My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-04, 22:03
MM4301-A3 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2009-05-15, 20:55   

Ściągnij TotalCommandera ze strony http://www.ghisler.com/download.htm i zainstaluj.
Tutaj http://www.ghisler.com/languages.htm polonizacja programu
Ściągnij wtyczkę http://ghisler.fileburst....ns/wincefs.zip, w paczce jest plik readme.txt z opisem instalacji
_________________

 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 45
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-05-16, 19:50   

program który pobrałem jest już po polsku , nie potrafię zainstalować wtyczki
_________________
Modecom MX3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2009-05-16, 19:56   

Po ściągnięciu wtyczki uruchom TotalCommandera i z jego poziomu dwuklik na pliku wincefs.zip
_________________

 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 45
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-05-16, 22:05   

zrobiłem tak jak piszesz , niestety total commander w dalszym ciagu nie widzi zawartości nawigacji
_________________
Modecom MX3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2009-05-16, 22:26   

A masz połącznie przez ActiveSync?
Jak wchodzisz do nawigacjiz TCMD? Przez otoczenie sieciowe i następnie WinCE Device?
_________________

 
 
lkfor
azymut


Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-08, 09:05   

Cześć,

Czy mógłbym prosić również o katalog Akira i Backup ActiveSync?

Pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2009-06-08, 09:20   

Post wyżej
_________________

 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2010-02-22, 13:43   

Czy moge prosic o backup registry do AKIRA 4301-A3 wykonany CeRegEditorem?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
gruby33
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2016-01-04, 21:56   MM 4103-A3 po zmianie nazwy folderu AKIRA się nie uruchamia

Witam.
Chciałem odblokować Akirę znajomego. Jak w poradniku najpierw skopiowałem cały Flash Storage. Nie mogłem zmienić nazwy folderu "akira" więc utworzyłem nowy i tam przeniosłem pliki, folder "akira" został pusty.
Jaki, że nie ma przycisku reset tylko jest ON/OFF to najpierw wyłączyłem (uśpiłem?) na górze i potem przycisk na OFF.
Po kilku sekundach po przełączeniu na ON i podłączeniu do ładowarki sieciowej (bateria trzyma kilka sekund) i próbie włączenia nic się nie dzieje. Po prostu czarny ekran i navigacja nie chce wystartować.
Czy może ktoś pomóc w tej kwestii gdyż znajomy wyjeżdża na koniec tygodnia :/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2016-01-04, 22:03   

Jeżeli masz połączenie z kompem, spróbuj wgrać backup (jest w wątku, do którego dołączyłem Twój post) - czyli oryginalną zawartość ResidentFlash
Jeżeli nie masz, marne szanse. Ale może coś tu znajdziesz.
_________________

 
 
gruby33
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2016-01-04, 22:13   

Niestety połączenia z komputerem nie łapie.
Jak działała to też PC wykrywał ją dopiero po włączeniu wyświetlacza.
Od samego wyczyszczenia folderu AKIRA mogła paść?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2016-01-04, 22:25   

Tak, plik autorun.inf wskazywał, co ma sie uruchomic po starcie. A teraz go nie ma i system wisi.
Szkoda, że linki w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5122 padły, może napisz PW do autorów


[ Dodano: 2016-01-04, 22:32 ]
Chyba mam: http://chomikuj.pl/nokia3...Deska+Ratunkowa
_________________

 
 
gruby33
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2016-01-05, 19:09   

Alleluja.
Po 20 godzinach leżenia nawigacja włącza się normalnie i wita pulpitem Windowsa CE.

edit.
eszz właćzyłem i wyłączyłem ją 2 razy i znów się nie włącza...
Poczekam znów do jutra i od razu po pierwszym włączeniu kopiuje oryginalne pliki...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11