuj wszystko gdzies na dysk twardy (backup) i usuń całą zawartość tomka - podłącz pod TomTom Home - powinien zassać Ci nowe navcore od początku.

daj znać jeśli tak się nie stało
 
 
andrzej47
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-27, 14:59   

Usunąłem mapę i zainstalowałem nowszą, zaktualizował się przez TTHome i działa
 
 
gdziasek
Waypoint


Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-01-03, 13:28   dwa rózne navcore i mapy do tt 930

Witam posiadam tomtom 930traffic,chciałbym miec na nim najnowsze orpgramowanie i mape,oraz navcore i mape truck,czy w pamięci moge miec najnowsze navcore i mapę,a na karcie oprogramowanie i mape dla ciężarówek?jak to pogodzic ze sobą?
 
 
satman 
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 166
Skąd: NL
Wysłany: 2010-01-20, 11:06   

Pobrałem wszystkie poradniki, poczytałem i teraz chcialbym się zabrac za patchowanie nowiutkiego TT 930GO.
Poniewaz jest to nowka, na gwarancji, nie chcialbym jej utracic wiec chcialbym miec możliwość łatwego przywrócenia oryginalnej wersji. Jak również w przypadku kontroli nie miec nieprzyjemności.
Bedę instalował navcore 8.392 GO WORK oraz mapę Europe_TRUCK_840_2554.
Mam już niezbędne pliki
Od czego zacząć? Pewnie od backupu, ale nigdy nie mialem do czynienia z TT wiec prosze o podpowiedz jak sie za to zabrac?
Czy instalowac nowy system TRUCK na karcie a stary zostawic w urzadzeniu?
Czy jest taka mozliwosc, ze po wyjeciu karty z wersją TRUCK bedzie dzialal oryginalny, zakupiony system?
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2010-01-20, 18:54   

satman napisał/a:

Poniewaz jest to nowka, na gwarancji, nie chcialbym jej utracic wiec chcialbym miec możliwość łatwego przywrócenia oryginalnej wersji. Jak również w przypadku kontroli nie miec nieprzyjemności.
Od czego zacząć? Pewnie od backupu, ale nigdy nie mialem do czynienia z TT wiec prosze o podpowiedz jak sie za to zabrac?

TT jest widziane prtzez system jako pendrive wiec wszystko (jesli czytales w poradniku), mozna skopiowac sobie do katalogu na twardzielu. I analogicznie aby powrucic do oryginalu sformatowac pamiec TT i skopiowac z twardziela do pamaieci TT.

Oczywiscie kopiowaanie nalezy robic najlepiej na atrybutach wlaczonych pokarz ukryte i systemowe pliki w kompie. Wtedy mamy pewność,ze wszystko sytem widzi i skopiuje.

Napewno nalezy sie zaprzyjaznic tak czy tak z aplikacja TomTomHome. Drugim sposobem jest uzycie aplikacji TTHome i w niej jest tez opcja backup. Zrobi to samo co powyzej.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[ModeCom SX2; TTXL/One/Start]
[AM 6x; TT 10x]
 
 
 
satman 
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 166
Skąd: NL
Wysłany: 2010-01-20, 19:47   

Dziekuję za konkretną odpowiedź tetruss.
A czy jest możliwość zachowania oryginału w urzadzeniu i korzystania z nowego systemu zainstalowanego na karcie? Tak, żeby po wyjęciu jej nie było żadnych śladów ingerencji?
 
 
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2010-01-20, 20:01   

Ja mialem doczynienia z TT z pamiecia wewnetrza i system (navcore) instalowal sie zawsze do pamieci wewnetrzenj; logiczne.
Co do urzadzen z dodatkowa pamiecia karta SD, niejestem pewien; ale system /navcore zainstaluje sie pewnie w pamieci wewnetrzenj a mapy na karcie SD.

Jesli zrobisz kopie a nawet jesli nie to jak masz oryginal TT to i tak niemasz obaw aby powrucic do oryginalu. Masz wszystkie klucze nr seryjne a cala reszta i tak odbywa sie za pomoca TTH legalnie. I drugim zabespieczeniem masz swoja kopie backup ;-)
Jesli ja bedziesz mial to jesli cos pujdzie nie tak w edukacji to masz do czego wrocic.

TT maja wlasny system navcore, ktory mozna sobie dowoli przeinstalowywac; nie tak jak inne urzadzenia np. system WinCE.
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[ModeCom SX2; TTXL/One/Start]
[AM 6x; TT 10x]
 
 
 
satman 
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 166
Skąd: NL
Wysłany: 2010-01-22, 10:00   

Wynika z tego, ze nie da sie miec jednoczesnie oryginalnego TT w urzadzeniu i drugiej wersji (map Truck z navcore 8.392) na karcie i uzywac ich wymiennie?
Wobec tego jesli zainstaluje navcore 8.392 w urzadzeniu zamiast zainstalowanego fabrycznie (jeszcze nie wiem jaki jest w TT 930GO) to czy to bedzie legalne? A mapy Truck na karcie, którą można latwo i szybko wyjąć. Wtedy mogłbym korzystac z map oryginalnych znajdujacych sie w urzadzeniu z nowym navcore lub z map TRuck znajdujacych sie na karcie z tym samym navcore. O ile legalna jest zmiana navcore oczywiscie.
 
 
adamp4
azymut


Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-12, 12:27   Problem z nawigacją TomTom G930

Witam, dostałem za darmo nawigację TomTom G930. Problem jest taki, że gdy włączam nawigację wyświetla się na ekranie nawigacja i przekreślona karta pamięci

a gdy podłączam nawigację pod komputer to pojawiają się dwa dyski wymienne i komunikat włóż dysk do stacji... (komunikat na obydwu dyskach)
.

Mam więc z tym takowe pytanie. Czy jest możliwe, że gdybym kupił kartę pamięci i wgrał na nią lewe oprogramowanie to nawigacja by działała (dodam, że jeszcze nie posiadam odpowiedniej karty pamięci i nie próbowałem tego).

Wielkie dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-04, 08:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13