Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:14
Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape
Autor Wiadomość
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2009-07-07, 21:00   Re: Jak odblokowac TomTom GO 730 ?

exodus napisał/a:
Witam.w tym temacie jestem kompletnie zielony i poprostu gamon;/
Mam TomTom'a GO 730 z kabelkiem do pc i uzywam programu tt home..
nie mam zielonego pojecia na czym navigacja dziala czy win czy pingwin czy co innego..popsrostu sie nie znam na tym..chcialbym odblokowac ja aby wgrac nowsze dokladniejsze mapy i dodatkowe POI,bo nie wszystkie sa..Jest wogole taki sens aby odblokowywac to urzadzenie? Nie moge aktualizowac mapy bo niby wygasl termin..a urzadzenie mam kolo 3 miesiecy...kupilem nowe! zainstalowana mape mam w versji 800.751 chyba. jesli jest sens sie bawic tym to prosilbym o pomoc..
aha..spotkal sie ktos mzoe z czyms takim ze na mapie jest zaznaczona 2 strefa taxi,poniewaz jezdze na taryfie i bardzo by mi sie przydalo ...sciagnolem te poi z poiplaza ale nie dziala.pewnie zle to zrobilem..sciagnolem nowsza mape to chce ode mnie jakis kod aktywacyjny...nie mam pojecia skad go wyczarowac ...

Bardzo prosze o pomoc . Pozdrawiam

Jako pierwsze to zrob sobie kopie zapasowa tego co masz na Dvd, to na wypadek jak cos pojdzie nie tak. Jak masz wejscie na karte SD to kup 2 GB i zrob na niej kopie tego oprogramowania ktore masz, bez mapy (najwiekszy plik) a potem korzystaj z instrukcji http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4407 Pamietaj ze mape dobierasz do oprogramowania ktore posiadasz. Wybierz mape z serii 830, najlepiej Western and Central Europe, zwroc uwage na to czy masz asystenta pasa ruchu, mapy 830.xxx5 sa dla asystenta a te z koncowka 6 bez. W razie pytan, pisz. Powodzenia.
 
 
exodus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-08, 10:53   

wrzucilem mape na karde pamieci 2GB. w urzadzeniu widzi moge przelaczyc i po przelaczeniu mam mapa nie moze byc uzyta w tym urzadzeniu.a w tt home chce jakis klucz aktywacji zeby ja aktywowac;/ skad go wziac ?
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2009-07-08, 20:52   

a mape spatchowales tak jak pisze w instrukcji ?
 
 
exodus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-09, 13:39   

no probowalem ale nie wyszlo..;/
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2009-07-09, 20:38   

Spruboj z yDGpatch spatchowac plik PNDNavigator, a nia ttsystem. jak to nie wypali to zformatuj karte, wgraj na nowo twoj navcore i mape a nastepnie zciagnij sobie to http://rapidshare.com/fil...o_KeGe_v31C.rar ,rozpakuj, podlacz tomtom do kompa wlacz internet i kliknij na patch. To powinno wystarczyc. Masz tam tez opcje fotoradarow, zciagnij je, wklej do mary i nacisnij znow patch i radarki tez beda.
 
 
exodus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-10, 13:58   

to znaczy radary mi dzialaja juz bo rzuucilem je poprostu do mapy ktora mialem juz w urzadzeniu ;p tak samo z poi ktore sciagnolem wrzucilem poprostu do mapy i dziala to niby..tylko poprostu nie mam niektorych ulic w wawie ktore sa nowopowstale,jak np Sarmacka;p musialem sam ja dodac :P niektore numery sa poprzestawiane na niektorych ulicach :P a tak to dziala mi jak trza.. a dziala komus ruch drogowy ? ja probowalem to wlaczyc i nie dziala mi ;/
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 41
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2009-07-10, 22:14   

A jaka masz mape i jaki navcore ?
 
