Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-01-24, 22:48
Jak odblokowac MyGuide 3218???
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2014-07-24, 22:20   

Utwórz na SD plik addons.txt o zawartości
Kod:
[modules]
Explorer = "", "\\Windows\\Explorer.exe"
AutoMapa= "", "\\storage card\\AutoMapa EU\\AutoMapa EU.exe"

ALbo shell.ini o zawartości
\storage card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

A co masz w Resident Flash?
_________________

 
 
sebo_runner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2014
Posty: 8
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: 2014-07-24, 23:18   

Tylko to utworzyć czy jeszcze coś ?

Co po tym utworzeniu co dalej ?

Czy ten addons ma być bezpośrednio na SD czy juz w folderze AutoMapy ?

Residentflash >

Automapa.info
automapa EU
gpspara0.BIN
gpspara1.BIN
gpspara2.BIN
gpspara3.BIN
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2014-07-24, 23:22   

Na SD
I popraw ścieżki, bo ja założyłem, że AM masz na SD
_________________

 
 
sebo_runner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2014
Posty: 8
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: 2014-07-24, 23:26   

Tak dokładnie mam tylko na SD , przedtem był jakiś ,, syf'' po jakiejś kiedyśnej AM na urządzeniu .

Wrzuciłem na SD ten drugi skrót . Lecz nic się nie dzieje , resetowałem i po wciśnieciu w navigation nic się nie dzieje

Czy tą ściężkę podałeś poprawną?

Dla jasności mam wersję AM > AutoMapa_6.16_1406 . Została najpierw zcrakowana , następnie zainstalowana na karcie i tak zostało

PS jestem zupełnie blady w te klocki , więc jakbyś mógł wszystko dokładnie objaśniać byłbym wdzięczny
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2014-07-25, 07:01   

Podaj strukturę plików i folderów na karcie SD.
Najpierw włącz pokazywanie plików i folderów ukrytych i systemowych oraz rozszerzeń plików
_________________

 
 
sebo_runner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Mar 2014
Posty: 8
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: 2014-07-26, 18:59   

Według mnie to muszę jakoś ściężkę gdzieś podać aby pod nawigacja uruchamiała mi się AM , lecz tak jakby system w navi był posypany czy coś , jakby czegoś brakowało . Strasznie skomplikowany ten myguide , albo dlatego , że ten jakiś posypany jest .

Poniżej zawartość folderu AM na karcie SD poza tym wrzuciłem obok folderu AM shell.ini z tym co podałeś

 
 
rutersik
azymut


Dołączył: 22 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-22, 13:24   

witam mam problem z nawigacją MyGuid 3218 włączam i pojawia się tylko menu nawigacja ustawienia multimedia. wciskam nawigacje i nic się nie dzieje. Jak mam uruchomić nawigacje żeby uruchomiła się mapa, wcześniej działała iGo ale po wyjęciu karty i formacie już nic nie pomaga z powrotem wrzucenie na nią mapy. Proszę o szybką odpowiedź zależy mi na czasie.
Ewentualnie proszę o dokładny opis (łopatologiczny) jak odblokować i uruchomić nawigację. Zielony w tych sprawach nie jestem ale z tą nie mogę sobie poradzić
Ostatnio zmieniony przez rutersik 2014-08-22, 23:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-08-22, 13:57   

rutersik napisał/a:
mi się mapa wcześniej działała
Słyszałes o interpunkcji?

rutersik napisał/a:
dokładny opis (łopatologiczny)
Jest w tym wątku, przeczytaj go.
Zacznij od shell.ini i addons
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rutersik
azymut


Dołączył: 22 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-23, 07:37   

sorki za pisownie. Niestety shell.ini ani addons.txt wrzucałem na kartę i nie działa dalej naciskam nawigacja i nic sie nie dzieje. W navi ścieżka do karty to SDMMC. Co jeszcze trzeba zrobić lub może co brakuje na karcie albo jak ścieżkę dołączyć żeby startował iGo. Proszę o pomoc bo mam zonka jutro wyjeżdżam a nawigacja by mi się przydała, a już nawet stare mapy mogą być oby tylko się uruchomiło. pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2014-08-23, 15:18   

Po pierwsze - addons.ini, czy addosn.ini.txt? Właczyłes pokazywanie rozszerzeń wszystkich plików?
Co masz w obu plikach?

Następnym razem przed formatem rób kopię
_________________

 
 
rutersik
azymut


Dołączył: 22 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-24, 19:49   

wiem ale szybko szybko i się porobiło.
Teraz pytanie potrzebuje wrzucić IGO na cięzarówki czy dogranie czegoś wystarczy czy musze całe IGO wrzucać?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-08-24, 20:43   

Wszystko masz w wątku o iGO Truck
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,38 sekundy. Zapytań do SQL: 11