Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:11
odwrócony i przesunięty ekran
Autor Wiadomość
tunezyjczyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-25, 12:56   odwrócony i przesunięty ekran

Witam. Czy ktoś zetknął się z przypadłością urządzenia 3535 polegającą na podwójnym (pion i poziom) odwróceniu ekranu i dotatkowo ok. 1 centymetrowemu przesunięciu. Próbowałem odłączyć napięcie (obie baterie), wyczyściłem taśmę monitorka i nic. Może to sprawa softwaerowa. Pozdrawiam, Peter N.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-25, 13:53   

tunezyjczyk, FW zwalone. Co robiłeś wcześniej z tą nawigacją?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tunezyjczyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-25, 14:30   

Normalne użytkowanie w polskim klimacie, tj. 70 stopni w samochodzie :-) . Jak wgrac nowy FW ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-25, 14:34   

tunezyjczyk, to może to być uszkodzenie mechaniczne.


1. Kopiujesz na kartę
2. Resetujesz nawigacje.
3. Czekasz, aż się samo wgra.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tunezyjczyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-25, 14:42   

Jak zdobyc FW, czy wystarczy reset miękki czy trzeba zastosować jakąś kombinację klawiszy żeby zrobić HR ?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-25, 14:48   

tunezyjczyk napisał/a:
odwróceniu ekranu i dotatkowo ok. 1 centymetrowemu przesunięciu.
Reset, a ppzniej kalibracja ekranu nie pomaga??
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
tunezyjczyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-25, 14:51   

ani reset, ani kalibracja, ani nic innego nie pomaga. Najgorsze jest to, ze to byl prezent od firmy i nie mam szans, żeby to naprawić w ramach reklamacji (tematu możliwości reklamacji proszę nie poruszać).
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-25, 15:41   

tunezyjczyk, no to może gwarancja? :-) A na poważnie to można spróbować zgrać DUMPa ROMu, ale nie ma kto go później ugotować, bo kucharz jest na wczasach.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-08-26, 00:01   

Mi to wygląda na awarię samego ekranu dotykowego może się trochę ukruszył ;-) lub problem ma płyta główna coś tam kiedyś czytałem o przypadłości serii 200903 oraz 200905 niestety nikt nie napisał jak można sobie poradzić z taką płytą.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-26, 00:03   

LukaszekP, on chciał mieć sprawę softwarową. Ja podejrzewałem to samo.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-26, 07:13   

tunezyjczyk napisał/a:
Jak zdobyc FW
Najpierw przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20359
Potem przeczytaj bardzo uważnie, zwłaszcza moje uwagi dotyczące numeru FW: http://www.my-navia.pl/vi...p=197920#197920
FW do mojego modelu GC3535: Pobierz FW do GC 3535
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
tunezyjczyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-26, 09:22   

Niestety użycie "power" plus włączenie suwakiem nie wprowadza urzadzenia w tryb update. Po prostu włącza się jak zwykle. Przycisk power na pewno działa normalnie.
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-26, 10:06   

Jaką masz kartę (pojemność, SDHC - czy bez HC) jak wgrałeś pliki - czy bezpośrednio na kartę? Który FW. Najlepiej podaj tutaj co masz napisane w okienku "System" jak w Tym poście.
Przepisz wszystko dokładnie i napisz tutaj:
Cytat:
System Ver: . . . . . .
Platform: . . . . . . . .
FLASH: . . . . . . . . . .
RAM: . . . . . . . . . . .
HW: . . . . . . . . . . . .
SW: . . . . . . . . . . . .
Compiled: . . . . . . . .
(Zamiast kropek wstaw Swoje wartości) Podaj to nam, może uda się dopasować odpowiedni FW do Twojego sprzętu.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
tunezyjczyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-26, 11:03   

[quote="imar42"]Jaką masz kartę (pojemność, SDHC - czy bez HC) jak wgrałeś pliki - czy bezpośrednio na kartę? Który FW. Najlepiej podaj tutaj co masz napisane w okienku "System" jak w Tym poście.
Przepisz wszystko dokładnie i napisz tutaj:
System Ver: . . . . . . 1.3.3.1
Platform: . . . . . . . . Samsung 23C2416
FLASH: . . . . . . . . . .1Gbyte
RAM: . . . . . . . . . . . 64Mbyte
HW: . . . . . . . . . . . . C16L54P04G756_A03
SW: . . . . . . . . . . . .C40064D21GM
Compiled: . . . . . . . . Apr 27 2009 - 18.05.06

Troche trwalo, bo musialem czytac wspak :)
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-26, 12:07   

Jeśli próbowałeś już mojego FW - teraz spróbuj jeszcze tych. I tak nie masz nic do stracenia... Ja kiedy robiłem próby ze swoim urządzeniem próbowałem wszystkich trzech, ale tylko ten oznaczony numerem 1__* wgrał się prawidłowo. Pozostałe nie robiły nic. U Ciebie może być to inny FW oznaczony innym numerem. Pobierz FW Pamiętaj jednak, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność - może się nawet zdarzyć, że uwalisz sprzęt na amen.
Pozdrawiam i trzymając kciuki - powodzenia życzę ;-) :->

[ Dodano: 2010-08-26, 12:10 ]
podejrzewam, że u Ciebie prawidłowo pojdzie ten z numerem 2__* :roll:
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12