Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:14
Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape
Autor Wiadomość
astonmarcin
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-13, 19:28   

nie nie kupiłem, mam zamiar pobrać
ten poradnik studiowałem ale ja wybieram tą kartę pamięci to nic się nie dzieje jest cały czas pusta i nie wiem tez jak ten navcore pobrac prze tthome wystarczy dac aktualizuj urzadzenie go ??
wyswietla mi navcore 8.351

czy wystarczy jak wezme backupa z urzadzenia i wrzuce na karte pamieci ? a potem mape i spatchuje np opisanym w poradniku alberts easy activator ?
Ostatnio zmieniony przez astonmarcin 2010-06-13, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-13, 19:36   

astonmarcin napisał/a:
ja wybieram tą kartę pamięci to nic się nie dzieje jest cały czas pusta
Kiedy i po co wybrałeś?

Aktualizacja NavCore: http://pl.support.tomtom....E9Hbmwyaw%3D%3D
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
astonmarcin
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-13, 19:49   

jak daje aktualizuj to wyswietla brak dostepnych pozycji wiec chyba aktualne navcore

i teraz pytanie czy zeby wszystko nagrac na karte pamieci, wystarczy skopiowac backupa na nia a potem mape ??

sorry za takie pytania ale co do tomtoma to jestem totalnie zielony i nieogarnięty, a nie mam zbytnio czasu na czytanie godzinami jak to mam w zwyczaju

[ Dodano: 2010-06-13, 20:22 ]
navcore mam 8.351
sciagam mape western and central europe 845 2645

karta pretec sd 4gb

i teraz tak, nie chce nic wykasowywać z pamięci wewnętrznej

i jak już sciagne mape to mam ją wrzucić na SD i wszystkie pliki systemowe z mojego backupa ?? i potem scrackować mapę i spatchować te pliki tomtoma na karcie pamięci ?
i to już będzie działać ??
aha i skąd pobrać pliki POI i radary szczególnie potrzebne do niemiec, czech, austrii, słowenii, chorwacji i polski i jak je wgrać

bardzo, ale to bardzo proszę o wytłumaczenie bo jednak z tego poradnika nie do końca rozumiem wszystko.
pozdrawiam i z góry dziękuję za wyrozumiałość
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-13, 20:29   

astonmarcin napisał/a:
bardzo, ale to bardzo proszę o wytłumaczenie bo jednak z tego poradnika nie do końca rozumiem wszystko.
Podaj fragmenty, który nie rozumiesz. Może trzeba coś poprawić w tym poradniku. Autor na pewno przyjmie wszelkie sugestie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
astonmarcin
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-13, 20:33   

"to formatujemy TomToma lub kartę pamięci - zależne od tego z czego korzystamy .
Format nie jest procesem, który trzeba wykonad bezwzględnie jednak tylko to gwarantuje, że nasz TomTom jest „czysty” i nie zawiera, żadnych zbędnych plików.
Jeśli teraz włączymy nasze urządzenie ujrzymy animację z kartą pamięci i czerwonym krzyżykiem.
Po pobraniu navcore animacja zniknie."

jak np wybrać aby korzystać z karty pamięci, mam ją kompletnie czystą nową a jak podłączę tt do tomtomhome i wybiorę sd to nic się nie pobiera


btw moglbys odpowiedziec na te pytania powyzej bo jest to dla mnie naprawde bardzo wazne i co gorsza pilne
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-13, 20:47   

astonmarcin napisał/a:
jak np wybrać aby korzystać z karty pamięci, mam ją kompletnie czystą nową a jak podłączę tt do tomtomhome i wybiorę sd to nic się nie pobiera
Bo Navcore masz na nawigacji. Nie ma co pobierać.

1. Wrzuć mapę na kartę pamięci
2. Spatchuj NavCore
3. Wygeneruj licencje z mety

Fotoradary znajdziesz na stronie w poradniku 23 strona, 1 akapit, 1 link
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
astonmarcin
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-13, 20:53   

ok dzięki czyli tak robię backupa
na sd wrzucam tylko mapę
patchuje navcore
potem crackuje mape
potem radary?
aha i tomtom sam bedzie korzystac z tej mapy na sd ?? bo stara mapa zostaje na pamięci wewnetrznej urzadzenia.

btw 4 gb normalnie bedzie działac jesli tomtom home ja wykrywa normalnie w tym urzadzeniu ?

