My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Stadion
Autor Wiadomość
falcon1984
azymut


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-27, 21:05   

Cześć,

od kilku dni jestem posiadaczem Akira Stadion. Sprzęt bardzo fajny, odblokowałem już Windowsa, wgrałem AutoMapę (jutro jeszcze pobawię się w rejestrze, żeby mi ikonki z AM i MapaMap pamiętało na pulpicie), ale mam jeszcze 2 pytania:

1. Zmieniłem w Windowsie ustawienie:
Start->Settings->Taskbar and Start Menu->General
odznaczyłem "Always on top" i niezaznaczone zostawiłem "Auto hide"

Dzięki temu w AM pasek Windowsa nie zasłania mi buttonów w programie, ale kolei pasek pojawia mi się teraz w MapaMap i zasłania dolne przyciski (wcześniej tak nie było)

Co wybrać w opcjach Windowsa, żeby w obu programach nie pojawiał się pasek ?

2. MapaMap po otwarciu nie chce się zamknąć. Jak ją włączę a potem chce skończyć program to się owszem zamyka ale od razu potem znowu odpala. Jak wyłącze Akirę buttonem u góry to otwiera się potem z załączoną MapaMap. Jedynie załączenie Off ---> On z tylu Akiry pozwala na załączenie Windowsa bez MM.

Jak ujarzmić program MapaMap, żeby się tak nie rył do Windowsa ? :-P

To chyba tyle, z góry dzięki za pomoc ;-)
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2009-04-11, 21:31   Akira stadion zmiana menu

Witam.
Dostałem do wgrania jakiś programów na tą nawigacje. Zastanawiam się czy moge dodać do menu jakieś nowe elementy ?? Na razie wygląda tak ale wydaje mi się wcześniej było więcej skrótów m.in. worda,exela które są na karcie SD. Podejrzewam że nie jest to oryginalne menu i zastanawiam sie jak go edytować, wziąć ?? Pomoże ktoś ??
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-11, 21:43   

Zadzwoń pod nr na pulpicie :P
a serio z czymś mi się kojarzy ten program poznaje po zegarku i bateri.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2009-04-11, 22:06   

Sance napisał/a:
Zadzwoń pod nr na pulpicie :P

Cos w tym jest bo znalazłem gdzie ktoś to mógł kupić (http://209.85.229.132/search?q=cache:gBohUAAry5QJ:https://ssl.allegro.pl/show_shop.php%3Fshop_id%3D9046390+792+854+816+allegro&cd=3&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a) ale dalej interesuje mnie czy da się takie coś samemu zrobić.

EDIT: Poradziłem sobie, jest tam plik addons.txt i w sekcji modules dopisuje sie ścieżki do plików i pojawiają się w menu. Z tego co widze pliki sa chyba z tej nawi http://forum.navistore.pl...5c&showtopic=92
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-12, 05:47   

Wiedziałem że gdzieś widziałem:]
i to u nas na forum :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3254
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2009-04-12, 13:58   

Sance napisał/a:
Wiedziałem że gdzieś widziałem:]
i to u nas na forum :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3254

Ty spać po nocach nie umiesz :> Dzięki za adres tego tematu, ten można chyba zamknąć.
Przy okazji wesołych świąt :)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-12, 18:43   

Nie ma za co poproszę pomógł:P
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
cyborg39 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-06-07, 12:16   Akira Stadion pytanie o tapete

Umieszczam pytanie w tym dziale bo nie znalazłem dzialu z Akira Stadion. Stałem się posiadaczem takiej nawigacji, generalnie jestem laikiem w tym temacie ale na ta chwile zdolalem odblokować sobie Windowsa poprzez edycje pliku Autorun. Sciagnalem tez najnowsza Automape i chyba będzie dzialac bo uruchamia się na urządzeniu (jeszcze nie sprawdzałem w trasie). Mam teraz pytanie - jak mogę zmienić tapete w Windowsie Ce 5? Na tą chwile nie mam pojęcia i nie znalazłem nigdzie takiej informacji..
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-06-07, 12:36   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1097
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
cyborg39 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-07-31, 20:02   

Dopiero dopisuję, dziękuję za pomoc Gmpl, bardzo mi pomogles-odblokowalem moja Akire. A jeszcze pytanie - nie wie ktoś jaka karte pamięci maksymalnie obsluzy Stadion? Potrzebuje mape Polski i Niemiec a na razie mam tlko Polske, a jest do pobrania tylko Europa która zajmuje chyba podnad 3Gb, nie wiem co w tej sytuacji mogę zrobić żeby mieć Niemcy na Akire?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 616
Wysłany: 2015-07-31, 20:06   

Cytat:
a jest do pobrania tylko Europa która zajmuje chyba podnad 3Gb, nie wiem co w tej sytuacji mogę zrobić żeby mieć Niemcy na Akire?

A jaki jest tam program nawigacyiny?
 
 
cyborg39 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-07-31, 20:37   

No tak, nie dopisałem.. Sciagnalem AM w wersji 6.17, niestety tylko PL. Mam tez Igo 8 ale tam tez stare mapy, czy da się sciagnac może tylko same pliki map do Igo albo do Am?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 616
Wysłany: 2015-07-31, 20:57   

cyborg39 napisał/a:
Sciagnalem AM w wersji 6.17

Jeżeli chcesz zainstalować AM to nie ma żadnego problemu, jeżeli masz ograniczoną pojemność karty to możesz zainstalować tylko kraje Europy te, które będą ci potrzebne w podróży, czyli te przez które będziesz przejeżdzał, nie ma konieczności instalowania całej Europy, identycznie jest z iGo. Do iGo mozesz sciągnąc same pliki map, ale AM to już nie, mapy w/w programu są "przypisane" do wersji programu czyli trzeba ściągnąć dajmy na to najnowszą AM eu (6.18 mapy 1506) i zainstalować potrzebne kraje tak jak opisano w poradniku.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30886
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42732
 
 
cyborg39 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-07-31, 21:08   

Nie wiem czy sobie poradzę, sciągnąłem AM w wersji "gotowiec" na kartę SD, za tydzień jade do Niemiec i musze cos zrobić z Akirą do tego czasu.. A moglbys podpowiedzieć gdzie znaleźć pliki map do Igo8?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 616
Wysłany: 2015-07-31, 21:21   

cyborg39 napisał/a:
sciągnąłem AM w wersji "gotowiec" na kartę SD

A dlaczego "gotowiec", wszyscy tu obecni powiedzą ci że "gotowce" to "samo zło" najlepiej orginalny plik instalacyjny AM EU, wszystko o co pytasz powinieneś znaleźć w dziale forum "linki" na stronie głównej forum, są tam tam linki i do AM i do programów iGo, i do samych map do iGo i wiele wiele innych.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 9