Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-26, 09:37
Mio moov 330 backup, firmware, reanimacja
Autor Wiadomość
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-06, 10:33   mio moov 330

cześć,

namieszałem w mio moov 330 i chciałbym przywrócić wszystko do stanu oryginalnego..

może ktoś pomóc?
 
 
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2009-03-06, 11:50   

.... hmm, odnosze wrazenie, ze ta czesc forum dotyczy Larka/GoClever'a, a nie Mio. Sadze, ze lepiej byloby zapytac w dziale Mio (w zależności co mieści się pod pojęciem "namieszałem") np TUTAJ, TUTAJ lub TUTAJ. Tam łatwiej uzyskać pomoc, gdyż tam są goście, którzy mogą mieć ten sprzęt.
 
 
violrav 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 29
  Wysłany: 2009-03-23, 20:09   Mio 330 - antywirus pokasował pliki

Witam

Pojawił sie problem instalowałem Automapę na Mio 330 i antywirus (nod 32) znalazł na Mio kilka wirusów i usunął pliki, w związku z tym bardzo was proszę o wrzucenie wszystkich prawidłowych plików z jakie powinny być na tym Mio

Bardzo Was proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-25, 22:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-23, 22:20   

violrav napisał/a:
antywirus (nod 32) znalazł na Mio kilka wirusów i usunął pliki,


:shock: co? :shock: co? :shock:
kto skanuje nawigacje programem do PC :|
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-25, 15:11   mio moov 330 - reanimacja po awarii/grzebaniu w plikach

cześć,

mieszałem, mieszałem i zamieszałem... czy jest szansa żeby przywrócić oprogramowanie o w urządzeniu do oryginalnego stanu? ( Mio moov 330)
może ktoś pomóc?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-26, 09:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-25, 15:19   

To zależy co namieszałeś? Czy nawigacja łączy się z komputerem?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-25, 15:24   mio moov 330

cześć,

tak łączy się.
po podłączeniu wykrywa 2 dyski.

po odpaleniu unlock lub mio pocket odpala się a potem staje na oknie z pomarańczowym tle.

Chciałbym wszystko "sformatować" i zacząć od nowa zabawę :)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-25, 15:27   

To dobrze, że się łączy, nie jest całkiem skopana ;-)
Jeśli unlock i miopocketa instalowałeś na karcie to wyjmij kartę i zrób hard reset. Powinna po ponownym uruchomieniu ruszyć jak orginalna. Jeśli natomiast unlock i miopocketa instalowałeś w pamięci urządzenia to usuń je i też zrób HR.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-25, 15:29   mio moov 330

instalowałem, grzebałem wieć jest bałagan :)


czyli usunąć pliki?

pamiętam, że zmieniałem tez w inf startowe pliki
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-25, 15:34   

Tak musisz usunąć pliki unlocka i miopocketa. Jeśli są na karcie to na włączonym urządzeniu wystarczy wyjąć kartę i zrobić twardy restart. Po ponownym włączeniu nawigacja powinna wrócić do stanu fabrycznego.
Jeśli przed całą zabawą zrobiłeś kopię zapasową to najlepiej ją wrzuć w nawigację i będzie cacy ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-25, 19:21   mio moov 330

cześć,

dzięki za pomoc. Potrzebuje pliki miomap. te które były podmieniane przez mio pocket. Kopie zapasowe zostały osunięte.

nie można przywrócić całego oprogramowania MIo za pomocą płytki recovery? ( sa takie???)

dzięki za pomoc
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-25, 19:34   

Ja takiej nie posiadam, ponieważ nie mam Mio330. Może jakiś użytkownik zrobił takową płytkę.
Możesz sprawdzić na stronie Mio czy jest jakaś aktualizacja dla 330 i zrobić update softu.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-26, 21:48   mio 330

cześć,
grzebałem w mio 330. teraz teoretycznie przywróciłem wszytsko lecz po resecie wskakuje mapa z napisem mio, pojawiają się kwadraciki lecz na ostatnim kwadraciku staje i .. nic się dalej nie dzieje.

pomocy :)
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-26, 22:20   mio moov 330

czesc,

znalazłem pliki, wgrałem, nawigacja startuje lecz teraz nie moze znaleźć sygnału gps.
co może być przyczyną?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-27, 09:05   

Jak długo czekałeś na złapanie sygnału? Po wszelkiego rodzaju modyfikacjach trzeba poczekać czasami dobre kilka minut. Mam nadzieję, że próby robiłeś pod "chmurką".
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13