Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:18
Jak odblokować GOCLEVER 3535 ?
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-13, 22:16   

Najprostsze odblokowanie: przemianuj mobilenavigator.exe z karty SD na mobilenavigator1.exe, z folderu Windows (nawigacji) skopiuj na SD (do folderu MObilenavigator) plik explorer.exe i zmień mu nazwę na mobilenavigator.exe
Przed tą operacją włącz w PC pokazywanie rozszerzeń wszystkich typów plików i pokazywanie plików ukrytych. Spod przycisku NAWIGACJA powinien wystartować Windows.

Do zainstalowania alternatywnego menu z trzeba zrobić próbę:
Przemianuj folder mobilenavigator na karcie SD na mobilenavigator1,
Ściągnij ten minipulpit: KLIK i rozpakuj go. W pliku menu.txt zamiast STORAGE CARD wpisz wszędzie SDMMC.
Folder skopiuj na kartę i włóż do nawigacji. Spod przycisku NAWIGACJA powinno wystartować minimenu - uruchom z niego ZADANIA i podaj liste procesów.

Do uruchomienia dowolnego pulpitu (przejrzyj wątek http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 ) trzeba wyłączyć proces odpowiedzialny za fabryczne menu. Stworzę skrypcik, który wyłączy oryginalne menu i uruchomi wybrany przez Ciebie pulpit. Nieskromnie proponuję TEN lub TEN
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-14, 10:15   

hmmm może to dziwne ale dysk nawigacji jest czysty (mam widoczne pliki ukryty oczywiście).
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-14, 10:24   

Jakie procesy są uruchomione - sprawdzałeś?
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-14, 10:47   

ok załapało procesy:
MobileNavigator.exe
OVL_Leader.exe
OSD.exe
gps2.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-14, 11:03   

Sprawdź jeszcze TotalCommanderem, gdzie jest plik gps2.exe - w folderze Windows, czy BINFS czy jakimś innym

Spróbuj zainstalować pulpit AdJa + skrypt startowy. Szczegóły w pliku OPIS.TXT

Jeśli masz na oku inny panel, żaden problem zmodyfikowac skrypt.
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-14, 11:16   

gps2.exe mam i w windows i w binfs. Co z nim zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-14, 11:37   

Nic - wszystko jak w 4335, czyli powinno zadziałać bez problemów.
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-14, 13:16   

chyba działa. Odpala z pod przycisku nawigacja ten pulpit i pokazuje sie pasek windowsa z tapetą w tle, nie wiem jak dojść do wyboru nawigacji ale to szczegół :D

http://chomikuj.pl/jajacekpl/panel+Virtual+Car ten panel też mi zadziała?

i jak mozna usunąć ikony z pulpitu które nie odnoszą sie do żadnego pliku?

i takie dodatkowe pytanko: co to witaminka do AM? :D
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-14, 13:56   

Nie nadążam - spod przycisku NAWIGACJA startuje ci co? Taki panel: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Lark35.5c/Menu2.jpg ? Jeśli tak, to OK, z niego możesz wejść w Windowsa i TotalCommandera i z nich uruchamiać dowolne programy.

Nie za bardzo rozumiem, o jakich ikonach na pulpicie mówisz - i którym

Jeśli chodzi o panel VirtualCar, to i on, i każdy inny z działu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 da się uruchomić, oczywiście po zastosowaniu skryptu startowego TEGO , z drobnymi modyfikacjami (opis modyfikacji TU

Witaminki do AutoMapy to programiki pozwalające na działanie AM bez licencji - do celów testowych, oczywiście.
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-14, 14:20   

teraz mówiłem o AdJa ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-14, 14:49   

Nie za bardzo rozumiem, jaki pasek Windowsa w AdJI? Powinien pojawić się taki panel: http://www.my-navia.pl/vi...p=120966#120966

Spróbuj z pliku mobilenavigator.mscr usunąć wiersze
If not ( ProcExists( "explorer.exe" ) )
Run( "\Windows\explorer.exe" )
EndIf
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-14, 15:01   

już sobie poradziłem :) musiałem kliknąc w tło :P

można jakoś wykasowac przyciski niektórych map? np. jak nei mam mapamap to da sie usunac przycisk?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-10-14, 15:07   

Wszystko zawarte jest w plikach INI: na przykład w pliku navini sa zapisy dotyczące programów nawigacyjnych.
Za MM odpowiada wpis:
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 45
y = 46
NewIni = \flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\MM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\MM1.bmp
jak go usuniesz, zniknie ikona.

Natomiast jeśli chcesz, aby panel startował od razu na ekranie NAWIGACJA, w pliku SysInfoSettings.ini wpisz menu\nav.ini
Więcej o menu na bazie SystemInformation: http://chomikuj.pl/jajace...Information.zip

Przy okazji: sprawdź, czy wychodząc z panelu przez X wraca menu GoClevera.
_________________

 
 
hannibal80
azymut


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-27, 15:38   

Witam,
A co w przypadku, gdy niemozliwe jest dostanie sie do tego katalogu ActiveSynciem?
Istnieje jakas magiczna kombinacja klawiszy odblokowujaca?
pozdr.
jacek.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-27, 15:39   

hannibal80 napisał/a:
A co w przypadku, gdy niemozliwe jest dostanie sie do tego katalogu ActiveSynciem?
Wsadź kartę do czytnika lub telefonu i postępuj w podobny sposób jak zasugerował Wedrowca
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10