@dzakus, dzięki wielkie, ratujesz mi życie :P

[ Dodano: 2010-06-14, 22:53 ]
kurde mam problem

zrobiłem tak,
wgrałem tylko mapę na SD potem zrobiłem mete dla mapy potem spatchowałem ttsystem i uruchomiłem tomtoma i widzi dalej starą mapę :/
stara mapa jest na pamięci wewnętrznej a nowa na SD, nie chcę usuwać tej starej z pamieci wew

co mam teraz zrobic??

[ Dodano: 2010-06-14, 23:36 ]
udało mi się zmienic mapę ale teraz sie po 10 sekundach zawiesza i resetuje :(
co mozna zrobic ??

[ Dodano: 2010-06-14, 23:44 ]
hmm zawiesza sie tylko na nowej mapie wczytywanej z SD
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-15, 13:41   

astonmarcin, nie umiem Ci pomóc. Nie znam się dobrze na TT.

PS. Użytkownik pisał mi parę razy na PW.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
astonmarcin
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-16, 19:13   

potrzebuję bardzo szybko pomocy
dlaczego ta mapa moze sie wieszac?

[ Dodano: 2010-06-17, 23:09 ]
ma ktos pomysl dlaczego tak sie moze zawieszac ? i restartowac ? na tej nowej mapie 845

[ Dodano: 2010-06-20, 18:07 ]
moze ktos pomogl
 
 
PITER-POL
azymut


Dołączył: 31 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-31, 00:11   TOMTOM GO 730

Proszę o podanie co mam zrobić i jak sprawdzić, żebym mógł wgrać najnowszą mapę Europy do tego modelu. Bardzo proszę, bo już w Poniedziałek chce jechać do Chorwacji i wszystko jest zaplanowane i zapłacone. GG:10171870. Proszę o pomoc na forum.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-31, 14:03   

Mapy:
850:
Linki: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19135
Dyskusja: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19136
845:
Linki: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17429
Dyskusja: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17430

Poradnik: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819

Wszystko jest w przyklejonych!
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
KonradES
azymut


Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-06, 21:10   

Mam problem z instalacją mapy na tomtom go 730. Otóż, urządzenie nie widzi map. Przeczytałem całe 12 str ale nic pomocnego nie znalazłem w moim przypadku. Instalowałem mapę jak w poradniku. Wersja navcore 8351, próbowałem na dwóch mapach: 850.8000 i 850.8001 no i dalej ten sam problem. Navcore jest bezpośrednio w pamięci urządzenia, mapa także, w folderze. Jaka jest przyczyna? Aktywowałem mapę easy activatorem, przez cmd wyskakuje taki wiersz chociaż komenda wpisana jest jak opisuje poradnik - <device id> <7:8>. Zmiana navcore na starszy też nie pomaga. Nie mogę dojść końca. Proszę o pomoc.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-06, 22:33   

KonradES, czy ta mapa jest kompatybilna z tym NavCore?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
KonradES
azymut


Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-07, 10:11   

Nie jestem do końca pewien co posiada go730 bo to nie mój sprzęt i nie miałem do końca okazji go przetestować, wiem że ma IQ routes i ALG, co do numerów domów (HNR), CSpeech i ASR nie jestem pewien.
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-08-08, 17:26   

KonradES napisał/a:
Wersja navcore 8351, próbowałem na dwóch mapach: 850.8000 i 850.8001

Nie ma takich map jak podajesz. Może masz na myśli 2800 i 2801.
Aby mapa chodziła muszą być spełnione i wykonana następujące warunki:
- zgodność mapy z navcore
- patchowanie pliku ttsystem lub PNDNavigator (w zależności od tego co masz w navcore)
- wygenerowanie pliku dct przy pomocy numeru ID naszego urządzenie.
Metod jest dużo, każda skuteczna.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11