 
exodus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-11, 15:12   

a ja nie wiem. mape na urzadzeniu mam 800 cos tam ..a navacore to zebys mnie zabil to nie mam pojecia . a tak zeby siedziec i grzebac szukac probowac metoda prob i bledow to nie mam czasu:( bo duzo jezdze,a nie moge sobie pozwolic na zepsucie i nie pracowanie przez kilka dni xD
 
 
dariuszsq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-14, 10:12   Navcore 8.xxx czy 9.xxx oraz mapy

Witam, dziś chciałbym zaktualizowac swoje urządzenie poniewaz mam navcore 8.351 oraz mape 800.1765 Całą europe, tylko czytając wszelkie poradniki i artykuły nie znalazłem odpowiedzi na pytania:

Czy moge wgrać NavCore 9.02x ?
Oraz zgodnie z tabelka zgodności chciałbym wrzucić mapkę 840.2566 lub 845.2702 moge ?

Zalezy mi w mapie na opcjach HNR oraz IQ Routes. Czy jak wgram mapkę np 840.2587 to bedą te opcje / Bo w/g tabelki nie.

Czy posiada ktoś moze link do map 840.2566 i 845.2702 (o ile bede mogl je wgrać) bo szukam w necie to nie znalazlem. Sa tylko 845.2645 a ona nie obsługuje HNR i IQ

Chodzi o mape Western_ and_ Central_ Europe

Dzieki za pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2010-03-14, 10:28   

Na Navcore 8.3xx pasuje mapa 2645 oraz 2661 z prawie wszystkim - czyli bez HNR; zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17429
Jeśli tak Ci zależy na HNR- poczytaj poradniki, tam jest o instalowaniu nowego programu (albo wpisz navcore w SZUKAJ)
_________________

 
 
dariuszsq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-14, 10:45   

Dziękuję za szybką odpowiedź ;-)

Ale jednak chciałbym NavCore zaktualizaować sobie i miec oryginalnie HNR.

Podpowiedz mi tylko czy NavCore moge 9 wrzucic ?

Jeszcze jedno pytanie bo tez nie znalazlem odpowiedzi. Czy wogole jest jakaś różnica miedzy 8 a 9 ?

[ Dodano: 2010-03-14, 11:08 ]
W sumie znalazłem mape 845.2702 tylko nie wiem jaki navcore wgrać tzn wiem że potrzeba 9.02x ale nie wiem czy do mojego urządzenia będzie pasowało.

plik z navcore znalazłem taki:SE_Navcore.9.024.475740.Basicpack

dzieki za pomoc

[ Dodano: 2010-03-14, 13:17 ]
czy naprawde nikt nie wie czy NavCore 9 bedzie pasować do GO 730 ?

tylko o to mi chodzi :P
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1032
Wysłany: 2010-03-14, 13:52   

Przecież możesz sam sprawdzić,pobierasz navcore,wgrywasz na karte + mape i testujesz,podpowiem że navcore 9.02x będzie działać,wgrać 9.026 >>POBIERZ<< i ttsystem >>POBIERZ<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
ares144 
azymut


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-05-07, 12:17   

Witam! Mam TT Go 730 i chcialbym wrzucić na nią nową mapę europy.
Niestety nie mam czasu i talentu na zrobienie tego wszystkiego samemu.
Jest ktoś z Opola lub okolic kto mógłby mi pomóc?
Oczywiście nie za free :mrgreen:
PW lub ares144@interia.pl
 
 
astonmarcin
Waypoint


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-13, 19:18   go730 karta 4gb

witam mam tomtoma go 730 i kartę SD 4 GB jak teraz wgrać na niego mapy ? chodzi mi o centralna i zachodnia europę, chcę koniecznie wgrać to na kartę pamięci, żeby pamięci urzadzenia nie ruszac
chce sciagnac mape 845
jak daje atualizuj to nic juz nie pobiera
zależy mi na czasie, bo wujek bedzie wyjezdzał i musze mu szybko wgrac
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-13, 19:21   

astonmarcin, kupiłeś ją? Jeśli nie to
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17429
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10