Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:14
Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape
Autor Wiadomość
tilas21
azymut


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-18, 23:49   TomTom GO 730Trafffic mapka na Polske i wsch europe??

Witam
Mam aktualna mape na cala zach i srodkowa europe, ale tak jak podaja w reklamowkach chyba nie jest ze polska ma pokrycie 99% poniewaz glowna trasa ekspresowa od Czech (przejscie w Cieszynie) w kierunku Bielska-Bialej jest jeszcze z zcasow przed przebudowa tzn z przedz ok 3lat!
Czy jest jakas lepsza mapa Polski dostepna dla TT 730Go??

- aktualna wersja mapy to Western_and_Central_Europe_2GB ver. 805.1801

Na TT Home widzialem mapke Polski i wsch. europy ale za 50 euro, szukam mapki z innego zrodelka poprostu;] Jesli niema takiej mapki to bede musial zakupic niestety ale rowniez niewiem czy takie bledy tam wystepuja ;(
 
 
zwolik20 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 29
Wysłany: 2008-09-20, 20:05   

tutaj znalazłem taka mapki:Western_and_Central_Europe_2GB_810_1940
Western_and_Central_Europe_810_1907
http://peb.pl/programy-na...m-7-8-a-11.html
nie testowalem o nie mam tt :-/
 
 
sonycuba 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączyła: 29 Maj 2008
Posty: 110
Wysłany: 2008-09-20, 21:45   

Panowie czy aż tak trudno zrozumieć to co chce wam przekazać producent , lub nie czytacie nic na forach i zadajecie takie dziwne lub może głupie pytania.
Oto odpowiedz na wsze problemy :

Mapki tomtoma z początkiem nazwy:
600 do Tomtoma 6
700 do Tomtoma 7
800 do Tomtoma 8

Zerknijcie jaki macie systemik w swojej nawi tomtom 6 lub 7 a moze 8 i szukajcie mapek odpowiednich do systemu jaki obsługuje wasze nawi.
 
 
szpunarek 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-03-17, 16:44   TomTom GO730

witam wszystkich mam ogromna prosbe mam oto tego TomToma jak w temacie i chcialbym wrzucic na niego radary suszarki itp tylko zabardzo nie wiem jak mam sie za to zabrac wiec prosze o pomoc o wytlumaczenie mi jak mam to zrobic.z gory dzieki pozdro
 
 
paulr84
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-19, 21:12   Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape

mam tomtoma go 730 i mam w nim mape 810, więc chiałem sobie wgrać jakąś co tu podajecie. ale ściagnołem jakieś western europe 1gb 825.2159 i ma moim Telefonie działa ale na tomtomie widzi ją ale jest napisane że nie działa na tym użądzeniu:(

Jak by mi ktoś podał co mam ściagnąć by działało na go 730, mam jeszcze też starego tomtoma one V2 i jak by była jakaś mapa co działa też na nim, patrzyłem na tą tabelkę z jakimi mapami i włascie 2159 powinna działać i mieć IQ tak jak ma go730.

i jeszcze czy na go730 tak samo się aktywuje mapy jak na PDA bo tak jak pisałem na pda tomtom działa

zależały by mi na takiej mapie Western_ and_ Central_ Europe_ 825_ 2158 oczywiście jaką wersję trzeba pobrać by działało.
znalazłem taką mape na chomiku a z tamtą nie ma problemy szybko ściągnąć bo rapid mi nie działa:(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-03, 12:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-19, 21:15   

Aktywacja: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4407
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
paulr84
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-19, 21:20   

no wiec aktywacje robię dobrze tylko co dalej z mapami jaką musiał bym pobrać i ta co napisałem będzie działać
 
 
Vibez128
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-21, 15:24   tomtom go730

Witam jestem posiadaczem TT GO730 i na darmowy update nie moge juz liczyc lecz niestety tematy o tym jak to zrobic są dla mnie troche nie zrozumiałem czy wie ktos moze gdzie znajde jakiegos porządnego tutka na ten temat "krok po kroku" jakies info o plikach meta bo nie mam o tym zielonego pojecia i ewentualnie jakie mapy musze zamotac i czy trzeba zmienic wersje oprogramowania TT czy tylko mapy ??

Moja wersja TT 8.302

mapa :Western and central europe 2gb v800.1762

Liczę na waszą pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-05-21, 19:45   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10065
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2009-05-29, 14:51   Urządzenie Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape

Witam.

Znajomy posiada urządzenie Tomtom Go 730.
Urządzenie ma mapy tylko Niemiec.
Chcę wgrać mapki zachodniej Europy.

Ja posiadam mapę:
Western_and_Central_Europe_825_2158 - 2GB

Chcę także wgrać nowy Navcore pod w/w mape.

Mam pytania:

1. Jaki Navcore powinienem zainstalować ?
2. Czy są już spatchowane Navcore, czy każdy Navcore i zawsze trzeba
crackować na urządzeniu?
3. Czy ta mapa którą mam (Western_and_Central_Europe_825_2158 - 2GB)
będzie pasowała do tego urządzenia (jaki navcore)?
4. Czy Navcore i mapyw tym sprzęcie są na SD ?
 
 
zapollo 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-05-29, 21:45   Re: Urządzenie Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape

fryta22 napisał/a:
Witam.

Znajomy posiada urządzenie Tomtom Go 730.
Urządzenie ma mapy tylko Niemiec.
Chcę wgrać mapki zachodniej Europy.

Ja posiadam mapę:
Western_and_Central_Europe_825_2158 - 2GB

Chcę także wgrać nowy Navcore pod w/w mape.

Mam pytania:

1. Jaki Navcore powinienem zainstalować ?
2. Czy są już spatchowane Navcore, czy każdy Navcore i zawsze trzeba
crackować na urządzeniu?
3. Czy ta mapa którą mam (Western_and_Central_Europe_825_2158 - 2GB)
będzie pasowała do tego urządzenia (jaki navcore)?
4. Czy Navcore i mapyw tym sprzęcie są na SD ?


1. Navcore będzie takie jakie ci zassa program TomtomHome (obecnie to chyba 8.351), pamiętaj, że czasem trzeba nawet przejść 2-3 aktualizacje po kolei jak długo nie był aktualizowany. Nie wolno wgrywać Navcore bardzo wysokiego z jakichś linków jeśli nie było wcześniej ostatniej wersji wgranej.
2. Crackujesz zawsze plik ttsystem (jest jeden wyjatek: w niektórych modelach zamiast ttsytem jest PNDNavigator i ttsystem razem - wtedy patchujesz plik "PNDNavigator", jeśli zasałeś poprzez TTHome).
3. Mapa pasuje, ale o wiele dokładniejsza jest mapa w wersji Western_and_Central_Europe_2GB_830_2305 , bo wejdzie ci na pamięć urządzenia (2 GB)
4. Mapy mogą być również na SD (w tym modelu jeśli jest włożona karta to odpala się z karty). Pamiętaj, że Navcore musi być wtedy na SD również. Zaletą jest to, że na SD możesz mieć inne Navcore np. 8.070 dla mapy w wersji TRUCK, a po wyjęciu miec zwykłe mapy i Navcore 8.351. W każdym przypadku patchowanie i generowanie plików "dct" robimy analogicznie w pamięci lub/i na SD
_________________
www.serwisgps.republika.pl
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2009-05-30, 05:06   Re: Urządzenie Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape

zapollo napisał/a:
1. Navcore będzie takie jakie ci zassa program TomtomHome...


Dzięki, jesteś wielki.

Mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie, która mapa będzie pasowała do tego go 730:

1. Western_and_Central_Europe_830_2305
czy
2. Western_and_Central_Europe_2GB_830.2306 ?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-09-27, 14:49 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługi cytat
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-27, 14:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zapollo 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-05-30, 10:57   Re: Urządzenie Tomtom go 730 - pytanie o Navcore i mape

fryta22 napisał/a:


Dzięki, jesteś wielki.

Mam jeszcze jedno, ostatnie pytanie, która mapa będzie pasowała do tego go 730:

1. Western_and_Central_Europe_830_2305
czy
2. Western_and_Central_Europe_2GB_830.2306 ?


W punkcie trzecim już ci odpowiedziałem, którą mapę powinieneś wgrać. TomTomHome też możesz to sprawdzić wchodząc w opcje "Dodaj mapy". Program wskaże ci prawidłową, jeśli podłączysz swojego Tomka.
Mapy z końcówką 830.2306 i 830.2307 są na niższe modele i nie zawierają IQRoutes i nie pokazują zdjęć skrzyżowań (asystent pasa ruchu) oraz nie zawieraja plików "cspeech" potrzebnych do wybierania głosowego.

Tak więc mapa zalecana do twojego urządzenia (przy wgrywaniu do pamięci lub SD 2 GB) to:
Western_and_Central_Europe_2GB_830_2305 - 1,75 GB
lub jeśli masz kartę 4 GB SD HC lub większa to możesz wgrać mapę:
Western_and_Central_Europe_830_2305 - 2,01 GB
_________________
www.serwisgps.republika.pl
 
 
exodus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-07, 20:18   Jak odblokowac TomTom GO 730 ?

Witam.w tym temacie jestem kompletnie zielony i poprostu gamon;/
Mam TomTom'a GO 730 z kabelkiem do pc i uzywam programu tt home..
nie mam zielonego pojecia na czym navigacja dziala czy win czy pingwin czy co innego..popsrostu sie nie znam na tym..chcialbym odblokowac ja aby wgrac nowsze dokladniejsze mapy i dodatkowe POI,bo nie wszystkie sa..Jest wogole taki sens aby odblokowywac to urzadzenie? Nie moge aktualizowac mapy bo niby wygasl termin..a urzadzenie mam kolo 3 miesiecy...kupilem nowe! zainstalowana mape mam w versji 800.751 chyba. jesli jest sens sie bawic tym to prosilbym o pomoc..
aha..spotkal sie ktos mzoe z czyms takim ze na mapie jest zaznaczona 2 strefa taxi,poniewaz jezdze na taryfie i bardzo by mi sie przydalo ...sciagnolem te poi z poiplaza ale nie dziala.pewnie zle to zrobilem..sciagnolem nowsza mape to chce ode mnie jakis kod aktywacyjny...nie mam pojecia skad go wyczarowac ...

Bardzo prosze o pomoc . Pozdrawiam
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-07-07, 20:49   

Czytaj ten temat lub ściagnij poradnik z mojego podpisu.
TomTom chodzi na pingwinie i nie da się go odblokować jak na przykład Larka, Navię itd., ale możesz za darmo aktualizować sobie mapy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12